Erwin van der Graaf, CEO Accor Nederland, benoemd tot voorzitter Hospitality Pact

Auteur: Redactie
Personalia 10 januari 2024
Erwin van der Graaf, CEO Accor Nederland, benoemd tot voorzitter Hospitality Pact

Erwin van der Graaf is benoemd tot voorzitter en boegbeeld van het Hospitality Pact, een samenwerkingsverband van het beroepsonderwijs en bedrijven en organisaties uit de gastvrijheids-, recreatie-, event- en reisbranche om het personeelstekort terug te dringen.

Erwin van der Graaf is werkzaam bij hotelketen Accor en een bekende industry leader. Van der Graafs carrière is uitgebreid; van general manager in verschillende Accor-hotels tot recent vice president of operations managed hotels voor Accor West-Europa. Daarnaast is hij voorzitter van de industry advisory board van Stenden NHL University en betrokken bij onder andere Koninklijke Horeca Nederland en voorheen bij het Pensioenfonds Horeca en Catering. Van der Graaf is iemand die midden in de sector en de maatschappij staat, en daardoor de perfecte kandidaat om als boegbeeld van het Hospitality Pact te fungeren. 

Van der Graaf: "Het succes van de hospitalitysector valt of staat met de bevlogenheid van de mensen die in deze prachtige branche werken. De horeca is één van de leukste sectors om in te werken, om een carrière in op te bouwen en om een leven lang te leren. De bijdrage van de horeca aan het maatschappelijk welbevinden en de sociale cohesie in Nederland is enorm. Om dan vervolgens voorzitter te mogen worden van het Hospitality Pact is een enorme eer en genoegen."

Lancering

Het Hospitality Pact werd afgelopen juli gelanceerd en is een unieke samenwerking tussen tal van organisaties, bedrijven en het beroepsonderwijs in de gastvrijheids- en vrijetijdssector. Het is een antwoord op de uitdagingen op de arbeidsmarkt van vandaag en morgen. En die uitdagingen zijn groot: waar de instroom van nieuw talent al enkele jaren onder druk staat, is de jaarlijkse uitstroom hoog. Door het Hospitality Pact werken partijen in triple helix-verband samen aan enerzijds het aantrekken en behouden van personeel in de gastvrijheids- en vrijetijdssector en anderzijds aan het upskillen en reskillen van personeel.

Dat vraagt om kennisontwikkeling en samenwerking. Het Hospitality Pact biedt een kompas om te werken aan het promoten en verbeteren van de arbeidsmarkt van de reis-, recreatie-, foodservice- en evenementenbranche en de horeca. De samenwerking wordt breed gedragen: Koninklijke Horeca Nederland, ANVR, HISWA-RECRON, CLC-Vecta, Veneca, CELTH (Centre of Expertise Leisure, Tourism and Hospitality) de MBO-raad, het HBO en FNV Horecabond zijn onderdeel van de regiegroep, en het initiatief wordt breed gesteund in de sector en door het ministerie van Economische Zaken.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws