Fletcher Hotel-Restaurant Het Witte Huis heropend

Auteur: Redactie
Opening 30 augustus 2022
Fletcher Hotel-Restaurant Het Witte Huis heropend

Sinds 22 augustus zijn de deuren van het hoofdgebouw van Fletcher Hotel-Restaurant Het Witte Huis heropend. Dit betekent dat gasten weer van harte welkom zijn in het restaurant en op het terras van het hotel. Na het gedeeltelijk instorten van het plafond op 13 juli jl. was het hoofdgebouw, met daarin het restaurant, tijdelijk volledig gesloten. Na verschillende inspecties is het horecagedeelte van het hotel veilig bevonden en heeft de Gemeente Soest akkoord gegeven aan Fletcher Hotels om het hoofdgebouw weer in gebruik te nemen.

Zorgvuldige inspecties

Door het naar beneden komen van het plafond op 13 juli, moest het hoofdgebouw van het hotel, met daarmee het restaurant en de bar, tijdelijk zijn deuren sluiten. In de periode van sluiting zijn door verschillende partijen, waaronder de Gemeente Soest, inspecties en onderzoeken uitgevoerd om de oorzaak van het voorval te achterhalen. Uit deze inspecties is gebleken dat, voor de overname van het hotel door Fletcher Hotels in 2012, een constructieve fout is gemaakt bij het plaatsen van het verlaagde plafond in de bar van het hotel. Fletcher Hotels heeft de aanpassingen aan de constructie van het plafond in werking gezet wat de komende weken zal worden voltooid, zodat het pand aan alle eisen voldoet om weer volledig in gebruik te kunnen worden genomen. De Gemeente Soest heeft ondertussen wel akkoord gegeven om per direct het resterende deel van het hoofdgebouw te heropenen, waarmee de horeca weer toegankelijk is voor gasten.

De horeca weer geopend

“De afgelopen dagen is er door het team hard gewerkt om vandaag weer gasten te kunnen ontvangen in het hotel, het restaurant, de bar en op het terras van Fletcher Hotel-Restaurant Het Witte Huis. Er is een tijdelijke ingang voor het restaurant gecreëerd, waardoor het gelukkig weer mogelijk is om onze gasten veilig te laten genieten. Onze chef-kok en zijn keukenteam staan in ieder geval te popelen om hen in de watten te leggen met smakelijke gerechten en een drankje in het zonnetje op het terras. Met de heropening van het restaurant kunnen ook onze hotelgasten na een heerlijke overnachting weer aanschuiven en genieten van een uitgebreid ontbijt”, vertelt Ben de Ruijter - Director of Operations Fletcher Hotels.

Fletcher Hotel-Restaurant Het Witte Huis

Fletcher Hotel-Restaurant Het Witte Huis, gelegen nabij het centrum van Amersfoort en in de buurt van natuurgebied De Soester Duinen, bevindt zich in het dorpje Soest op de Utrechtse Heuvelrug. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en verschillende feest- en vergaderzalen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws