Gastronomisch ‘preuvenement’ in Restaurant The Park, Rotterdam

6 juni 2017 | Thijs Jacobs

Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – luidt op woensdag 21 juni de zomer in met een bijzonder gastronomisch ‘preuvenement’. Samen met de Michelin-sterrenchefs van drie gerenommeerde Bilderberg restaurants worden letterlijk de sterren van de hemel gekookt.

In de zonovergoten binnentuin van het Bilderberg Parkhotel zullen topchefs Erik van Loo (Parkheuvel), Richard de Vries (The Park), Arjan Bisschop (Heeren van Harinxma), Wessel Ruijmgaart (De Kersentuin), Tony Berentsen (De Kromme Dissel) en Stefan van Sprang (Aan de Poel) hun signatuurrecepten presenteren. Dat zijn dus maar liefst 6 sterren op een avond! Het zes-gangenmenu wordt met veel zorg voor de gasten bereid en deels gekookt vanuit de buitenkeuken onder andere op de O’ Fyre en de Big Green Egg. Voor 195 euro per persoon all-in kunnen gasten zich een hele avond laven aan de gastronomische hoogstandjes van de sterrenchefs. 

Preuvenement


Wanneer krijg je nou de kans om zoveel sterrenkoks tegelijk aan het werk te zien én van hun paradepaardjes te proeven. Op de langste dag van het jaar koken de veel geprezen en bekroonde chefs letterlijk de sterren van de hemel. Het ‘sterren evenement’ vond eerder bij Biderberg plaats in restaurant De Kromme Dissel, De Kersentuin en De Heeren van Harinxma. Dit keer heeft restaurant The Park de eer toebedeeld gekregen.

De Champagne staat voor u klaar! Na binnenkomst wordt u ontvangen in de prachtige tuin van het hotel. Op informele wijze zullen de chefs het aperitief begeleiden. Vanaf hun eigen 'station' bereiden zij ter plekke hun specialiteiten en serveren zij de eerste gangen van het menu.

Table d’Hôtes


Na de start in de tuin worden de resterende vier gangen van het menu in restaurant The Park geserveerd. Hier wordt gezellig aan grote tafels gedineerd, aan zogeheten Table d’Hôtes. De sommeliers zorgen voor passende wijnen bij de gerechten. Bij mooi weer wordt de koffie in de binnentuin van het Bilderberg Parkhotel geserveerd waar tot laat op de avond de zonnestralen naar binnen schijnen. Geniet van de ondergaande zon en de dj die samen met een saxofonist in de tuin voor de muzikale noot zorgen.

Overnachting


Leg jezelf extra in de watten en boek een overnachting bij het ‘sterren evenement’. Geen gedoe met taxi’s of afspraken over wie ditmaal de bob moet zijn. Sluit de waanzinnige avond af met een overnachting in het Bilderberg Parkhotel. Speciaal voor de gasten van het gastronomisch preuvenement geldt een prijs van slechts 120 euro voor een twee-persoonskamer inclusief ontbijt.

Achtergrondinformatie


Restaurant The Park is het inmiddels befaamde restaurant van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. The Park, Inspired by Erik van Loo, serveert gerechten volgens het signatuur van de met twee sterren bekroonde chef-kok Erik van Loo (restaurant Parkheuvel), in een ontspannen omgeving en voor een toegankelijke prijs. De dagelijkse leiding van het restaurant is in handen van chef-kok Richard de Vries. Richard werkte als souschef enkele jaren samen met Erik van Loo, waaronder in restaurant Parkheuvel. The Park opende in juni 2014 en is sinds het begin een doorslaand succes. De openslaande deuren van het restaurant leiden naar de prachtige binnentuin van het Parkhotel. Hier kunnen gasten ontsnappen aan de stadse drukte, met uitzicht over het Rotterdamse Museumpark. Je kunt er aanschuiven aan de tafels van The Park, maar de tuin is ook een verlengstuk van de loungebar en is daarmee een prima plek voor een (after work) borrel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: