Gastronomisch ‘preuvenement’ in Restaurant The Park, Rotterdam

6 juni 2017 | Thijs Jacobs

Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – luidt op woensdag 21 juni de zomer in met een bijzonder gastronomisch ‘preuvenement’. Samen met de Michelin-sterrenchefs van drie gerenommeerde Bilderberg restaurants worden letterlijk de sterren van de hemel gekookt.

In de zonovergoten binnentuin van het Bilderberg Parkhotel zullen topchefs Erik van Loo (Parkheuvel), Richard de Vries (The Park), Arjan Bisschop (Heeren van Harinxma), Wessel Ruijmgaart (De Kersentuin), Tony Berentsen (De Kromme Dissel) en Stefan van Sprang (Aan de Poel) hun signatuurrecepten presenteren. Dat zijn dus maar liefst 6 sterren op een avond! Het zes-gangenmenu wordt met veel zorg voor de gasten bereid en deels gekookt vanuit de buitenkeuken onder andere op de O’ Fyre en de Big Green Egg. Voor 195 euro per persoon all-in kunnen gasten zich een hele avond laven aan de gastronomische hoogstandjes van de sterrenchefs. 

Preuvenement


Wanneer krijg je nou de kans om zoveel sterrenkoks tegelijk aan het werk te zien én van hun paradepaardjes te proeven. Op de langste dag van het jaar koken de veel geprezen en bekroonde chefs letterlijk de sterren van de hemel. Het ‘sterren evenement’ vond eerder bij Biderberg plaats in restaurant De Kromme Dissel, De Kersentuin en De Heeren van Harinxma. Dit keer heeft restaurant The Park de eer toebedeeld gekregen.

De Champagne staat voor u klaar! Na binnenkomst wordt u ontvangen in de prachtige tuin van het hotel. Op informele wijze zullen de chefs het aperitief begeleiden. Vanaf hun eigen 'station' bereiden zij ter plekke hun specialiteiten en serveren zij de eerste gangen van het menu.

Table d’Hôtes


Na de start in de tuin worden de resterende vier gangen van het menu in restaurant The Park geserveerd. Hier wordt gezellig aan grote tafels gedineerd, aan zogeheten Table d’Hôtes. De sommeliers zorgen voor passende wijnen bij de gerechten. Bij mooi weer wordt de koffie in de binnentuin van het Bilderberg Parkhotel geserveerd waar tot laat op de avond de zonnestralen naar binnen schijnen. Geniet van de ondergaande zon en de dj die samen met een saxofonist in de tuin voor de muzikale noot zorgen.

Overnachting


Leg jezelf extra in de watten en boek een overnachting bij het ‘sterren evenement’. Geen gedoe met taxi’s of afspraken over wie ditmaal de bob moet zijn. Sluit de waanzinnige avond af met een overnachting in het Bilderberg Parkhotel. Speciaal voor de gasten van het gastronomisch preuvenement geldt een prijs van slechts 120 euro voor een twee-persoonskamer inclusief ontbijt.

Achtergrondinformatie


Restaurant The Park is het inmiddels befaamde restaurant van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. The Park, Inspired by Erik van Loo, serveert gerechten volgens het signatuur van de met twee sterren bekroonde chef-kok Erik van Loo (restaurant Parkheuvel), in een ontspannen omgeving en voor een toegankelijke prijs. De dagelijkse leiding van het restaurant is in handen van chef-kok Richard de Vries. Richard werkte als souschef enkele jaren samen met Erik van Loo, waaronder in restaurant Parkheuvel. The Park opende in juni 2014 en is sinds het begin een doorslaand succes. De openslaande deuren van het restaurant leiden naar de prachtige binnentuin van het Parkhotel. Hier kunnen gasten ontsnappen aan de stadse drukte, met uitzicht over het Rotterdamse Museumpark. Je kunt er aanschuiven aan de tafels van The Park, maar de tuin is ook een verlengstuk van de loungebar en is daarmee een prima plek voor een (after work) borrel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personeel Hotelketens
Erwin M. Bruyn wordt Country Manager bij Deutsche Hospitality

Deutsche Hospitality herstructureert haar merkenportfolio. In de toekomst wordt het traditionele merk Steigenberger Hotels & Resorts gecombineerd met het lifestyle merk Jaz in the City om samen het nieuwe 'upscale' segment te vormen. Hierdoor wordt het mogelijk om gezamenlijke synergi&eu ...

Achtergronden
14 jaar geleden in Hospitality Management; Robert Kranenborg

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 2007. Een interview met Robert Kranenborgh. In 2007 chef van het met e ...

De stelling van de maand: 2022 wordt nog uitdagender dan 2021

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De tweede stelling luidt ...

Internationaal
Edition Hotels opent 8 hotels wereldwijd

Edition Hotels kondigt haar verdere internationale uitbreiding aan richting eind 2022, met de geplande opening van acht nieuwe accommodaties verspreid over drie continenten. Onder de nieuwe openingen bevinden zich locaties in Rome, Madrid, Dubai, Reykjavik, Tampa, Doha, Mexico's Riviera Maya ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

Economie Interview Ewout Hoogendoorn
BORON investeert: 10.000 bedden op 30 locaties

In een tijd dat de hotellerie gebukt gaat onder de gevolgen van het coronavirus, maakt BORON - de investeringsmaatschappij van de familie J.A. Fentener van Vlissingen (oprichter BCD Travel) - bekend flink te investeren in de hotellerie. De plannen liegen er niet om: 10.000 bedden op minimaal der ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: