Gastronomisch ‘preuvenement’ in Restaurant The Park, Rotterdam

6 juni 2017 | Thijs Jacobs

Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – luidt op woensdag 21 juni de zomer in met een bijzonder gastronomisch ‘preuvenement’. Samen met de Michelin-sterrenchefs van drie gerenommeerde Bilderberg restaurants worden letterlijk de sterren van de hemel gekookt.

In de zonovergoten binnentuin van het Bilderberg Parkhotel zullen topchefs Erik van Loo (Parkheuvel), Richard de Vries (The Park), Arjan Bisschop (Heeren van Harinxma), Wessel Ruijmgaart (De Kersentuin), Tony Berentsen (De Kromme Dissel) en Stefan van Sprang (Aan de Poel) hun signatuurrecepten presenteren. Dat zijn dus maar liefst 6 sterren op een avond! Het zes-gangenmenu wordt met veel zorg voor de gasten bereid en deels gekookt vanuit de buitenkeuken onder andere op de O’ Fyre en de Big Green Egg. Voor 195 euro per persoon all-in kunnen gasten zich een hele avond laven aan de gastronomische hoogstandjes van de sterrenchefs. 

Preuvenement


Wanneer krijg je nou de kans om zoveel sterrenkoks tegelijk aan het werk te zien én van hun paradepaardjes te proeven. Op de langste dag van het jaar koken de veel geprezen en bekroonde chefs letterlijk de sterren van de hemel. Het ‘sterren evenement’ vond eerder bij Biderberg plaats in restaurant De Kromme Dissel, De Kersentuin en De Heeren van Harinxma. Dit keer heeft restaurant The Park de eer toebedeeld gekregen.

De Champagne staat voor u klaar! Na binnenkomst wordt u ontvangen in de prachtige tuin van het hotel. Op informele wijze zullen de chefs het aperitief begeleiden. Vanaf hun eigen 'station' bereiden zij ter plekke hun specialiteiten en serveren zij de eerste gangen van het menu.

Table d’Hôtes


Na de start in de tuin worden de resterende vier gangen van het menu in restaurant The Park geserveerd. Hier wordt gezellig aan grote tafels gedineerd, aan zogeheten Table d’Hôtes. De sommeliers zorgen voor passende wijnen bij de gerechten. Bij mooi weer wordt de koffie in de binnentuin van het Bilderberg Parkhotel geserveerd waar tot laat op de avond de zonnestralen naar binnen schijnen. Geniet van de ondergaande zon en de dj die samen met een saxofonist in de tuin voor de muzikale noot zorgen.

Overnachting


Leg jezelf extra in de watten en boek een overnachting bij het ‘sterren evenement’. Geen gedoe met taxi’s of afspraken over wie ditmaal de bob moet zijn. Sluit de waanzinnige avond af met een overnachting in het Bilderberg Parkhotel. Speciaal voor de gasten van het gastronomisch preuvenement geldt een prijs van slechts 120 euro voor een twee-persoonskamer inclusief ontbijt.

Achtergrondinformatie


Restaurant The Park is het inmiddels befaamde restaurant van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. The Park, Inspired by Erik van Loo, serveert gerechten volgens het signatuur van de met twee sterren bekroonde chef-kok Erik van Loo (restaurant Parkheuvel), in een ontspannen omgeving en voor een toegankelijke prijs. De dagelijkse leiding van het restaurant is in handen van chef-kok Richard de Vries. Richard werkte als souschef enkele jaren samen met Erik van Loo, waaronder in restaurant Parkheuvel. The Park opende in juni 2014 en is sinds het begin een doorslaand succes. De openslaande deuren van het restaurant leiden naar de prachtige binnentuin van het Parkhotel. Hier kunnen gasten ontsnappen aan de stadse drukte, met uitzicht over het Rotterdamse Museumpark. Je kunt er aanschuiven aan de tafels van The Park, maar de tuin is ook een verlengstuk van de loungebar en is daarmee een prima plek voor een (after work) borrel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: