Gevoelig punt: "Misschien moeten werknemers ook wat inleveren"

2 april 2020 | Thijs Jacobs

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit twaalfde hoofdstuk bespreken we wat er sinds gisteren allemaal is gebeurd en wat de vervolgstappen zijn om de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden.

“Op dit moment zie ik iedereen binnen onze branche worstelen. Wat communiceer je naar je gasten, want wanneer ga je straks weer open? Communiceer je eind april of eind mei, wat is wijsheid? Volgens mij zit iedereen nu te stoeien met de verwachte en beste openingsdatum; welke boekingen gaan er alsnog uit en welke zullen straks blijven. Het blijft afwachten.”

Vakantiedagen, hoe ga je daarmee om?

“Een discussie die nu speelt, is die op het vlak van personeel in hotels en restaurants. Hoe ga je daarmee om? Je moet in principe thuis werken als het kan, maar dat is praktisch onmogelijk binnen deze bedrijfstakken. Wij hadden de eerste twee weken van de maatregelen samen met het personeel besloten dat ze de helft van die tijd als vakantiedagen zouden opnemen, de andere helft was voor de werkgever. Maar nu die periode verlengd is, kun je zoiets niet verwachten van je werknemers, want dan zijn alle vakantiedagen van het jaar op. Anderzijds zit je als werkgever straks met een groot aantal vakantiedagen die na de crisis opgenomen gaan worden, terwijl je die mensen dan hard nodig hebt. Hoe haal je het einde van het jaar dan?”

Wat draagt het personeel bij?

Bart stipt een gevoelig onderwerp aan, wat zou de rol van werknemers in de horeca kunnen zijn? “Het is een beladen onderwerp, dus je brandt er eenvoudig je vingers aan, maar ik denk dat KHN en de vakbonden zeker in discussie moeten treden om dit bespreekbaar te maken. Wij als ondernemers praten met vastgoedeigenaren en leveranciers, de overheid komt ons deels tegemoet met de NOW-regeling… Maar wat kan het personeel bijdragen in deze kwestie? In hotels is thuiswerken in de meeste gevallen namelijk onmogelijk. Als we medio mei bijvoorbeeld weer opengaan, dan hebben zij wel loon gehad en het vakantiegeld komt er ook weer aan, maar kunnen bedrijven dat wel betalen? Ik vermoed dat we naar een situatie gaan, waarin het personeel mogelijkerwijs ook offers moet gaan brengen, alhoewel dat gevoelig ligt. Ik weet dat de cao horeca niet heel goed is, maar het is simpelweg niet te behappen, vanuit werkgeversperspectief bezien.”

Enorm veel faillissementen, nu al

Over de rol van KHN zegt Bart het volgende: “Volgens mij zijn ze prima bezig aan de achterkant van de discussie, met name in gesprekken met verhuurders. Een aantal van hen zijn redelijk welwillend, is mijn perceptie, maar het kan nog alle kanten op. Helaas is onze branche er een waarin de marges vrij dun zijn, dus als je zoals nu in de min komt, binnen welke tijd verdien je dat dan nog terug. Dat kan nog jaren duren, als je het al overleeft. Ik bekijk de faillissementendossiers dagelijks en het is onvoorstelbaar hoeveel faillissementen er nu al zijn. Dat kan meerdere redenen hebben trouwens, want het kan soms goedkoper zijn om de exploitatiemaatschappij ‘te laten klappen’. De huren lopen namelijk wel door; het is een rekensom wat dat betreft. Kijk, een faillissement wordt doorgaans aangevraagd door de Belastingdienst of door het personeel. Deze grootste eisers vragen op dit geen faillissement aan, dus je houdt vastgoedeigenaren en leveranciers over die nu faillissementen aanvragen. Dat geeft te denken.”

Hotellerie zal moeten veranderen

Over denken gesproken; op welke manier kun je nu nadenken over de toekomst? “Rutte verwoordde het gisteren mooi: ‘Degene die denkt dat de wereld van voor de coronacrisis ooit terugkomt, leeft in een illusie’. Die uitspraak vind ik typerend, het is heel heftig eigenlijk. De wereld gaat er straks echt anders uitzien, ook de hospitalitybranche. We zullen met andere ideeën moeten komen en misschien ook wel heel anders te werk gaan. De tijd van het ouderwetse ‘hotelletje spelen’ is er misschien niet meer. Misschien zijn we wat vastgeroest als branche. Maar ja, alles gaat zo snel nu, misschien kijk ik er over een paar weken weer heel anders tegenaaan.”

Hiermee eindigt deel 12 van het dagboek van Bart Reints Bok. Morgen een nieuw hoofdstuk.
LinkedIN: Bart Reints Bok
Lees hier alle hoofdstukken uit het coronadagboek.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Corona
Hier te downloaden: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Hotels mogen gasten blijven ontvangen, maar ook gasten moeten zich aan de avondklok houden. Van en naar het werk reizen is wel ...

10 jaar geleden in Hospitality Management: Digitaal betalen

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. In de herfst van 2011 publiceerde de redactie van Hospitality Management een artikel voer de toe ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

OTA's Achtergronden
Personeel belangrijkste aspect bij beoordeling accommodaties

Op 19 januari reikte Booking.com 10.408 Traveller Review Awards voor 2021 in Nederland uit, die op basis van miljoenen klantrecensies zijn toegekend. Met de Awards zet Booking.com partners uit 220 landen en gebieden wereldwijd in het zonnetje, die de reiservaring van reizigers meer gedenkwaardig maa ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Ondernemen
Tips voor een onweerstaanbare hotelwebsite

De Hotel Website of the Year verkiezing 2021 zit erop. Tijdens een feestelijke, online ceremonie werd op 14 januari jl. de winnaar bekendgemaakt: Max Brown Hotels heeft de eer om deze titel een jaar lang te mogen voeren. Een fantastische prestatie. Wat kunnen we leren van de winnende website en de a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: