GuestHouseHotel Kaatsheuvel officieel geopend

29 juni 2018 | David Bakker

De stress, de druk, onderhandelingen, gestoei met leveranciers en deadlines. Het zijn slopende maanden geweest in de aanloop naar de officiële opening van zijn GuesthouseHotel in Kaatsheuvel. De stress transformeert in een glimlach en de opluchting is groot, zodra Coen Schelfhorst ten aanzien van ruim 150 genodigden zijn hotel officieel opent. De aanloop zit er op, die hij in een persoonlijk blog voor Hospitality Management bijhield.

“Maar nu gaat het eigenlijk pas beginnen”, vertelt een energieke Schelfhorst. Jaren geleden ontstond het idee al. Bij zijn vertrek bij de Efteling zei hij: “Ik wil tien hotels openen in tien jaar.” Nu hij daarop terugkijkt , is dat wat minder realistisch, maar het tekent zijn ambities. “Die moet je ook hebben vind ik.”

‘Uitrolbaar’ concept

Want hoewel de officiële opening van het eerste GuestHouse hotel er net een aantal minuten opzit, kijkt de ondernemer alweer vooruit. “We hebben tijdens de ontwikkeling van het concept ook gekeken of we dit ‘uitrolbaar’ kunnen maken voor meerdere bestemmingen. Ik heb hier veel te maken met de Efteling, daar hebben we natuurlijk veel rekening mee gehouden, maar ik denk dat dit concept ook goed past in de Randstad, maar we zijn hier pas net begonnen.”

Duurzaam

Met hier bedoelt Schelfhorst uiteraard zijn hotel. Bij de entree loop je direct het restaurant in. Door een diep restaurant is een open keuken zichtbaar waar op een duurzame wijze wordt omgegaan met het voedsel. Daarover schreef Schelfhorst al eens een heel blog. Via de trap bij de entree kom je bij de lobby en de bar. Hier kan de gast ervoor kiezen om zelf in te checken via een interactief scherm, of dat op een persoonlijke wijze te laten doen. Via dat actieve scherm kan de gast alles opzoeken wat er in de buurt te doen is. Van de Beekse Bergen tot de Efteling.

Gratis ontbijt

De kamers zijn rondom een groot binnenplein gebouwd en zijn strak en ruim ingericht, evenals de gang. Er is geen telefoon op de kamer en als je als gast een gratis ontbijt wil, kan je een hanger aan de deur hangen waarop staat dat het beddengoed niet verschoont hoeft te worden. Een slimme manier om duurzaamheid te combineren met een commerciële visie. In het hart van het hotel ligt de binnenplaats of dakterras. Het gedeelte waar de officiële opening plaatsvond. Het einde van een lange voorbereiding, het begin van nieuw avontuur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: