GuestHouseHotel Kaatsheuvel officieel geopend

29 juni 2018 | David Bakker

De stress, de druk, onderhandelingen, gestoei met leveranciers en deadlines. Het zijn slopende maanden geweest in de aanloop naar de officiële opening van zijn GuesthouseHotel in Kaatsheuvel. De stress transformeert in een glimlach en de opluchting is groot, zodra Coen Schelfhorst ten aanzien van ruim 150 genodigden zijn hotel officieel opent. De aanloop zit er op, die hij in een persoonlijk blog voor Hospitality Management bijhield.

“Maar nu gaat het eigenlijk pas beginnen”, vertelt een energieke Schelfhorst. Jaren geleden ontstond het idee al. Bij zijn vertrek bij de Efteling zei hij: “Ik wil tien hotels openen in tien jaar.” Nu hij daarop terugkijkt , is dat wat minder realistisch, maar het tekent zijn ambities. “Die moet je ook hebben vind ik.”

‘Uitrolbaar’ concept

Want hoewel de officiële opening van het eerste GuestHouse hotel er net een aantal minuten opzit, kijkt de ondernemer alweer vooruit. “We hebben tijdens de ontwikkeling van het concept ook gekeken of we dit ‘uitrolbaar’ kunnen maken voor meerdere bestemmingen. Ik heb hier veel te maken met de Efteling, daar hebben we natuurlijk veel rekening mee gehouden, maar ik denk dat dit concept ook goed past in de Randstad, maar we zijn hier pas net begonnen.”

Duurzaam

Met hier bedoelt Schelfhorst uiteraard zijn hotel. Bij de entree loop je direct het restaurant in. Door een diep restaurant is een open keuken zichtbaar waar op een duurzame wijze wordt omgegaan met het voedsel. Daarover schreef Schelfhorst al eens een heel blog. Via de trap bij de entree kom je bij de lobby en de bar. Hier kan de gast ervoor kiezen om zelf in te checken via een interactief scherm, of dat op een persoonlijke wijze te laten doen. Via dat actieve scherm kan de gast alles opzoeken wat er in de buurt te doen is. Van de Beekse Bergen tot de Efteling.

Gratis ontbijt

De kamers zijn rondom een groot binnenplein gebouwd en zijn strak en ruim ingericht, evenals de gang. Er is geen telefoon op de kamer en als je als gast een gratis ontbijt wil, kan je een hanger aan de deur hangen waarop staat dat het beddengoed niet verschoont hoeft te worden. Een slimme manier om duurzaamheid te combineren met een commerciële visie. In het hart van het hotel ligt de binnenplaats of dakterras. Het gedeelte waar de officiële opening plaatsvond. Het einde van een lange voorbereiding, het begin van nieuw avontuur.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotel Achtergronden
Opening theaterseizoen en vernieuwde filmtheaterfoyer Figi

Afgelopen vrijdag stond Figi wederom in het teken van feestelijke vernieuwing! Met de uitverkochte voorstelling Driving Miss Daisy, met in de hoofdrol Anne Wil Blankers, werd het nieuwe theaterseizoen 2018-2019 geopend. Voorafgaande aan de voorstelling werd de nieuwe sfeervolle culturele filmtheate...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

Tech BUAS
Hoe wordt AR op dit moment toegepast in hotels en waar gaat het naartoe?

In mijn laatste column deelde ik een aantal gedachten over de kansen en de uitdagingen van augmented en virtual reality-technologie in onze branche. Ik probeeerde daarmee wat veelbelovende routes maar ook een kritische reflectie te bieden op het nut van deze technologie in de gastvrijheidscontext. A...

Hotelbouwplannen Utrecht
Overeenkomst bouw Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel

De Lelie Vastgoed B.V. en Ballast Nedam hebben een aannemingsovereenkomst gesloten voor de bouw van de Galaxy Tower in het hartje van Utrecht. De Lelie Vastgoed B.V. en Ballast Nedam sloten eerder een bouwteamovereenkomst waarin zij samen de engineering van de Galaxy Tower verder uitwerkten. De bouw...

Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

Hoteltech Advertorial BUAS
Stan Josephi over revenue management

In de loop van de jaren is de focus van revenue management flink aan verandering onderhevig. Waarbij er in de beginjaren met name gekeken werd naar het aantal kamers dat voor een bepaalde prijs moest worden verkocht, oftewel capacity management, houden revenue managers zich vandaag de dag zich in de...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: