Holiday Inn Amsterdam-Zuid en Crowne Plaza Schiphol failliet

Auteur: Redactie
Corona 20 augustus 2020
Holiday Inn Amsterdam-Zuid en Crowne Plaza Schiphol failliet

De exploitant van Crowne Plaze Schiphol en Holiday Inn Amsterdam-Zuid zijn failliet, zo staat te lezen op de website van het Financieel Dagblad. De twee hotels, met ongeveer 100 medewerkers, zijn inmiddels gesloten. De gevolgen van de coronacrisis voor de hotellerie worden steeds meer zichtbaar.

Afgelopen woensdag heeft de rechtbank in Amsterdam Tidal Operations, het bedrijf dat de twee hotels uitbaat, failliet verklaard. Het failliete Tidal Operations maakt onderdeel uit van investeringsmaatschappij Galaren BV, dat meerdere hotels in Duitsland en Nederland uitbaat.

RAI

De gevolgen van de coronacrisis op de zakelijke markt is gigantisch. De RAI in Amsterdam beleeft barre tijden en staat al maanden leeg. Het nabij gelegen Holiday Inn was sterk afhankelijk van de bezoekers van de RAI, nu die bezoekers wegbleven bleef omzet voor Holiday Inn ook weg. Het Crowne Plaza hotel in Hoofddotp sloot de deuren vanwege het wegblijven van vliegpassagiers vanuit Schiphol. Het hotel fungeert als uitvalsbasis voor gestrande reizigers. Zowel het wegvallen van de reiziger als de zakelijke markt deed het hotel de das om.

Overig nieuws