Foto's: Holiday Inn Express en Cycas openen eerste aparthotel in regio Deventer

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen Opening 19 december 2022
Foto's: Holiday Inn Express en Cycas openen eerste aparthotel in regio Deventer

IHG Hotels & Resorts en Cycas Hospitality hebben de eerste Holiday Inn Express in Deventer geopend: Holiday Inn Express & Suites Deventer met 99 kamers. Holiday Inn Express & Suites Deventer wordt het eerste aparthotel in de regio.

Meer foto's staan onderaan het artikel

Uitgevoerd door Cycas Hospitality, als onderdeel van een huurovereenkomst met Bruil Bouw, combineert het nieuwbouwpand 83 Holiday Inn Express-kamers die zijn ontworpen om het comfort van thuis in evenwicht te brengen met slimme ontwerpkenmerken, met 16 volledig uitgeruste suites, waardoor het hotel tegemoetkomt aan zowel kortere als langere verblijvende gasten. Naast de bekende hotelfaciliteiten die gasten kunnen verwachten van het Holiday Inn Express-merk, zoals het inbegrepen Express Start-ontbijt en Grab & Go Pantry, beschikken alle 99 kamers over het Holiday Inn Express Next Generation-kamerontwerp, gericht op het verbeteren van de gastervaring en het uitrusten van reizigers met alles wat ze nodig hebben voor een geweldig verblijf. De belangrijkste kenmerken zijn verduisteringsgordijnen, beddengoed van hoge kwaliteit, een krachtige douche en gratis snelle wifi. De kamers zijn ook uitgerust met slimme ontwerpkenmerken, zoals een flexibele werkruimte, een flatscreen-tv waar gasten inhoud van hun telefoon kunnen spiegelen, ergonomisch ontworpen stoelen en voldoende USB-poorten en stopcontacten naast het bed. De 16 suites met één slaapkamer hebben ook een kitchenette, een woonruimte en een werkruimte.

In de lobby van het hotel vinden gasten tafels met geïntegreerde stroom - allemaal onderdeel van de Next Generation designoplossingen van het merk. De accommodatie beschikt ook over een 24-uurs receptie met versneld in- en uitchecken, uitgebreide parkeergelegenheid en de Express Café & Bar, een zorgvuldig ontworpen gemeenschappelijke ruimte waar gasten kunnen ontspannen, nieuwe energie opdoen of productief kunnen zijn en dan weer op weg kunnen gaan.

Verbindingen met Nederland en daarbuiten

De woning is gelegen aan de rand van Deventer langs de snelweg A1, de belangrijkste verbinding tussen Nederland en Duitsland. Met de nabijheid van buslijn 6 en 7 minuten van het centraal station in Deventer met verdere treinverbindingen door heel Europa, is het hotel gemakkelijk bereikbaar. Als gevolg hiervan zijn zowel Amsterdam als de Duitse grens minder dan een uur rijden, met vijf internationale luchthavens allemaal binnen 90 minuten rijden van het hotel.

Mario Maxeiner, Managing Director Noord-Europa IHG, zegt: “We zijn ongelooflijk trots om onze geweldige samenwerking met Cycas voort te zetten bij de opening van een ander buitengewoon IHG-hotel - het langverwachte Holiday Inn Express & Suites Deventer. We zijn er trots op de eerste Holiday Inn Express met een 'suites'-aanbod in Nederland te openen met Cycas - een bewijs van onze langdurige samenwerking.”

Khalid Gaddur, General Manager bij Holiday Inn Express & Suites Deventer, zegt: “Het openen van de eerste Holiday Inn Express in Deventer en het introduceren van het 'suites'-concept naar Nederland, is een ongelooflijk opwindend project om deel van uit te maken. Het merk staat voor eenvoudig, slim reizen door een lanceerplatform voor gasten om hun volgende verbinding te maken, of het nu voor zaken of vrije tijd is, en ikzelf en het team kijken ernaar uit om gedenkwaardige ervaringen te creëren voor bezoekers aan Deventer.”

Aangezien Cycas Hospitality haar ambitieuze ontwikkelingsplannen blijft voortzetten, markeert deze opening de derde nieuwe hotelopening van de bekroonde pan-Europese operator in 2022, na de opening van het eerste dual-branded pand in Frankrijk eerder dit jaar. Cycas zal in het najaar van 2024 ook Holiday Inn Express & Suites Sion openen en het concept in Zwitserland lanceren.

Overig nieuws