Hotel Mariënhage opent in november in Eindhoven

14 mei 2019 | Yonne van Geene

Coöperatie DELA gaat samenwerkingen aan met LBG Hotels uit Maastricht en Hutten uit Veghel. Zij tekenen voor de exploitatie van het toekomstige hotel, de congresfaciliteiten en de restaurants als onderdeel van DOMUSDELA in het centrum van Eindhoven.

De herontwikkeling van de Paterskerk, het voormalige Augustinianum en de Studentenkapel is in volle gang. In november dit jaar wordt DOMUSDELA geopend. Er komen twee ceremoniehuizen, vergaderzalen, een hotel, brasserie en restaurant. De tuin wordt vrij toegankelijk voor bezoekers waardoor de verbinding met de openbare ruimte natuurlijk wordt gelegd.

Bijzonder hotelconcept

Hotel Mariënhage zal uiteindelijk 80 luxe designkamers omvatten, twee restaurants en congres- en vergaderfaciliteiten. Verder is er een centraal gelegen bar, een groot terras en zijn er welness– en fitnessfaciliteiten. Een bijzonder element in het nieuwe hotel is de oude kerkmuur uit 1420. Deze kwam tevoorschijn tijdens de bouwwerkzaamheden. Rino Soeters, algemeen directeur LBG Hotels: “DOMUSDELA is als plek voor ontmoeting, verdieping en verbinding uniek in opzet. LBG Hotels verbindt zich daar graag aan. We hebben de ambitie om te groeien door nieuwe hotelconcepten te realiseren. Door nu op deze prachtige historische plek in Eindhoven aan de slag te gaan, komt een droom voor ons uit. Het is een karakteristiek complex dat goed past bij onze onderscheidende kernwaarden.”

Restaurants

Hutten is als horeca-exploitant en eventspecialist geen onbekende in Eindhoven. Zo is Hutten aanwezig in het Philips Stadion, op Strijp-T en in het Evoluon. Met de exploitatie van DOMUSDELA komt daar een authentieke locatie bij. Naast de exploitatie van de brasserie en het restaurant zal Hutten de eventpartner zijn voor alle grote - en kleine - events die in het complex georganiseerd gaan worden. Directeur Bob Hutten: “We zijn erg blij met de samenwerking met DELA en LBG Hotels. Het is een belangrijke stap in de ambitie die we hebben om verder te groeien als horeca- en maatwerk eventspecialist. We krijgen door deze exploitatie de kans om elkaar maximaal te versterken, onze gasten compleet te ontzorgen en hun een bijzondere ervaring te bieden."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: