Hotel Mariënhage opent in november in Eindhoven

14 mei 2019 | Yonne van Geene

Coöperatie DELA gaat samenwerkingen aan met LBG Hotels uit Maastricht en Hutten uit Veghel. Zij tekenen voor de exploitatie van het toekomstige hotel, de congresfaciliteiten en de restaurants als onderdeel van DOMUSDELA in het centrum van Eindhoven.

De herontwikkeling van de Paterskerk, het voormalige Augustinianum en de Studentenkapel is in volle gang. In november dit jaar wordt DOMUSDELA geopend. Er komen twee ceremoniehuizen, vergaderzalen, een hotel, brasserie en restaurant. De tuin wordt vrij toegankelijk voor bezoekers waardoor de verbinding met de openbare ruimte natuurlijk wordt gelegd.

Bijzonder hotelconcept

Hotel Mariënhage zal uiteindelijk 80 luxe designkamers omvatten, twee restaurants en congres- en vergaderfaciliteiten. Verder is er een centraal gelegen bar, een groot terras en zijn er welness– en fitnessfaciliteiten. Een bijzonder element in het nieuwe hotel is de oude kerkmuur uit 1420. Deze kwam tevoorschijn tijdens de bouwwerkzaamheden. Rino Soeters, algemeen directeur LBG Hotels: “DOMUSDELA is als plek voor ontmoeting, verdieping en verbinding uniek in opzet. LBG Hotels verbindt zich daar graag aan. We hebben de ambitie om te groeien door nieuwe hotelconcepten te realiseren. Door nu op deze prachtige historische plek in Eindhoven aan de slag te gaan, komt een droom voor ons uit. Het is een karakteristiek complex dat goed past bij onze onderscheidende kernwaarden.”

Restaurants

Hutten is als horeca-exploitant en eventspecialist geen onbekende in Eindhoven. Zo is Hutten aanwezig in het Philips Stadion, op Strijp-T en in het Evoluon. Met de exploitatie van DOMUSDELA komt daar een authentieke locatie bij. Naast de exploitatie van de brasserie en het restaurant zal Hutten de eventpartner zijn voor alle grote - en kleine - events die in het complex georganiseerd gaan worden. Directeur Bob Hutten: “We zijn erg blij met de samenwerking met DELA en LBG Hotels. Het is een belangrijke stap in de ambitie die we hebben om verder te groeien als horeca- en maatwerk eventspecialist. We krijgen door deze exploitatie de kans om elkaar maximaal te versterken, onze gasten compleet te ontzorgen en hun een bijzondere ervaring te bieden."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: