Hotel Website of the Year verkiezing van start

Auteur: Redactie
Awards 17 januari 2024
Hotel Website of the Year verkiezing van start Patrick Brand, director of business development van Hoteliers.com

Tijdens de Mastercard Hotelnacht van afgelopen weekend in Amsterdam is de aftrap gegeven voor de Hotel Website of the Year verkiezing 2024. De verkiezing kent twee fases. De eerste is een publieksronde en wordt gevolgd door een juryronde. De hotelwebsites worden beoordeeld op gebruiksvriendelijkheid en vormgeving. De uitreiking vindt plaats tijdens de  Independent Hotel Show die wordt gehouden op 12 en 13 maart in RAI Amsterdam.

De vorige verkiezing in 2023 was een groot succes met meer dan vijftig deelnemende hotels. Hotel Pincoffs uit Rotterdam kwam als winnaar uit de bus. Naar het oordeel van de jury heeft de website van Hotel Pincoffs een warme, persoonlijke sfeer die perfect aansluit bij de uitstraling van het hotel. De website is gebruiks- en bezoekvriendelijk en nodigt uit om direct bij het hotel te boeken. De jury is hier alert op. Eén van de doelstellingen van de Hotel Website of the Year verkiezing is namelijk om de ‘best practices’ op het gebied van hotelwebsites in kaart te brengen én hier als branche van te leren,’ aldus Erik Baumann, directeur van Hoteliers.com. Baumann bouwt met Hoteliers.com hotelwebsites met commissievrije boeking software én is organisator van deze verkiezing.

Lezers van Hospitality Management kunnen zich gratis registreren met ticketcode HTMG24 via deze link

De vakjury

In de finale worden de finalisten door de juryleden beoordeeld vanuit hun specifieke expertise van de markt. De vakjury bestaat uit de hotelspecialisten:

Andreia Dos Santos (Google)
Edwin van der Meijde (Hotel Pincoffs), winnaar 2023
Elvira Wilthagen (Heads in Beds)
Paul Sprakel (Hospitality Management)
Ravianne van Vliet (Studio Moonfish)
Vincent van Dijk (HBMEO)

Meedoen aan de verkiezing?

Meedoen is gratis. Hotels uit Nederland, België, Curaçao en Bonaire kunnen zich inschrijven. De winnaar krijgt uiteraard een bokaal, veel publiciteit en kan een mooie hoofdprijs tegemoet zien. Meedoen betekent dat je website geheel kosteloos wordt getest op techniek en functionaliteit. Inschrijven kan tot en met 5 februari op deze website: www.hotelwebsiteoftheyear.com.

Startschot

Op een rondvaart georganiseerd door de Independent Hotel Show tijdens de Mastercard Hotelnacht werd het startschot voor de verkiezing gegeven door Patrick Brand, director of business development van Hoteliers.com.

Overig nieuws