Hotelconcept limehome haalt 45 miljoen euro op

Auteur: Redactie
Economie Financieel 9 november 2022
Hotelconcept limehome haalt 45 miljoen euro op

Limehome, de toonaagevende op technologie gebaseerde aanbieder en exploitant van volledig gedigitaliseerde designappartementen in Europa, heeft een financieringsronde van 45 miljoen euro aan nieuw groeikapitaal afgesloten. AW Rostamani Group en Capital Four investeren voor het eerst in de in München gevestigde start-up. Ook de huidige investeerders HV Capital, Picus Capital en Lakestar vernieuwen hun investering in de financieringsronde.
 
Dankzij zijn consequent digitale bedrijfsmodel bleef het hospitality tech-bedrijf limehome tijdens de pandemische crisis dynamisch groeien in zowel het zakelijke als het recreatieve segment, waarbij de omzet elk jaar verdrievoudigde. Marktuitbreiding in andere Europese landen is aanstaande. Momenteel is limehome al aanwezig op meer dan 100 locaties in zeven landen. 

Negentig procent 

Al meer dan een jaar ligt de bezettingsgraad van limehome's portfolio rond de 90% met een hoge winstgevendheid op alle locaties. Zelfs tijdens de pandemische maanden was limehome in staat om een vergelijkbaar hoge bezettingsgraad te bereiken, waarbij de gemiddelde marktniveaus meerdere malen werden overschreden. 
 
Het bedrijf uit München wil het extra kapitaal vooral gebruiken voor uitbreiding. Naast verdere organische groei zal een deel van het kapitaal ook worden gebruikt voor de financiering van acquisities van bestaande exploitanten, waar limehome in het verleden aanzienlijke prestatieverhogingen heeft weten te realiseren. Verder zal limehome de schaalbaarheid en het hoge serviceniveau verder verbeteren door verdere ontwikkeling van haar eigen technologieplatform.
 
"Onze twee nieuwe investeerders waarderen de combinatie van hoge groei en een zeer winstgevend bestaand bedrijf. We zijn blij met hun vertrouwen in onze visie en voelen ons bevestigd dat we op de goede weg zijn om limehome te ontwikkelen tot een zeer winstgevende op technologie gebaseerde exploitant van design serviced apartments," zegt Cesar de Sousa Freitas, Managing Director van limehome.
 
"De afgelopen jaren is gebleken dat onze volledig uitgeruste design serviced apartments met een digitale customer journey en consistente kwaliteit zeer populair zijn in zowel het vrijetijds- als het zakelijke segment. Met de steun van onze investeerders zullen we ons concept verder ontwikkelen en naar nieuwe markten brengen," voegt Josef Vollmayr, medeoprichter en Managing Director van limehome, toe.
   
"We hebben in een vroeg stadium geïnvesteerd in het innovatieve businessmodel van limehome. We zien dit bevestigd door de uitzonderlijke ontwikkeling van het bedrijf. We zijn ervan overtuigd dat limehome door zijn duidelijke concept en sterke implementatie zijn leidende positie als op technologie gebaseerde exploitant in Europa verder zal uitbouwen", zegt Fabian Gruner, Principal bij HV Capital.        

Automatiseren

Dankzij het eigen operationele platform automatiseert limehome alle conventionele processen van de exploitatie van een hotel, van prijsstelling tot boeking, check-in, schoonmaak, klantenservice en facturering. De gedigitaliseerde guest journey geeft een hogere efficiëntie in exploitatie en ruimtegebruik waardoor ook kleinere locaties winstgevend geëxploiteerd kunnen worden; locaties die voor conventionele hotelconcepten economisch niet aantrekkelijk zijn. Sinds de oprichting in 2018 heeft de in München gevestigde start-up zich uitgebreid naar meer dan 100 locaties en heeft meer dan 3.000 appartementen onder contract in zeven landen. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws