Hotelschool The Hague wint prestigieuze Worldwide Hospitality Awards

9 november 2018 | Thijs Jacobs

Gisteravond won Hotelschool The Hague de toonaangevende award in de categorie ‘best professional success’ tijdens de Worldwide Hospitality Awards in Parijs. Daarnaast maakte Hotelschool The Hague deel uit van de drie finalisten in de categorie ‘best innovation in an educational programme’. Tijdens de award ceremonie werden innovatieve processen en concepten gepresenteerd aan de top van de internationale hospitality branche. Dit fantastisch resultaat is een internationale bevestiging van de kwaliteit die Hotelschool The Hague biedt.

Relaties versterken

De prijs voor ‘best professional success’ gaat naar een afgestudeerde met maximaal vijf jaar werkervaring die zich onderscheidt door zijn/haar academische resultaten en succesvolle carrière in de hotelbranche. De prijs ‘best innovation in an educational programme’ wordt toegekend aan een initiatief dat verschillende gebieden bestrijkt en studenten de nodige tools biedt om meer operationeel te zijn op het gebied van hospitality. Daarnaast moet het de relaties verder versterken tussen bedrijven en opleidingsinstellingen.

Regine von Stieglitz, voorzitter van het College van Bestuur: "Ik ben zeer trots op deze geweldige prestatie! Dit resultaat toont de kracht en kwaliteit van onze community, door een unieke integratie van theorie en praktijk. Deze vorm van vernieuwend onderwijs levert bovendien een directe bijdrage aan de UN Sustainable Development Goals. Het is een prachtig voorbeeld van waar de Hotelschool voor staat. Tevens ben ik erg trots op het succes van onze alumna Ellen Schmid en haar belangrijke bijdrage aan de hospitality branche.”

Uitstekende student

Hotelschool The Hague alumna Ellen Schmid won de award in de categorie ‘best professional success’. Zij was een uitstekende student tijdens haar jaren op Hotelschool The Hague. Ze behaalde toen al een bovengemiddelde scores in veel onderdelen van de opleiding, zoals leiderschap, financiën en professionele vaardigheden. Ellen studeerde in 2013 af met een ongekend hoge score voor haar scriptie. Sindsdien heeft zij zich professioneel snel ontwikkeld in de hospitality branche. Zij is nu al verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Premier Inn in heel Duitsland.

Binnen het vak Managing an Outlet (MO) heeft Hotelschool The Hague een project ontworpen met de naam Practical And Theoretical Education (PATE). Met dit project maakte de Hotelschool deel uit van de drie finalisten in de categorie ‘best innovation in an educational programme’. Tijdens het project krijgen studenten de kans een positieve impact te maken op de Hotelschool The Hague community en waar mogelijk de gehele samenleving. De UN Sustainable Development Goals (UN SDG) fungeren als een kader voor PATE om een ??betere en duurzamere toekomst voor iedereen te realiseren. Sinds PATE aan het curriculum is toegevoegd, zijn er al veel mooie resultaten behaald. Zo hebben de studenten 3000 duizend kilo tomaten gered, welke verwerkt zijn in heerlijke tomatensoep. Hierdoor hebben zij een directe bijdrage geleverd aan de UN SDG 12.3: het verantwoord consumeren en produceren van voedsel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: