Interview: Pim van het Reve heeft een prachtige afstudeeropdracht

19 december 2017 | Thijs Jacobs

Onlangs plaatsten we voor Pim van het Reve een oproep op deze website. Pim zocht immers een uitdagende afstudeeropdracht binnen de hospitality. Die oproep heeft geleid tot tientallen reacties. “Eigenlijk werd ik direct overspoeld met reacties. Deze waren zeer uiteenlopend, van bedrijven binnen de dienstensector tot aan reacties van ziekenhuizen en hotels. Heel breed dus, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor een mooie opdracht bij een nog te openen hotel in Enschede.”

U Parkhotel

Dat hotel blijkt het U Parkhotel op de campus van de Universiteit Twente. “Op dit moment wordt het voormalige faculteitsgebouw voor Eletrotechniek en Technische natuurkunde gestript. Eind 2018 opent op deze locatie het nieuwe hotel, aangezien het huidige Drienerburght hotel aan vervanging toe was. In het hotel worden vooral veel zakenrelaties van de universiteit ontvangen, daarnaast wil het nieuwe hotel zich ook meer gaan richten op de leisuremarkt.”

Green Key

Werk aan de winkel dus. Nu zijn we natuurlijk benieuwd met welke opdracht Pim aan de slag gaat met betrekking tot het onderzoek. “Ik ga kijken naar het Green Key label, waarbij ik onderzoek hoeveel waarde hieraan wordt gehecht door gasten en naar het belang en de haalbaarheid van het voeren van deze certificering. De bouwkundige oplevering is voorzien in de zomer van 2018, waarna de losse inrichting volgt. Het nieuwe hotel moet eind volgend jaar openen. Zaken die in het oude hotel tot aandachtspunten behoorden waren kamergrootte, inrichting en het F&B-concept. Deze zaken worden in het nieuwe hotel geoptimaliseerd. Er komt bijvoorbeeld een volwaardige keuken en het restaurant telt straks 130 couverts. Er moet verder nog vorm aan gegeven worden en ik hoop ook daar een rol in te mogen spelen.”

Geen ketenhotels

De keuze voor dit hotel is te begrijpen. Heeft de locatie een rol gespeeld in de beslissing? “Ik kom zelf uit Lochem, dus  je zou denken dat dit een rol speelt. Toch had ik mijn vizier in eerste instantie gericht op Amsterdam en de rest van de Randstad. De hotellerie is daar toch wel echt booming, maar in die regio heb ik gesprekken gevoerd met grote hotelketens en juist dat vormde een struikelblok. Waarom? Omdat zij te maken hebben met ‘brand standards’ waar moeilijk van afgeweken kan worden. Als ik dus een prachtig onderzoek presenteer en advies uitbreng, dan kan daar in veel gevallen weinig mee gedaan worden, hoe goed de veranderideeën ook zijn. Het U Parkhotel is zelfstandig, dus ik heb er meer invloed en er kan daadwerkelijk iets veranderd worden. De insteek van het hotel is dan ook om mijn frisse blik te gebruiken om het hotel toekomstbestendig te maken. Naast de input van professionals natuurlijk…”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Marriott verwijdert plastic rietjes wereldwijd

Marriott International heeft vandaag het plan aangekondigd om plastic wegwerprietjes en roerstaafjes te verwijderen in alle 6.500+ hotels wereldwijd, verspreid over dertig merken. Zodra dit volgend jaar volledig geïmplementeerd is heeft het bedrijf meer dan 1 miljard plastic rietjes per jaar e...

Interieur Advertorial
Auping introduceert hotelbed Revive

Auping introduceert begin september een duurzaam en modulair opgebouwd bed dat speciaal voor de hotelwereld is ontwikkeld. De Auping Revive is ontworpen op basis van resultaten uit onderzoeken naar de wensen van zowel hotelgasten als hotelpersoneel. Het hotelbed heeft de looks en het slaapcomfort va...

Hotelketens
Restaurant INK Hotel in de prijzen

Het restaurant en de cocktailbar van INK Hotel Amsterdam - heeft tijdens de uitreiking van de World Luxury Restaurant Awards maar liefst drie prijzen gewonnen. Het restaurant, onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, werd benoemd tot het beste 'Luxury Boutique Hotel Restaurant'...

Hotelketens
Le Club AccorHotels lanceert Seeker en pioniert met het gebruik van biometrie

Het bekroonde loyaliteitsprogramma van AccorHotels – Le CLub AccorHotels – introduceert het revolutionaire Seeker, een online test die aan de hand van je resultaten met een uiterst accuraat algoritme jou een persoonlijk reisprofiel creëert. Zo wil de hotelketen het reis-DNA van haar...

IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h...

Fletcher
Fletcher ziet bezettingsgraad gigantisch stijgen door zomerweer

Nederland heeft er al een hele lange periode met heerlijk zomerweer opzitten. Fletcher Hotels ziet dat daardoor de vraag naar vakanties in Nederland ongekend hoog is. Er is altijd een belangrijke relatie tussen het weer en het boeken van vakanties in eigen land. Hoe lekkerder het weer, hoe groter...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: