Interview: Pim van het Reve heeft een prachtige afstudeeropdracht

19 december 2017 | Thijs Jacobs

Onlangs plaatsten we voor Pim van het Reve een oproep op deze website. Pim zocht immers een uitdagende afstudeeropdracht binnen de hospitality. Die oproep heeft geleid tot tientallen reacties. “Eigenlijk werd ik direct overspoeld met reacties. Deze waren zeer uiteenlopend, van bedrijven binnen de dienstensector tot aan reacties van ziekenhuizen en hotels. Heel breed dus, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor een mooie opdracht bij een nog te openen hotel in Enschede.”

U Parkhotel

Dat hotel blijkt het U Parkhotel op de campus van de Universiteit Twente. “Op dit moment wordt het voormalige faculteitsgebouw voor Eletrotechniek en Technische natuurkunde gestript. Eind 2018 opent op deze locatie het nieuwe hotel, aangezien het huidige Drienerburght hotel aan vervanging toe was. In het hotel worden vooral veel zakenrelaties van de universiteit ontvangen, daarnaast wil het nieuwe hotel zich ook meer gaan richten op de leisuremarkt.”

Green Key

Werk aan de winkel dus. Nu zijn we natuurlijk benieuwd met welke opdracht Pim aan de slag gaat met betrekking tot het onderzoek. “Ik ga kijken naar het Green Key label, waarbij ik onderzoek hoeveel waarde hieraan wordt gehecht door gasten en naar het belang en de haalbaarheid van het voeren van deze certificering. De bouwkundige oplevering is voorzien in de zomer van 2018, waarna de losse inrichting volgt. Het nieuwe hotel moet eind volgend jaar openen. Zaken die in het oude hotel tot aandachtspunten behoorden waren kamergrootte, inrichting en het F&B-concept. Deze zaken worden in het nieuwe hotel geoptimaliseerd. Er komt bijvoorbeeld een volwaardige keuken en het restaurant telt straks 130 couverts. Er moet verder nog vorm aan gegeven worden en ik hoop ook daar een rol in te mogen spelen.”

Geen ketenhotels

De keuze voor dit hotel is te begrijpen. Heeft de locatie een rol gespeeld in de beslissing? “Ik kom zelf uit Lochem, dus  je zou denken dat dit een rol speelt. Toch had ik mijn vizier in eerste instantie gericht op Amsterdam en de rest van de Randstad. De hotellerie is daar toch wel echt booming, maar in die regio heb ik gesprekken gevoerd met grote hotelketens en juist dat vormde een struikelblok. Waarom? Omdat zij te maken hebben met ‘brand standards’ waar moeilijk van afgeweken kan worden. Als ik dus een prachtig onderzoek presenteer en advies uitbreng, dan kan daar in veel gevallen weinig mee gedaan worden, hoe goed de veranderideeën ook zijn. Het U Parkhotel is zelfstandig, dus ik heb er meer invloed en er kan daadwerkelijk iets veranderd worden. De insteek van het hotel is dan ook om mijn frisse blik te gebruiken om het hotel toekomstbestendig te maken. Naast de input van professionals natuurlijk…”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te...

Personalia
Nieuwe Academiedirecteur Stenden Hotel Management School

Marco ten Hoor is per 1 november door het College van Bestuur van NHL Stenden Hogeschool benoemd als Academiedirecteur van Stenden Hotel Management School. Hij volgt in deze functie Craig Thompson op, die NHL Stenden na acht jaar gaat verlaten. Marco ten Hoor is een hospitalityprofessional pur sa...

Verbouwen
City Resort Hotel Leiden realiseert nieuw Meeting & Event Center

City Resort Hotel Leiden gaat haar huidige Meeting & Event Center uitbreiden en vernieuwen. Het Meeting & Event Center van City Resort Hotel Leiden komt op de vijfde verdieping van het Level-gebouw aan de Bargelaan, direct naast het Centraal Station en krijgt een oppervlakte van maar liefst ...

Van der Valk
Cantharel’s keukentafel verbindt gast met eten

Vanaf 1 november start Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel met een nieuwe initiatief. Gasten kunnen vanaf dat moment ook dineren aan Cantharel’s Keukentafel. Een culinair avondje uit in het naast het hotel gelegen landhuis waar ze onder leiding van chef-kok Justa van Ryssen en sommelier...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: vijf keer raak

“De hotelindustrie verliest de controle over haar eigen kamervoorraad.” Dat was een van de belangrijkste – wat apocalyptisch aandoende - voorspellingen in de white paper van de International Hotel Association over de toekomst van de hotelsector. Het in 1996 gepubliceerde rapport me...

Economie Achtergronden
Stevige groei meetings- en eventsbranche verwacht in 2019

Een decennium na de wereldwijde economische recessie van 2008, is de meetings- en eventsbranche teruggeveerd. Voor het vierde achtereenvolgende jaar laat de sector een consistente groei van uitgaven en bezoekers zien. Deze gestage en stabiele groei is de nieuwe norm binnen de meetings- en eventsbran...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: