Geen vooruitgang geboekt bij tweede ronde cao-onderhandelingen

13 oktober 2017 | Thijs Jacobs
Geen vooruitgang geboekt bij tweede ronde cao-onderhandelingen

Donderdag 12 oktober 2017 was de tweede ronde van de cao onderhandelingen. Met de opstelling van FNV Horeca gaat het volgens de KHN onderhandelingsdelegatie niet lukken om snel het huidige KHN Model Arbeidsvoorwaardenreglement (AVR) om te zetten in een nieuwe horeca cao die voor iedereen in de horeca (leden en niet leden van KHN) gaat gelden.

Doel van KHN is om snel te komen tot een cao die voor iedereen als bodem gaat gelden en die dus in de hele horeca eerlijke voorwaarden regelt voor eerlijk werk. Zodat medewerkers hun werkgever daarop kunnen aanspreken.

Looneisen

FNV Horeca houdt vast aan irreële looneisen, terugwerkende kracht, ingewikkelde verrekeningen en dubbele loonsverhogingen voor KHN-leden die op dit moment het AVR volgen. Daarmee legt FNV Horeca de last vooral bij KHN-leden, aldus de KHN-delegatie. Het doel om snel tot een cao te komen en om ook op korte termijn met een sociale agenda voor de toekomst te starten, kan dan niet worden bereikt.

KHN, FNV Horeca en CNV Vakmensen spraken deze zomer af om te gaan onderhandelen over het omzetten van het AVR naar een horeca cao met een regeling voor seizoenswerk en invalwerk en een aanpassing van de lonen. Dat kan alleen slagen als de lasten ervan evenwichtig in de tijd (en dus niet met terugwerkende kracht) en over alle werkgevers worden verdeeld. De KHN-delegatie blijft zich daarvoor inzetten.

Maatwerk

Daarnaast was en is het uitgangspunt van KHN dat ook met een nieuwe horeca cao maatwerk voor individuele horecaondernemers mogelijk moet zijn. Tijdens eerdere gesprekken heeft KHN dat meerdere keren benadrukt

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Branded Content
Hotelgasten in 2021 willen gemak en ultiem relaxen 

In veel branches laat de huidige pandemie zijn sporen achter: ‘het oude normaal, het nieuwe normaal’… Eén ding is zeker: de veranderingen en verschuivingen zijn nog iedere dag voelbaar. Zo ook in de wereld van de hotelier. Voorheen was een hotelbezoek veelal verbonden aan h ...

Achtergronden
Jonge Honden: Mark Welbers kijkt vooruit met Banks Mansion Amsterdam

Op jonge leeftijd een hotelonderneming runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie Jonge Honden portretteert Hospitality Management jonge hoteliers. Dit keer Mark Welbers (34) general manager van het Banks Mansion in Amsterdam. Een m ...

Jantiene Berg
Column Jantiene Berg: Een leven lang leren

Sinds ik zes maanden geleden het decor van de hotellerie verruild heb voor het podium van het mbo-onderwijs is ‘een leven lang leren’ mijn nieuwe mantra. In mijn vroegere rol als gastvrouw en eigenaresse van een urban boutique hotel wist ik exact welke beleving ik onze gasten mee wilde g ...

Achtergronden
Stelling van de maand april: de uitslag

De hele maand april stond de stelling van de maand op de website van Hospitality Management. De stelling luidde: 2022 wordt noguitdagender dan 2021. Daar was 69,9 procent het mee eens. 31,1 procent gaf aan het niet eens te zijn met de stelling De nieuwe stelling van de maand luidt: De overheid lo ...

Hotel Exploitatiemodellen uitgelegd

Rob van Ginneken (Breda University of applied sciences) verzorgde een update van zijn in 2018 door Hospitality Management gepubliceerde Whitepaper ‘Hotel Exploitatiemodellen’. De belangrijkste ontwikkeling sindsdien: niet alleen hotelconcepten, maar steeds vaker ook de achterliggende exp ...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Hotel & Convention Center in The Dutch Mountains, Eindhoven

De Nederlandse hotel- en congresketen Postillion Hotels, ontwikkelaar Lingotto en initiatiefnemer The Mountains Corporation werken samen aan de realisatie van een Hotel & Convention Center in The Dutch Mountains, dat eind 2025 opent in Eindhoven. The Dutch Mountains wordt een prestigieus en duur ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: