Le Marin Hotels opent twee hotels in Rotterdam

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen 7 april 2021
Le Marin Hotels opent twee hotels in Rotterdam

De één laat zich tijdens een hotelverblijf lekker pamperen en ziet graag dat alles op en top geregeld is, terwijl de ander het liefst op de bonnefooi op pad gaat en het allemaal wel ziet als-ie er is. Allebei kunnen ze terecht bij Le Marin Hotels. Le Marin Boutique Hotel met het bijbehorende Bar Bató en Le Petit Marin Boutique Hotel openen beide vandaag.

Rotterdamse bravoure

Waan jij jezelf het liefst als een echte local tijdens een citytrip en ben je wel in voor een portie onvervalste Rotterdamse bravoure? Het liefst in combinatie met luxe en design? Bij Le Marin Boutique Hotel en zijn eigenwijze broertje Le Petit Marin Boutique Hotel in Rotterdam West – om precies te zijn in het vooroorlogse Middelland – weten elegantie en het authentieke stadse leven elkaar feilloos te vinden. Hier komt een grote verscheidenheid aan gasten om voor een paar dagen de boel even de boel te laten en zichzelf te voorzien van hernieuwde energie en inspiratie tijdens het citytrippen. Of gewoonweg om van het leven te genieten met een tafel vol borrelhappen en mooie cocktails op het zonnige terras van Bar Bató. Beide hotels liggen op een kwartier lopen van Rotterdam Centraal en zijn de ideale uitvalsbasis voor een verkenningstocht door de Maasstad.

Petit of niet

Bij Le Marin Boutique Hotel zetten ze in op de echte levensgenieter die komt voor een complete ervaring en een high-end service van het begin tot het eind. Het warme welkom gaat dan ook gepaard met een glas bubbels en elke ochtend begint met een overheerlijk en uitgebreid ontbijt in Bar Bató. Aan het eind van een actieve dag is het heerlijk neerploffen op een van de comfortabele bedden en de spa-waardige badkamer vraagt om een welverdiend relaxmoment. 

Bij Le Petit Marin Boutique Hotel ervaar je hetzelfde gevoel en dezelfde service als bij zijn grote broer, maar hier verloopt het allemaal net iets nonchalanter en flexibeler. Dit is dé thuishaven voor de gast die graag zijn eigen plan trekt en liever op het moment zelf beslist hoe en wat. Inchecken gebeurt dan ook zelfstandig en mocht de gast een ontbijt voor onderweg wensen – lekker lui opeten in bed mag natuurlijk ook – dan kun hij of zij dat bestellen via de roomservice. Ditzelfde geldt voor alle hapjes en drankjes die bij Le Marin Boutique Hotel op de kaart staan. Toch zin in gezelligheid? Zo’n 200 meter verderop staan de deuren van Bar Bató wagenwijd open.

Bar Bató

Daar waar iedereen samenkomt en hotelgasten are ready to mingle met buurtgenoten en toevallige voorbijgangers. Het zonnige terras van Bar Bató bevindt zich op de kop van de straat en fungeert dan ook als vaste hangout voor de buurt. Het eerste kopje koffie van de dag is een voltreffer, het bier staat koud, de planken vol charcuterie zijn niet aan te slepen en de pizza’s liggen al in de oven. Bar Bató is die trouwe makker waar je op elk moment van de dag terecht kunt. Al heel vroeg aan de borrel of juist laat lunchen; het tijdstip waarop je aanschuift, is geheel aan jou.

In de avond serveert Bar Bató een drie- of viergangendiner met onder andere een gegrilde steaksalade, Pressé de Legumes en een citroentaartje met muntkruimels. Een compleet vegetarisch menu behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Gaat de zon onder, maar roept thuis nog niet? Scoor een kruk aan de elegante en eye-catching bar en laat je verleiden door de uitgebreide cocktailkaart vol ‘Paloma’s’, ‘Cuban Mules’ en verschillende G&T’s.

Bar Bató is elke dag – ook voor niet-hotelgasten – geopend tot 22.00 uur en een tafel reserveren kan via de website van Le Marin Hotels. Hier kan men uiteraard tevens een kamer boeken voor Le Marin Boutique Hotel en Le Petit Marin Boutique Hotel.

Helaas is de horeca, en dus ook het restaurant, op dit moment nog steeds gesloten, maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van een heerlijk ontbijt en dito diner op de kamer. Bar Bató serveert een plat du jour met verrassingsgerechten, het ontbijt komt in de vorm van een ontbijtbox of een klein lopend buffet en alle hapjes en drankjes op de kaart zijn gewoon te bestellen.

QL Hotels

Le Marin Hotels is aangesloten bij QL Hotels. ‘Le Marin Hotels is hét prototype boutique hotel wat naadloos aansluit bij de kwaliteitscollectie van QL Hotels. Het design in boudoir-stijl met donkere tinten voelt echt chique, warm en verwelkomend. Bovendien is de ligging aan het Henegouwerplein een upcoming gebied en dus een verrassende uitvalsbasis om de stad te bezoeken.’ aldus Mathilde van der Weerd, Managing Director van QL Hotels & Restaurants.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws