Leonardo Hotels zet in op groei met nieuwe development & project manager

Auteur: redactie
Personalia 23 november 2023
Leonardo Hotels zet in op groei met nieuwe development & project manager

Leonardo Hotels Benelux richt zich de komende jaren op uitbreiding van haar hotelportfolio en het versterken van haar positie in de regio. Met de benoeming van Marieke Dessauvagie als Development & Project Manager zet Leonardo Hotels in op groei van het aantal hotels en het vergroten van de merkbekendheid. Deze strategische koers volgt op de succesvolle overname van Apollo Hotels in 2018 en de volledige transformatie van 16 hotels in de Benelux, waarmee de hotelketen haar visie in de regio realiseert.

Op 1 november is Marieke Dessauvagie gestart als Development & Project Manager voor Leonardo Hotels Benelux. Met ervaring aan zowel de hotelzijde bij Marriott International als op het gebied van ontwikkelingsadviezen voor hotelvastgoed, is Marieke door Leonardo Hotels aangetrokken voor deze nieuwe rol. In samenwerking met Alexander Kluit, Managing Director van Leonardo Hotels Benelux, zal Marieke zich de komende jaren inzetten voor de groei en uitbreiding van Leonardo Hotels in Nederland, België en Luxemburg.

Sinds haar aanstelling bij Leonardo Hotels heeft Marieke direct bijgedragen aan het beoordelen en adviseren van lopende projecten en proposities. Haar focus zal de komende tijd gericht zijn op development. “In de komende periode ligt de focus op het ontwikkelen van een doordachte strategie en het vaststellen van concrete doelstellingen voor de groei van het aantal Leonardo Hotels in de regio. Samen met Alexander zal ik me hier volledig voor inzetten”, aldus Marieke.

Daarnaast zal Marieke in een later stadium verantwoordelijk zijn voor het effectief managen van zowel de verbouwingen van nieuwe hotels als de renovaties van bestaande hotels. Marieke: “Ik kijk ernaar uit om onze visie te realiseren en een significante bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Leonardo Hotels in de Benelux.”

Groei in de Benelux

In de afgelopen jaren heeft de internationale organisatie van de Leonardo Hotel Group toenemende aandacht besteed aan ontwikkeling, wat heeft geresulteerd in de oprichting van diverse internationale ontwikkelingsteams in verschillende landen en regio's. Dit geldt nu ook voor de Benelux.

Alexander Kluit, Managing Director van Leonardo Hotels Benelux: “Nu we zien dat de bestaande hotels in Nederland en België uitstekend presteren, zijn we klaar om in deze regio aanzienlijke stappen voorwaarts te zetten en kunnen we nog meer aandacht vestigen op het doorontwikkelen van ons portfolio.”

Het ontstaan van vertrouwen om nieuwe hotels te ontwikkelen wordt daarnaast gevoed door de waarneming dat in verschillende steden aanzienlijke mogelijkheden en ruimte is voor uitbreiding. Met een huidige portefeuille van zestien hotels in Nederland en België kijkt Leonardo Hotels de komende jaren graag naar de potentie in steden waar zij nog niet vertegenwoordigd zijn, zoals Haarlem, Leiden en Maastricht. In België staan Brussel, Leuven en Gent op het wensenlijstje. Marieke: “Op de lange termijn streven we ernaar het eerste Leonardo hotel in Luxemburg aan ons portfolio toe te voegen.”

Oog op de toekomst

De meerjarige groeistrategie die Leonardo hotels onder leiding van Alexander en Marieke zal volgen, focust zich op het middensegment (drie- en viersterren hotels) in stedelijke gebieden: in het centrum of de nabijheid hiervan in de grote steden. Niet alleen de mogelijkheden en ruimte voor nieuwe hotels in verschillende steden beïnvloed de strategie van het team, dat Alexander sinds 2018 heeft opgebouwd en waar Marieke de meest recente toevoeging aan is. “De verandering van de wensen en behoeften van de hotelgast, heeft veel impact gehad op hoe hotels er anno 2023 uitzien. Waar we voorheen enkel hotelgasten ontvingen in de lobby, zijn onze hotels steeds vaker een plek waar mensen samenkomen om te dineren, een kop koffie te drinken of remote te werken. Daar houden we uiteraard rekening mee bij het ontwikkelen van nieuwe hotels.” aldus Alexander.

Daarnaast heeft het team oog voor trends en ontwikkelingen in de hotelbranche. De wens van de gast wordt constant voor ogen gehouden bij de realisatie van nieuwe hotels en de renovatie van hotels uit het bestaande portfolio. Alexander: “Een hotel is daarin net als de inrichting van een huis. Iedere 7 jaar is het toe aan een fris nieuw uiterlijk.” De gast ervaart dit in de Leonardo Hotels onder andere middels de gemoderniseerde hotelkamers, maar ook de automatisering van bijvoorbeeld het in- en uitchecken.

Deze maand viert het Benelux-team het vijfjarig bestaan binnen Leonardo Hotels. Het team, bestaande uit zo’n 850 gedreven medewerkers, heeft de afgelopen jaren met toewijding gewerkt aan de groei en ontwikkeling van Leonardo Hotels in Nederland en België. Alexander: “Met dit enthousiaste team wil ik het merk Leonardo Hotels in de Benelux verder uitbouwen tot een merk waar je niet meer omheen kan.”

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws