Lifestyle-aparthotelmerk Locke opent met WunderLocke in München 'meest ambitieuze project'

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen Opening 22 juli 2022
Lifestyle-aparthotelmerk Locke opent met WunderLocke in München 'meest ambitieuze project'

De accommodatie met 360 appartementen in de opkomende buurt Sendling brengt een ‘one-of-a-kind’ hospitalityconcept naar de Beierse hoofdstad.

Lifestyle-aparthotelmerk Locke breidt uit in Europa met de opening van WunderLocke: een hospitalityconcept in München dat gelijk het meest ambitieuze Locke-hotel is tot nu toe. WunderLocke is vanaf 17 juli geopend voor korte en lange verblijven en is het ideale startpunt voor zowel locals als toeristen om de opkomende wijk Sendling te ontdekken.

WunderLocke is ontworpen door interieurarchitect Holloway Li en beschikt over 360 ruime designappartementen, een grote coworkingruimte, een koffiebar, vergader- en evenementenruimtes, een verwarmd buitenzwembad, een sauna en een gym. Gasten kunnen in WunderLocke terecht in ruime studio’s of appartementen met een of twee slaapkamers, waarvan sommige met een eigen terras en panoramisch uitzicht over de stad en de Beierse Alpen. Elk appartement is ontworpen om in te wonen. De focus van het aparthotel ligt dan ook op middellange tot langere verblijven met speciale tarieven voor verblijven van een week of maand. WunderLocke wil een welkome plek zijn voor de opkomende scene van kunstenaars, creatievelingen en tech-ondernemers van de stad.

Mural Farmhouse

Binnen WunderLocke zullen ook verschillende restaurants en bars openen. Onder de naam Mural Farmhouse nemen vijf restaurants en bars hun intrek over zeven verdiepingen. Mural Farmhouse is bedacht door de oprichters van het met een Michelinster bekroonde restaurant Mural in München. Het ambitieuze horecaconcept bestaat uit een restaurant met 70 couverts dat de hele dag is geopend, een gastronomische chef's table, een koffiebar, een wijn- en cocktailbar en een dakterras met uitzicht op de Alpen. De visie voor Mural Farmhouse is ontwikkeld in samenwerking met de internationaal erkende chef-kok Rico Birndt, die circulariteit centraal stelt in zijn aanpak. In het kader van ‘van boer tot bord’ worden de ingrediënten geleverd door lokale producenten. In de toekomst zal een moestuin op het dak van WunderLocke voor de kruiden en groenten zorgen.

Innerer Klang van Kandinsky

WunderLocke is ontworpen door Holloway Li, en geïnspireerd op de Vasily Kandinsky-theorie van 'Innerer Klang' (innerlijke stem). Kandinsky, die een belangrijk deel van zijn carrière in München doorbracht, onderzocht hoe we door abstractie een nauwere relatie met de natuur kunnen ontwikkelen. Li heeft de theorie van de kunstenaar geïnterpreteerd door het bestaande gebouw te strippen tot het ruwe betonnen frame waaruit vernieuwd kon worden in de vorm van de vele planten die zijn gebruikt. Deze aanpak stelde Li in staat om duurzame en sobere ontwerpen te gebruiken. Om het beton wat te verzachten, gebruikte Li aardetinten naast speelse kleuraccenten en levendig terrazzo, terwijl warme houtsoorten, natuurlijke materialen en botanisch groen verwijzen naar de natuur.

Opkomende creatievelingen

WunderLocke is een nieuwe creatieve hub in het zuidwesten van München en blaast het industriële erfgoed van het gebied nieuw leven in. Het centrum is makkelijk bereikbaar vanaf het aparthotel en de Alpen liggen vlakbij. WunderLocke is een dag- en nachtbestemming door het culturele programma gericht op wellness, muziek, kunst, eten en drinken. Er zijn verschillende samenwerkingen aangegaan met lokale bedrijven, waaronder het lifestyle- en muziekduo Public Possession en het modemerk Coexist.

Eric Jafari, Chief Development Officer en creatief directeur van Locke: “WunderLocke is onze meest grensverleggende Locke tot nu toe en creëert een bestemming in het hart van München waar zowel de lokale bevolking als reizigers zich kunnen onderdompelen in de creatieve subcultuur van de stad. Onze ambitie met dit project was om een wonderland te creëren waar je het gevoel van tijd verliest.”

Moritz Meyn, oprichter van Mural: “De grootte van WunderLocke stelde ons in staat om een origineel culinair concept op te zetten. Het is een unieke bestemming en we wilden dat terug laten komen in ons concept. We benaderen Mural Farmhouse op dezelfde manier en met dezelfde filosofie als alle restaurants van de Mural-familie.”

Kamerprijzen starten bij € 130,- per nacht en € 1300,- per maand.

Overig nieuws