NIPA Capital en Conscious hotels slaan handen ineen

Auteur: Redactie
Economie Hotelketens 20 juni 2022
NIPA Capital en Conscious hotels slaan handen ineen

Het Nederlandse investeringsfonds NIPA Capital breidt uit en neemt een belang van 75% in de Amsterdamse hotelgroep: Conscious Hotels. Het fonds investeert sinds 2021 in vernieuwende Europese hotelconcepten gericht op Gen-Z en millennials.

Conscious Hotels is dé grondlegger van duurzame hospitality in Europa. In Amsterdam heeft de hotelketen vier hotels met in totaal 318 kamers, twee restaurants en twee koffie/retail concepten. Marco Lemmers, CEO Conscious Hotels: ‘Sinds 2009, bieden we onze gasten stijlvolle duurzame interieurs, 100% biologisch eten en drinken, en de meest eenvoudige guest journey onder het motto: ‘Doing good, while looking good’.

Groeiambities: vervijfvoudiging aantal kamers

Samen met NIPA Capital en cornerstone investor BORON, de privé investeringsmaatschappij van de familie J.A. Fentener van Vlissingen, wil Conscious Hotels het aantal hotelkamers vervijfvoudigen door heel Europa en in de Nederlandse grote steden. ‘Met een positieve humoristische boodschap willen we mensen verleiden om betere keuzes te maken. En we krijgen alleen iedereen mee door te laten zien dat alles wat duurzaam is, ook heel goed, erg lekker en super aantrekkelijk kan zijn", voegt Marco Lemmers toe.

Samenwerking NIPA en BORON

NIPA Capital richt zich specifiek op innovatieve en unieke hospitality concepten voor Gen-Z en millennials. Deze reizigers willen de wereld verkennen, maar voelen zich minder thuis bij traditionele hotelketens. Patrick Grasso, partner bij NIPA Capital: ‘Van de wereldwijd 19 miljoen hotelkamers zijn minder dan 500.000 kamers gericht op de wensen en behoeften van Gen-Z en millennials. Door het aanbod voor deze doelgroep uit te breiden, brengen we daar samen verandering in’. De samenwerking tussen Conscious, NIPA en BORON is gebaseerd op gemeenschappelijk duurzame groeiambities. ‘Met onze verenigde expertise en ervaring op het gebied van reizen, vastgoed en investeringen kunnen we Conscious Hotels optimaal ondersteunen bij de voorgenomen groei’, aldus Patrick Grasso.

Time Magazine

In 2020 won Conscious de ‘Hotel Asset Manager Association Sustainable Strategy Award’ tijdens het International Hotel Invester Forum. De vestiging in het Westerpark van Amsterdam werd in 2018 in Time Magazine uitgeroepen tot één van de 100 beste plekken van de wereld. Conscious Hotels heeft de meest duurzame, leukste en humoristische hotels in Amsterdam en biedt een mix van sexy en moderne hotelinterieurs, duurzame groene locaties, en gezonde keuzes voor het welzijn van haar gasten. Samenvattend: vier hotels, 318 kamers, twee restaurants, twee koffiebars, twee shops en één steengoed concept.

NIPA Capital is een onafhankelijke Europese vastgoedinvesteringsmaatschappij. NIPA investeert in vastgoed, innovatieve hospitality concepten en Pan-Europese beursgenoteerde vastgoedfondsen. BORON is de family office en investeringsmaatschappij van de familie J.A. Fentener van Vlissingen en heeft belangen in diverse grote en kleine ondernemingen.

Lees ook de twee exclusieve interviews met John Fentener van Vlissingen uit 2021

De visie van John Fentener van Vlissingen
BORON investeert: 10.000 bedden op 30 locaties

foto v.l.n.r: Marco Lemmers, John Fentener van Vlissingen, Patrick Grasso

 

 

 

 

Overig nieuws