Postillion Hotels verhoogt stagevergoeding fors

Auteur: Redactie
Personeel 4 januari 2024
Postillion Hotels verhoogt stagevergoeding fors

Per januari 2024 verhoogt Postillion Hotels de stagevergoeding naar 850 euro per maand. Dit bedrag geldt, bij een fulltime stage, voor zowel mbo- als hbo-studenten en ligt 500 euro boven de minimale vergoeding zoals vastgelegd in de nieuwe horeca-cao. Postillion Hotels wil met deze verhoging studenten tegemoetkomen in de gestegen kosten. Daarnaast helpt Postillion Hotels studenten die na hun stageperiode kiezen voor een carrière bij de hotelketen met het aflossen van hun studieschuld tot 5.000 euro netto per jaar.

Het leven is de afgelopen jaren flink duurder geworden voor studenten: zowel de kosten van levensonderhoud als het collegegeld zijn toegenomen. Studenten die stage lopen in de horecasector hebben vaak te maken met onregelmatige werktijden, waardoor een goed bereikbare stageplek vanaf huis noodzakelijk is. Door de stagevergoeding fors te verhogen, van maximaal 600 euro per maand naar standaard 850 euro per maand (een verhoging van minimaal 30 procent), wil Postillion Hotels het toegankelijker maken voor studenten om te kiezen voor de stageplek die het beste bij hen past, ongeacht de locatie.

Erik-Jan Ginjaar, algemeen directeur Postillion Hotels: "Wij zien deze flinke verhoging van de stagevergoeding als een noodzakelijke blijk van waardering richting studenten, die een belangrijk onderdeel vormen van onze teams. We moeten niet alleen oprechte aandacht hebben voor onze gasten, maar ook voor (toekomstige) medewerkers - zonder hen kunnen wij onze beloftes aan gasten natuurlijk niet waarmaken. Daarbij helpt de verhoging ons terug te keren naar de kern: een stageperiode moet draaien om professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dit komt in het geding naarmate studenten te veel onder druk staan. We hopen de financiële lasten met deze verhoging van de stagevergoeding iets te verlichten, zodat onze stagiairs zich kunnen focussen op hun toekomst."

Aflossen studieschuld

Een groot deel van het personeel van Postillion Hotels is 'eigen kweek' en doorgegroeid op de werkvloer. Die groei wordt mede mogelijk gemaakt door een werkklimaat waarbij medewerkers de ruimte hebben om zich te focussen op hun ambities. Dit gebeurt niet alleen door hen zoveel mogelijk de regie te laten nemen over hun eigen werkzaamheden, maar ook door sommige zorgen te verminderen. Zo helpt Postillion Hotels sinds 2022 vaste medewerkers met het aflossen van hun studieschuld. Bovenop het reguliere salaris wordt er 2,50 euro netto per uur afgelost op de studieschuld. Dit bedrag wordt rechtstreeks overgemaakt aan DUO en kan bij een fulltime dienstverband oplopen tot 5.000 euro netto per jaar. 

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws