QL Hotels & Restaurants overgenomen door EHM Group

12 december 2019 | Redactie

Met ingang van het nieuwe jaar zal QL Hotels & Restaurants worden voortgezet als onafhankelijk onderdeel van EHM Group.

Het samenwerkingsverband van exclusieve hotels en restaurants, actief in 9 Europese landen en met bijna 140 leden, komt per 1 januari 2020 onder leiding van Sander Allegro. QL (Quality Lodgings) Hotels & Restaurants is meer dan 15 jaar geleden opgericht door hospitality specialist Hein van Beek.

Alle aangesloten hotels zijn zelfstandige, kleinschalige kwaliteitshotels en hebben met elkaar gemeen dat ze stuk voor stuk een unieke locatie en een uitstekende keuken hebben. QL oprichter Hein van Beek: “We hebben door de jaren heen een mooie ontwikkeling doorgemaakt en een goede naamsbekendheid gerealiseerd. De aangesloten hoteliers beschikken over prachtige bedrijven. Om deze nog beter op de kaart te kunnen zetten zijn investeringen nodig op gebied van technologie, marketing en communicatie. Daarnaast is er onder de hoteliers een groeiende behoefte aan verdere ondersteuning op gebieden als werving & selectie, bedrijfsfinanciering en sales. De overname door EHM Group maakt het mogelijk om nog beter op de wensen van de ondernemers te kunnen inspelen.”

Van Beek blijft parttime aan QL verbonden en zal zich richten op de verdere ontwikkeling van het populaire QL Magazine, partnerships en de groei van QL. Sander Allegro, sinds jaren lid van de Raad van Advies van QL, is benoemd tot algemeen directeur. Hij bruist van de ideeën en plannen: “Ik ben al lange tijd betrokken bij QL Hotels & Restaurants en zie uitstekende mogelijkheden om de bijzondere bedrijven nog beter bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Daarnaast wil ik de waarde voor de aangesloten ondernemers verder vergroten. Maar allereerst zullen het QL Team en ik met de hoteliers bespreken hoe zij de toekomst zien, de behoeftes analyseren en kansen doornemen.”

Bas Tolmeijer, managing director van EHM Group: “QL Hotels & Restaurants blijft een eigen koers varen, onafhankelijk van de overige activiteiten van EHM Group. Uiteraard zal QL optimaal kunnen profiteren van de kennis, kunde en het netwerk van onze onderneming.”

Over QL Hotels & Restaurants

QL Hotels & Restaurants werd in 2003 opgericht en is dé collectie van 139 onafhankelijke kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels. Culinair genieten én overnachten gaan bij QL één op één samen. De QL Hotelcollectie bevindt zich in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen en Zweden. Meer informatie via: www.qlhotels.com. Deze maand verschijnt het Engelstalige QL Magazine, begin 2020 de 324 pagina’s dikke QL Gids. De gids kent 3 versies (Nederlands/Engels, Duits/Engels en Frans/Engels), in een oplage van meer dan 80.000 stuks.

Over EHM Group

European Hospitality Management Group is in 2018 opgericht door hoteliers Bas Tolmeijer, Willem-Jan van den Dijssel en Francesco Monaco. De onderneming richt zich op het acquireren van grootschalige hospitality projecten, vastgoed en het ontwikkelen en uitbouwen van unieke horecaconcepten. Tot de portefeuille van EHM Group behoren wellnessresort Thermae 2000 in Valkenburg en het in Arnhem gelegen Hotel Haarhuis, dat momenteel een complete metamorfose ondergaat. Recent kocht de onderneming de eveneens in Arnhem gelegen Koepelgevangenis, met als doel hier diverse horecaconcepten in te vestigen.

Op de foto: onder: Sander Allegro (QL), Bas Tolmeijer (EHM Group), Hein van Beek (QL). Boven: John Stoffers, Francesco Monaco, Willem-Jan van den Dijssel (allen EHM Group).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom eigenlijk?

Booking-topman Glenn Fogel reageert gepikeerd op de vraag of hij vanwege de crisis de commissies gaat verlagen. Hij heeft een ander idee: hotels moeten de kamerprijzen verlagen. Wees daar heel voorzichtig mee. Het verlagen van kamerprijzen is echt onwenselijk, ook al kan het helaas wel eens onvermij...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Interview Coronacrisis
Overlevingskansen voor je hotel: "Het glipt nu tussen je vingers door"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit elfde hoofdstuk bes...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Branded Content Coronacrisis
Gratis scan voor onafhankelijke hotels en B&B's

Het nieuwe platform Scanjehotel.nl is een initiatief om hoteleigenaren van onafhankelijke hotels en B&B’s te helpen met het mogelijk - tijdelijk - verlagen van de maandelijkse kosten. Van energieleveranciers tot TV - en internetaanbieders en afvalkosten: alle maandelijkse vaste lasten ...

Interview Coronacrisis
"De onduidelijkheid vanuit de overheid is vermoeiend"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit tiende hoofdstuk be...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: