QL Hotels & Restaurants overgenomen door EHM Group

12 december 2019 | Redactie

Met ingang van het nieuwe jaar zal QL Hotels & Restaurants worden voortgezet als onafhankelijk onderdeel van EHM Group.

Het samenwerkingsverband van exclusieve hotels en restaurants, actief in 9 Europese landen en met bijna 140 leden, komt per 1 januari 2020 onder leiding van Sander Allegro. QL (Quality Lodgings) Hotels & Restaurants is meer dan 15 jaar geleden opgericht door hospitality specialist Hein van Beek.

Alle aangesloten hotels zijn zelfstandige, kleinschalige kwaliteitshotels en hebben met elkaar gemeen dat ze stuk voor stuk een unieke locatie en een uitstekende keuken hebben. QL oprichter Hein van Beek: “We hebben door de jaren heen een mooie ontwikkeling doorgemaakt en een goede naamsbekendheid gerealiseerd. De aangesloten hoteliers beschikken over prachtige bedrijven. Om deze nog beter op de kaart te kunnen zetten zijn investeringen nodig op gebied van technologie, marketing en communicatie. Daarnaast is er onder de hoteliers een groeiende behoefte aan verdere ondersteuning op gebieden als werving & selectie, bedrijfsfinanciering en sales. De overname door EHM Group maakt het mogelijk om nog beter op de wensen van de ondernemers te kunnen inspelen.”

Van Beek blijft parttime aan QL verbonden en zal zich richten op de verdere ontwikkeling van het populaire QL Magazine, partnerships en de groei van QL. Sander Allegro, sinds jaren lid van de Raad van Advies van QL, is benoemd tot algemeen directeur. Hij bruist van de ideeën en plannen: “Ik ben al lange tijd betrokken bij QL Hotels & Restaurants en zie uitstekende mogelijkheden om de bijzondere bedrijven nog beter bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Daarnaast wil ik de waarde voor de aangesloten ondernemers verder vergroten. Maar allereerst zullen het QL Team en ik met de hoteliers bespreken hoe zij de toekomst zien, de behoeftes analyseren en kansen doornemen.”

Bas Tolmeijer, managing director van EHM Group: “QL Hotels & Restaurants blijft een eigen koers varen, onafhankelijk van de overige activiteiten van EHM Group. Uiteraard zal QL optimaal kunnen profiteren van de kennis, kunde en het netwerk van onze onderneming.”

Over QL Hotels & Restaurants

QL Hotels & Restaurants werd in 2003 opgericht en is dé collectie van 139 onafhankelijke kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels. Culinair genieten én overnachten gaan bij QL één op één samen. De QL Hotelcollectie bevindt zich in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen en Zweden. Meer informatie via: www.qlhotels.com. Deze maand verschijnt het Engelstalige QL Magazine, begin 2020 de 324 pagina’s dikke QL Gids. De gids kent 3 versies (Nederlands/Engels, Duits/Engels en Frans/Engels), in een oplage van meer dan 80.000 stuks.

Over EHM Group

European Hospitality Management Group is in 2018 opgericht door hoteliers Bas Tolmeijer, Willem-Jan van den Dijssel en Francesco Monaco. De onderneming richt zich op het acquireren van grootschalige hospitality projecten, vastgoed en het ontwikkelen en uitbouwen van unieke horecaconcepten. Tot de portefeuille van EHM Group behoren wellnessresort Thermae 2000 in Valkenburg en het in Arnhem gelegen Hotel Haarhuis, dat momenteel een complete metamorfose ondergaat. Recent kocht de onderneming de eveneens in Arnhem gelegen Koepelgevangenis, met als doel hier diverse horecaconcepten in te vestigen.

Op de foto: onder: Sander Allegro (QL), Bas Tolmeijer (EHM Group), Hein van Beek (QL). Boven: John Stoffers, Francesco Monaco, Willem-Jan van den Dijssel (allen EHM Group).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards Achtergronden
Award Familiehotel 2020 gaat naar Preston Palace  

Preston Palace is voor de zesde maal op rij uitgeroepen tot 'Familiehotel van het Jaar'. Maar liefst 83% van de stemmers stemde op het Twentse all-inclusive resort. Om haar dankbaarheid te benadrukken doneert Preston Palace aan een goed doel dat zich inzet voor families, krijgen alle medewer...

Booking.com OTA's
Booking.com introduceert een nieuw systeem voor kwaliteitsclassificaties

Booking.com introduceert een nieuw systeem voor kwaliteitsclassificaties voor appartementen, vakantiehuizen en villa's; het nieuwe systeem maakt het makkelijker voor reizigers om de kwaliteit van unieke verblijfsplekken te vergelijken. Reizigers hebben tegenwoordig meer keuze dan ooit als ze...

Personeel
De nieuwste technologische tools voor het koesteren van talent

Waar menselijk talent in de jaren ‘90 werd gezien als een verrijking om te managen onder het concept van talentmanagement, neemt het koesteren van talent een humanistisch standpunt in van de mensen van een organisatie van wie het doel in lijn is met het bedrijf dat talent ontwikkelt en koester...

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Achtergronden Internationaal
Relais & Châteaux verwelkomt negen nieuwe leden

Negen nieuwe leden van over de hele wereld komen de familie Relais & Châteaux verrijken. Dankzij hun uitzonderlijke locaties, de charme van hun architectuur, hun unieke geschiedenis en het talent van hun chef-koks, openen deze huizen nieuwe vensters naar de wereld voor reizigers. Chatha...

Columns
Column Hans van Spronsen: OK Boomer

Wellicht heeft u het de afgelopen weken of maanden online voorbij zien komen, de nieuwe online grap die graag wordt verspreid door millennials en de generaties die daarop volgen; ‘OK Boomer’. Kort gezegd is het een grapje met een serieuze kern, de term werd zelfs al gebruikt in het parle...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: