Restaurant Locals in Hotel Haarhuis uitgebreid met twee salons

Auteur: Redactie
Opening 1 november 2023
Restaurant Locals in Hotel Haarhuis uitgebreid met twee salons

Restaurant Locals, gelegen in Hotel Haarhuis, heeft afgelopen maanden een verbouwing ondergaan en is uitgebreid met twee mooie salons. Dit jaar worden de kerstdagen daarom extra speciaal gevierd. Op 25 december vindt er een feestelijk kerstdiner plaats, terwijl op tweede kerstdag de deuren openen voor mensen die het minder makkelijk hebben.

Restaurant Locals is vergroot met twee extra ruimtes, die ideaal zijn voor private diners of zakelijk voor grotere groepen. De nieuwe salons sluiten aan op het restaurant en zijn ontworpen in dezelfde natuurlijke sferen. Wouter Dekker, GM Hotel Haarhuis: “De aankleding van de uitbreiding omvat veel groen, passend bij de menukaart en de ‘vertical farm’, die erboven ligt. Restaurant Locals staat bekend om lokale mensen en producten, ‘Dutch cuisine’ en een basis van groenten.“

Kerstsfeer

Tijdens de feestdagen wordt ook de nieuwe restaurantaccommodatie uitbundig gedecoreerd en opengesteld voor gezelschappen. Dit betekent dat er ruimte is voor maar liefst 150 personen. “’The more, the merrier’, zoals de Engelse uitdrukking zegt, geldt zeker in deze periode!”, aldus Dekker die eraan toevoegt dat het ook een goede gelegenheid is om sfeervolle nieuwjaarsrecepties te organiseren.

Voor de kerstdagen is er een gastronomisch menu samengesteld. De gasten worden op eerste kerstdag in het restaurant onthaald met een amuse en een glaasje bubbels, met aansluitend een culinair vier- of vijf-gangendiner inclusief tafelwater en vers gebakken brood. Hoewel restaurant Locals zich vooral onderscheidt door de bijzondere groentebasis van de gerechten, kent het kerstmenu voor zowel vis- en vleesliefhebbers als vegetariërs en veganisten verschillende opties. 

Season of sharing

Kerstmis is het feest van samen delen, genieten en mooie herinneringen maken. Het is daarom extra speciaal dat de gasten die op 25 december komen dineren, het mede mogelijk maken dat minder bedeelden op tweede kerstdag gratis een unieke avond kunnen ervaren. In hun menuprijs zit een kleine donatie verwerkt. Elke bijdrage wordt door Hotel Haarhuis verdubbeld en aangevuld in samenwerking met Voedselbank Arnhem, waardoor er op tweede kerstdag driehonderd mensen van de voedselbank kunnen genieten van een volledig verzorgd diner. Dekker: “Wat geeft er een beter gevoel dan juist met kerst te delen met mensen voor wie een bijzonder kerstdiner niet vanzelfsprekend is? We zijn daarom blij dat we dit initiatief samen kunnen opstarten, ook na het succes van vorig jaar. Overigens staat er in restaurant Locals sinds 1 november een spaarpot waarin iedereen vrij is een donatie te doen. De opbrengst gaat naar de Voedselbank.”

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws