Rosewood opent in 2023 in Amsterdam

Auteur: Redactie
Hotelketens 15 oktober 2020
Rosewood opent in 2023 in Amsterdam

Rosewood Hotels & Resorts opent in 2023 de eerste Nederlandse vestiging in Amsterdam.

Het hotel is gevestigd in het voormalige Justitiepaleis, oorspronkelijk gebouwd in 1665, en kijkt uit over de Prinsengracht - een van de mooiste waterwegen van de stad - in het UNESCO-werelderfgoedgebied van de Amsterdamse grachtengordel.

Rosewood Amsterdam biedt 134 kamers en suites, waarvan vele met een spectaculair uitzicht over de twee aangrenzende grachten. De voorzieningen omvatten drie restaurants, Sense, A Rosewood Spa, een balzaal van 3000 vierkante meter en een bibliotheek in de lobby-lounge.

Luxe

Daarnaast zullen meerdere evenementruimten en vergaderzalen, waaronder een balzaal van 3000 vierkante meter, geavanceerde audio- en visuele diensten en natuurlijk daglicht bieden. Decoratieve details in de openbare ruimten van het hotel zullen een eerbetoon zijn aan de kenmerkende geest van zowel het gebouw als de stad, terwijl er een selectie van gedifferentieerde, maar uniforme ruimten wordt gecreëerd door middel van subtiele, zij het impactvolle middelen, zoals contrasterende kleurenschema's die de ene omgeving naadloos van de andere scheiden.

Met name de lobby lounge zal voorzien zijn van een bibliotheek versierd met prachtige juridische boeken die verdubbelen als kunstwerken, foto's en artefacten, evenals comfortabele en stijlvolle zitplaatsen, om een verleidelijke enclave te creëren die de bezoekers zal uitnodigen om te blijven hangen en te luieren. De bibliotheek zal ook onderdak bieden aan een Indian Business Club die zakendoen en netwerken op hoog niveau zal stimuleren in een exclusieve omgeving.

Alle openbare ruimtes zullen uitkijken over de drie afzonderlijke, binnenhuisarchitectonische binnenplaatsen van het gebouw, die door de gerenommeerde landschapsarchitect Piet Oudolf zijn bedacht. Internationaal bekend om zijn werk aan de High Line en The Battery, beide gevierde attracties in New York City, zal Piet Oudolf zijn bijzondere expertise gebruiken om het pand kunstzinnig te lakken met weelderige tuinen en gemeenschappelijke ruimtes in de open lucht. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws