Ruby's eerste hotel in Amsterdam combineert hotel met workspaces

Auteur: Redactie
Opening 2 november 2022
Ruby's eerste hotel in Amsterdam combineert hotel met workspaces

Het Ruby Emma Hotel met 291 kamers, opent haar deuren in het up-and-coming Amstelkwartier in Amsterdam. Voor het eerst combineert Ruby Group twee van haar succesvolle producten: een design hotel en innovatieve co-working ruimtes in één. De Ruby Luuk Workspaces zijn verdeeld over drie etages, met een aanbod van 138 workstations en uitgebreide vergaderruimtes.

Aan het begin van september betrad de Ruby Group officieel de Nederlandse markt. Het nieuwste design hotel van de in München gevestigde hotelgroep is geopend in Amsterdam in het voormalig QO Hotel. De 291 kamers zijn verspreid over 18 etages met een totale oppervlakte van 24,230 m2. Voor het eerst integreert Ruby haar ‘Workspaces’ onder hetzelfde dak als het hotel. Verder is dit Ruby’s eerste re-flagging project.

De publieke ruimtes van het hotel zijn volledig ge-re-designed. Het interieur vertelt het verhaal vanaf het moment dat de eerste schepen over de Amstel zeilden, over de locatie en haar pionierende rol in de energieproductie en het gebruik ervan in Amsterdam. Bij binnenkomst in de entree, bestaande uit drie etages, kan je onder het genot van een drankje aan de maar liefst twaalf meter lange bar een verzameling aan scheepszeilen om je heen vinden. Ruby’s signature style is natuurlijk onmisbaar in dit project, door het gebruik van vintage meubels en unieke decoratie in combinatie met duurzame materialen van hoge kwaliteit. 

Hermen Nijhuis

Ruby Emma’s Hotel manager, Hermen Nijhuis, brengt meer dan 10 jaar aan horeca-ervaring met zich mee en is thuis in de Nederlandse markt. Voorafgaand aan zijn Ruby Emma avontuur, heeft Hermen voor onder andere Conscious Hotels, Room Mate Hotels en Stayokay Amsterdam Oost gewerkt. “Er zijn al een aantal hotels in het up-and-coming Amstelkwartier, maar tot nu toe nog geen echt lifestyle hotel. De bijzondere duurzaamheid van het gebouw, die al meerdere prijzen heeft gewonnen om zijn innovatieve bouwtechnologie, en de typische Ruby vibe maken Ruby Emma een plek gevuld met positieve energie”, zegt Hermen Nijhuis.

Ruby Emma maakt deel uit van het stedelijk duurzaamheidsinitiatief van de gemeente Amsterdam. Het gebouw, die met de duurzame constructie en energie efficiënte systemen als eerste in Europa het LEED Platinum certificaat heeft bemachtigd, past perfect in de omgeving. De façade is met name duurzaam vanwege haar schaduwsysteem, die een kamer automatisch verduistert. Er zijn zonneschermen geïnstalleerd die automatisch in- en uitschuiven. Daarnaast beschikt het gebouw met zijn iconische uitstraling ook nog eens over aardwarmte, waarmee zowel kou als warmte kan worden opgewekt. 

Co-working

Ruby Luuk Workspaces is Ruby’s vijfde co-working locatie, maar de eerste in hetzelfde gebouw als een Ruby Hotel. De inspirerende publieke ruimtes, intelligent ontworpen kantoren en goed uitgeruste werkstations bestaan samen uit 800m2 en zijn verspreid over drie etages. De workspaces bestaan uit zowel privékantoren, geschikt voor zes tot 24 personen, als fixed of flex desks, die allemaal kunnen worden gehuurd met flexibele voorwaarden en korte opzegtermijnen. Membership prijzen starten vanaf €60 per maand en dagkaarten zijn beschikbaar vanaf €18. Barista koffie, thee, vers fruit, internet, schoonmaak en alle andere bijkomende kosten zijn inbegrepen in het prijspakket. De workspaces zijn uitgerust met ergonomische stoelen, daglichtlampen en in hoogte verstelbare tafels om zo een comfortabele en productieve werkplek te garanderen. 

In aanvulling op bovengenoemde features, zijn er ook nog individueel ontworpen vergaderruimtes met eigen een uniek interieur en voorzien van state-of-the-art apparatuur die geschikt zijn voor zes tot 70 personen. De ruimtes zijn perfect voor brainstormsessies, presentaties of (hybrid) team meetings en zijn per uur te huren door logees maar ook door buitenstaanders. 

Fabian Zellinger, directeur Corporate Development, New Ventures & Workspaces bij Ruby, beschrijft deze samenvoeging van de twee producten als vooruitstrevend: “We zijn trots om twee succesvolle Ruby producten voor het eerst in één gebouw te combineren. We zien deze ontwikkeling als kans om business reizigers met een uitgebreid aanbod om productief te kunnen werken tijdens hun verblijf. Daarnaast creëren we een community van gasten, bedrijven en lokale gemeenschappen die in hun behoefte aan inspiratie en netwerken worden voorzien. Tegelijkertijd wordt het ruimtepotentieel optimaal benut en wordt de haalbare omzet per vierkante meter geoptimaliseerd, ook in het voordeel van onze investeerders en partners.” 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws