The Ritz-Carlton, Abama krijgt Belgische general manager 

11 oktober 2019 | Thijs Jacobs

In The Ritz-Carlton, Abama op de Canarische eilanden is de Belg Gregory de Clerck sinds begin 2019 aan de slag als nieuwe General Manager. De Clerck, die geboren en getogen is in Kortrijk, houdt toezicht op de strategische leiding en de dagelijkse activiteiten van het resort, dat 459 kamers en suites telt. Tegelijk bouwt hij verder aan de reputatie van dit hotel met uitzonderlijke ontspanningsmogelijkheden: van de Michelin sterrenrestaurants over de wereldvermaarde sportscholen en het bekroonde wellnesscentrum tot het alom geprezen gezinsaanbod.
 
Gregory de Clerck is een gepassioneerde hotelier met ruim 20 jaar wereldwijde ervaring in de sector van de luxehospitality. Zo heeft hij de lancering van acht hotels op zijn palmares staan.

?De Clerck hanteert een vooruitstrevende manier van leiding geven en een pragmatische benadering van klantenrelaties, waardoor hij sterke resultaten kan voorleggen als uitbater van luxeresorts in Europa, het Indische Oceaangebied en de Verenigde Arabische Emiraten. Met deze nieuwe benoeming keert Gregory de Clerck terug naar Tenerife, waar hij in 2006 het Sheraton La Caleta opstartte als General Manager.
 
Richard Brekelmans, Market Vice President van The Ritz-Carlton Spanje & Portugal vertelt over de benoeming: “Het is voor ons een eer om Gregory de Clerck te mogen verwelkomen in zijn nieuwe leidinggevende functie als General Manager van het The Ritz-Carlton, Abama. Met zijn uitzonderlijke ervaring in de sector van de luxehospitality, gedrevenheid en visie zal hij verder bouwen aan de solide reputatie van dit hotel als het mooiste luxeresort op Tenerife en als vooraanstaand resort binnen Europa.”

Nieuwe entertainmentactiviteiten

The Ritz-Carlton, Abama biedt ervaringen van wereldklasse aan met een nieuw aanbod activiteiten. Het programma bolt van stijlvolle animatie zoals de Stargazing Experience, om onder begeleiding de sterren te observeren tijdens een sterrendiner in het gerenommeerde M.B. sterrenrestaurant, of de Sunset Party, om te genieten van een geweldige sfeer bij zonsondergang in El Mirador of in The Beach Club. Fit blijven op vakantie kan, dankzij de Fitness-activiteiten met onder meer spinning classes, HIIT, pilates, bootcamp, abs & back en body sculpt. Voor wie rust zoekt, is er keuze uit Wellbeing-activiteiten zoals yoga, aeroyoga, meditatie en voedingsleer onder leiding van deskundigen.

Voor actieve vakantiegangers kondigt The Ritz-Carlton aan zich vanaf Winter 2019/20 toe te spitsen op fietsfanaten. Liefhebbers van de wielersport beschikken over een fietsenberging, gereedschap om de fiets goed af te stellen en routes naar de Teide vertrekkende vanuit het hotel. Het is uitkijken naar de fietspakketten die het hotel binnenkort lanceert, met verblijf en beschrijving van fietstochten inbegrepen.
 
The Ritz-Carlton, Abama staat wereldwijd bekend om de faciliteiten voor kinderen en jeugd. Splinternieuw geopend in augustus 2019 is The Zone Fun & Entertainment, een club waar tieners van 13 tot 17 jaar alle dagen van 10.00 uur tot 1.00 uur 's morgens plezier beleven met wat hen interesseert op het gebied van muziek, kunst, sport en fitness. De club ligt in de Citadel, achter een grote Moorse poort, en eenmaal binnen kiezen tieners uit zones en activiteiten. Zo is The Ritz-Carlton, Abama Rock Stage opgesteld voor aspirant-muzikanten die solo of met een band willen oefenen. Instrumenten, bandmateriaal, zelfs docenten voor individuele lessen zijn voorhanden. Jonge DJ’s in spe halen hun hartje op bij de DJ-booth. Op vlak van games en sporten is er keuze uit basketbal, airhockey, spannende auto- en fietssimulatoren, Atari Pong, een boksruimte met een power punchmachine en twee biljartzones voor poolspelletjes. Creatieve kinderen mogen de kunstmuur van de club naar hartelust beschilderen. Verder is de loungehoek de ideale plek om te chillen en een dag vol avonturen af te sluiten, mét bar service.

Over Gregory de Clerck

?De Clerck ging op 18 februari 2019 aan de slag bij het The Ritz-Carlton, Abama na een periode bij het Al Manara Hotel, het eerste Luxury Collection-hotel van Marriott International in Jordanië, waar hij van december 2016 tot net voor de opening stevig de touwtjes in handen hield als Complex General Manager, vanaf de voorbereiding van de lancering, de grootse lancering, tot de huidige functionering van het hotel. Voor dit hotel met 207 units behaalde de Clerck indrukwekkende resultaten. Hij coördineerde alle activiteiten tot aan de opening, en bevorderde daarnaast de uitbouw en uitvoering van een aantal niet-alledaagse activiteiten die zorgden voor de unieke positionering van het hotel. In dezelfde periode runde de Clerck de 300 kamers van het hotel “The Westin Saray Aqaba”, waar hij programma’s van uitzonderlijk niveau aanstuurde en ontwikkelde, de verkoop- en marketingstrategie vastlegde, Food & Beverage concepten uitwerkte, architectuur- en designactiviteiten op poten zette en zorg droeg voor klanttevredenheid.
 
Op het cv van de Clerck prijken ook zes jaar op Mauritius, waar hij vier jaar lang Area Manager en Complex General Manager was van Le Meridien Ile Maurice, het The Grand Mauritius Resort & Spa en het gegeerde en geroemde St Regis Mauritius van Marriott International. De overblijvende twee jaar was hij aan de slag als Corporate General Manager en Director of Operations & Innovation voor Sun Resorts Ltd op Mauritius en de Malediven. 
 
Met een bachelordiploma hotelmanagement van de Belgische Erasmus Hogeschool op zak trok de Clerck eerst naar het Astir Palace Beach Resort in Athene en het Sheraton Grand Park Lane Hotel in het VK. Als Belg spreekt hij vlot Engels, Frans, Nederlands, Spaans en Creools, en heeft hij noties van Duits. Hij behaalde een Six Sigma Black Belt, is Blue Ocean-specialist, en heeft een vergunning als innkeeper en om sterkedrank te mogen verkopen.  

Over het The Ritz-Carlton, Abama

Dit exclusieve vijfsterrenresort is gelegen in Guía de Isora, een heerlijk rustige, prachtige bestemming aan de zuidwestkust van Tenerife. Het wordt uitgebaat door de The Ritz-Carlton Hotel Company L.L.C. en ligt in een adembenemende ‘finca’ omgeving met weelderig groen, vulkanische landschappen en panoramische uitzichten over de Atlantische Oceaan.  Dit resort met romantische, Moorse toetsen die doen denken aan een Arabische citadel we?rd ontworpen door Melvin Villarroel. Het strekt zich uit over een gebied van ruim 160 hectare dat zeven zwembaden, een privéstrand, watervallen en subtropisch groen in overvloed omvat, met 90.000 bomen en 300 verschillende soorten palmen en struiken. 

Het resort biedt een ruime waaier aan accommodatiemogelijkheden, stuk voor stuk met het The Ritz-Carltonzegel: van de kamers en suites van de Citadel tot de afgelegen adult-only Tagor’ Villas met privézwembaden en -terrassen, butlerservice en Asprey verzorgingsproducten. In het weldadige wellnesscentrum van 2.500 m2 is het zalig genieten van verzorgingen met producten van Espa, het Spaanse merk Sepai en inheemse eilandrijkdommen. Het The Ritz-Carlton, Abama omvat een hele reeks faciliteiten om jaloers op te zijn: een door Dave Thomas ontworpen prestigieuze golfbaan en golfacademy, een van de meest uitdagende golfbanen met 18 holes in heel Spanje, zeven tennisbanen en twee paddle tennisbanen met een tennis academy, The Ritz Kids, en een duikclub voor kinderen met een programma van de hand van de beroemde oceanograaf Jean-Michel Cousteau. Het is een paradijs voor fijnproevers met maar liefst tien restaurants, waaronder Kabuki, dat met één ster bekroond werd, en tweesterrenzaak M.B. Het The Ritz-Carlton, Abama mag zich met trots het enige resort in Europa noemen waarvan Michelin de restaurants met drie sterren toebedeelde.

Over de The Ritz-Carlton Hotel Company, LLC

The Ritz-Carlton Hotel Company, L.L.C. uit Bethesda, Maryland (VS) baat momenteel meer dan 90 hotels uit in ruim 30 landen.  Wereldwijd zijn meer dan 40 hotels en residentiële projecten in ontwikkeling. Meer informatie of reservaties via de website van het bedrijf:  www.ritzcarlton.com; voor de meest recente informatie over het bedrijf:  news.ritzcarlton.com ; en om ervaringen te delen: #RCMemories.  De The Ritz-Carlton Hotel Company L.L.C. is een dochteronderneming volledig in handen van Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: