Veel geld opgehaald bij wereldrecordpoging Desembrood bakken

3 juni 2019 | Thijs Jacobs

Hilton Amsterdam Airport Schiphol werd gisteren omgetoverd tot de grootste pop-up desembakkerij van de wereld om geld in te zamelen voor Stichting Against Cancer, op initiatief van Desemenzo. Honderden broodliefhebbers kwamen bij elkaar voor de workshop Desembrood bakken en haalde bij elkaar ruim € 14.235,- op.

Ook Nederlands langebaanschaatsster Esmee Visser, voormalig langebaanschaatser Rintje Ritsma, Nederlands televisiekok Sandra Ysbrandy en winnaar van Heel Holland Bakt Rutger van den Broek gingen met hun handen in het deeg. Met de opbrengst organiseert Against Cancer jaarlijks een aantal grote evenementen en voor gezinnen, waarvan het kind is getroffen door kanker, om ze te trakteren op een onvergetelijke dag. Ook worden er vakantiereizen georganiseerd voor gezinnen met een ziek kind. De opbrengst van deze dag wordt hiervoor gebruikt. Voor meer informatie zie:1000handjesinhetdeeg.nl

Ondanks dat het wereldrecord niet is gevestigd, kijkt Edwin Klaasen (eigenaar Desemenzo) terug op een geslaagde dag: “Ik vind het super om te zien dat zoveel mensen zich hebben ingezet voor ‘1.000 handjes in het deeg’. Het was een leuke, energieke en volledig verzorgde middag met veel mengen en kneden. Deelnemers leerden o.a. hoe je zelf desembrood kunt maken, wat het verschil is tussen desembrood en gistbrood en hoe je desemstarters maakt. We hebben mensen blij gemaakt met brood en hebben respect voor het brood herwonnen. En per slot van rekening was dit uiteindelijk wel de grootste pop-up bakkerij van Nederland ooit. Ik ben trots dat we met dit initiatief een mooi bedrag hebben opgehaald voor Against Cancer. Against Cancer kan hiervoor 170 vakantiedagen organiseren. Fantastisch dat zoveel zieke kinderen voor een dag hun ziekte even kunnen vergeten.”

Op de foto, V.l.n.r: Maarten Wessels, Patrick Boxem, Edwin Klaasen en Esmee Visser. Foto: Gert Piket

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Duurzaamheid
a&o Hostels biedt gasten gratis drankje aan in plaats van kamerschoonmaak

Hostelgasten kunnen vanaf nu bij alle a&o Hostels vrijwillig afzien van een dagelijkse schoonmaak van hun kamer. In ruil hiervoor krijgen zij een gratis drankje in de bar aangeboden. De hostelketen, met 39 vestigingen in 23 Europese steden, is tot deze beslissing gekomen na een uitgebreide proef...

Economie
Dit zijn de hotelvastgoed transacties van 2018

In 2018 is in Nederland voor ruim € 910 miljoen aan hotelvastgoed verkocht. Dit is een verwachte daling ten opzichte van het recordjaar van 2017, toen ruim € 1,7 miljard aan hotelvastgoed werd verkocht. Gezien het grote aantal unieke transacties in 2017 kon niet worden verwacht dat 2018 di...

Interview Longread
Outsourcing (deel 1): Volledig ontzorgen door outsourcing is een illusie

Hotels kunnen niet zonder outsourcing. Maar waar de één zonder blikken of blozen een externe partij inhuurt voor de F&B, doet de ander uit volle overtuiging zelf de schoonmaak. Of je nu in- of uitbesteedt, in beide gevallen blijft er voor de opdrachtgever een belangrijke rol weggel...

Columns Ewout Hoogendoorn
Go, Dutch Hotel Cities!

De Dutch Hotel City Index heeft dit jaar weer Amsterdam als de verrassende nummer één. Niet spannend? Nee, nu nog niet. Maar voor hoe lang nog? Amsterdam doet z’n stinkende best om van die pole position af te komen. Geen ‘I Amsterdam’, wordt het ‘Hi Lemmermeer&r...

Tech Advertorial
Meer tijd voor gasten met minder leveranciers

Met nieuwe technologie en smart data kun je rechtstreeks boeken bevorderen, doeltreffend upsellen en service op maat bieden. Maar als je al die mogelijkheden wilt benutten, heb je vaak met veel verschillende leveranciers te maken. PMS-aanbieder Guestline breidt het bestaande platform uit met de nieu...

Wet- en regelgeving Hotelbouwplannen
Brandveiligheid in hotels: “Hoteliers hebben vaak geen idee”

Max van Holst Pellekaan is dé expert op het gebied van brandveiligheid in de hotellerie. Hij verbaast zich over de onwetendheid van veel hoteliers. “En dat kan uiteindelijk ontzettend veel geld kosten, dat is zonde.” Hij ziet het steeds vaker om zich heen. Hoteliers die na de v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: