YAYS Antwerp Opera geopend

Auteur: Redactie
Internationaal 29 april 2022
YAYS Antwerp Opera geopend

YAYS Antwerp Opera opende begin deze week haar deuren in het Diamantkwartier. Een stralend voorjaar is begonnen en een nieuwe innovatieve YAYS-vestiging in Antwerpen opent. Antwerpen is, naast Den Haag, Amsterdam en Parijs, de vierde stad waar de karakteristieke aparthotels van YAYS gevestigd zijn.

Deze bruisende stad staat bekend om de monumentale en historische gebouwen, maar ook is het dé stad van architectuur, mode en design. YAYS Antwerp Opera, gelegen in het hart van Antwerpen, is een ideale uitvalsbasis voor een gezellige citytrip of een zakenmeeting.
 
Zachary Schwartz – CEO YAYS group: “wij zijn trots dat YAYS Antwerp Opera opengaat! We hebben de periode van de lockdowns gebruikt om onze kernwaarden en strategie opnieuw vorm te geven en we zijn verheugd om onze nieuwste aanwinst nu met nieuwe energie te mogen openen. De toekomst ziet er positief uit voor YAYS: we zullen blijven uitbreiden naar nog meer prachtige steden in Europa met het YAYS-concept. Stay tuned”

In het najaar van 2021 stond de Amerikaan Zachary Schwartz, CEO van YAYS, met een groots interview in Hotel&Design. Hij vertelde in het uitgebreide interview over de groeiambities van het bedrijf. Die reikte verder dan alleen Antwerpen. Nieuwsgrierig naar de ambities van Schwartz met YAYS. Lees hier het hele interview.

Het karakteristieke gebouw is gevestigd aan de Frankrijklei, in het Diamantkwartier. Het Diamantkwartier is een levend aandenken aan de geschiedenis van Antwerpen als de ongeëvenaarde diamanthoofdstad van de wereld. De Vlaamse stad staat al sinds de 15e eeuw bekend om zijn handel in en het slijpen van diamanten. Maar in het diamantkwartier is er nog veel meer te doen dan glanzende stenen kopen: de unieke musea, toonaangevende restaurants en de Vlaamse Opera zijn allen gelegen op loopafstand. Ook duik je vanaf YAYS Antwerp Opera zo het Antwerpse nachtleven in.

Art nouveau style met een knipoog

Het gebouw van YAYS Antwerp Opera aan de Frankrijklei was vroeger bestemd als kantoorgebouw van een verzekeringsmaatschappij, nu heeft het plaatsgemaakt voor 94 ruime, stijlvolle appartementen. Aan de buitenkantsteken de ramen wat uit en dit geeft het gebouw die unieke touch. Het interieur in de appartementen heeft een art nouveau style maar dan met een speelse knipoog, ook de geschiedenis van het Diamantkwartier komt terug in de details en inrichting in de appartementen.

´Unlock the neighbourhood´ 

Het lokale karakter speelt een belangrijke rol bij alle locaties van YAYS. Ook in Antwerpen werkt YAYS samen met lokale entrepreneurs. In de lobby is er een YAYS Neighbourhood Wall waarop diverse tips en noviteiten vanuit de ‘neighbours’ van YAYS te vinden zijn. Daarnaast geeft de YAYS Neighbourhood Guide inspiratie over de veelal nog onbekende plekken en ondernemingen. Met als motto unlock the neighbourhood zorgen de YAYS insiders, die werkzaam zijn bij YAYS, er met hun tips en lokale netwerk voor dat gasten de hidden gems kunnen ontdekken. De insiders delen hun beste en persoonlijke tips: van de lokale cafés, dat ene rustige plekje in de stad,  tot de minst toeristische en de inspirerendste activiteiten. Met zelfontworpen YAYS Itineraries; self-guided walks en runs, maakt YAYS een verblijf extra onvergetelijk. De routes zijn uitgestippeld door de YAYS insiders en zorgen voor een verrassingseffect.

Overig nieuws