Je hebt gezocht op: CAO

Dirk Beljaarts neemt afscheid als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland
28 maart 2024Nieuws

Dirk Beljaarts neemt afscheid als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland

Na een toegewijde periode van ruim negen jaar, waarin Dirk Beljaarts zich met hart en ziel heeft ingezet voor de belangen van de horeca, vertrekt hij...

Onderwijshotel De Rooi Pannen Tilburg onder leiding van Claudia Termaten
14 maart 2024Nieuws

Onderwijshotel De Rooi Pannen Tilburg onder leiding van Claudia Termaten

In februari is Claudia Termaten gestart als de nieuwe hotelmanager bij het onderwijshotel van De Rooi Pannen Tilburg Horeca. Met ruim dertig jaar aan...

“Hilton noemt de eigenaar van een ander merk een prohibited person, net als dictators en andere boeven”
2 februari 2024Nieuws

“Hilton noemt de eigenaar van een ander merk een prohibited person, net als dictators en andere boeven”

Verspreid over de Randstad liggen zes hotels die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Neem een Renaissance bij Schiphol-Oost. Een Moxy in...

Postillion Hotels verhoogt stagevergoeding fors
4 januari 2024Nieuws

Postillion Hotels verhoogt stagevergoeding fors

Per januari 2024 verhoogt Postillion Hotels de stagevergoeding naar 850 euro per maand. Dit bedrag geldt, bij een fulltime stage, voor zowel mbo- als...

ING: "Verdere prijsverhogingen horeca in 2024 onvermijdelijk door hogere personeelskosten"
20 december 2023Nieuws

ING: "Verdere prijsverhogingen horeca in 2024 onvermijdelijk door hogere personeelskosten"

De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijge...

Nieuwe Horeca-cao 2024 is een feit
19 december 2023Nieuws

Nieuwe Horeca-cao 2024 is een feit

KHN is samen met FNV Horeca en CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Maandag werd bekend dat de achterbannen akkoord zijn met he...

Accountmanager bij Uitgeverij PS: 16-24 uur per week
15 december 2023Nieuws

Accountmanager bij Uitgeverij PS: 16-24 uur per week

Wil jij deel uitmaken van een dynamisch team en ben je gedreven om commerciële doelstellingen te behalen? Uitgeverij PS: zoekt een enthousiaste a...

Vacature van de week: Hotelschool The Hague zoekt food and beverage instructor – service
13 december 2023Nieuws

Vacature van de week: Hotelschool The Hague zoekt food and beverage instructor – service

Heb jij een passie voor hospitality? Heb je een goede kijk op eigentijdse en innovatieve restaurantconcepten? Zou je het meer dan leuk vinden om stude...

Stage in hotel lijkt minder haalbaar: nieuwe cao achteruitgang voor stagelopende hbo-student
8 december 2023Nieuws

Stage in hotel lijkt minder haalbaar: nieuwe cao achteruitgang voor stagelopende hbo-student

12 procent meer salaris voor het horecapersoneel per 1 januari en stagiairs krijgen een stagevergoeding. Klinkt goed zou u denken maar Marco ten Hoor,...

Het tekort aan talenten: naar een sectorbrede aanpak
6 december 2023Nieuws

Het tekort aan talenten: naar een sectorbrede aanpak

In een recent artikel hebben Ashokkumar Manoharan (Flinders University), Christina Scott-Young (RMIT University) en Anthony McDonnell (Cork University...

Download de Horeca Kansen & Omzet Kalender 2024 voor jouw hotel
30 november 2023Nieuws

Download de Horeca Kansen & Omzet Kalender 2024 voor jouw hotel

2024 is aanstaande. We kunnen 2023 feestelijk afsluiten. Corona ligt ver achter ons, toch zijn de naweeën van de pandemie nog sterk voelbaar in d...

TECE hygiënespoeling voldoet aan wettelijke verplichtingen
14 november 2023Nieuws

TECE hygiënespoeling voldoet aan wettelijke verplichtingen

TECE levert betrouwbare oplossingen die stilstaand water en legionella in drinkwaterinstallaties voorkomen. Zo is iedereen in de horeca veilig. Via de...

“Gasten die via Relais & Châteaux komen houden ons scherp”
27 september 2023Nieuws

“Gasten die via Relais & Châteaux komen houden ons scherp”

Hun horecabedrijf bestond al ruim tien jaar, maar een fine dining restaurant en een hotel hadden Sharon en Lennart van Gastel nog niet. Toch startten...

Willen of moeten: wat hotels kunnen verwachten op het gebied van ESG-wetgeving
1 september 2023Nieuws

Willen of moeten: wat hotels kunnen verwachten op het gebied van ESG-wetgeving

Dit is het tweede artikel uit een reeks van vijf artikelen over ESG en CSRD. In deze tweede bijdrage gaan we in op wat bedrijven wettelijk moeten en w...

CBS: Met dit percentage is de hotelomzet gegroeid
31 augustus 2023Nieuws

CBS: Met dit percentage is de hotelomzet gegroeid

De omzet in de horeca groeide, voor seizoen gecorrigeerd, in het tweede kwartaal van 2023 met 4,5 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, me...

Tour Culinair zet horecaopleiding in het zonnetje
21 juni 2023Nieuws

Tour Culinair zet horecaopleiding in het zonnetje

Van 17 tot en met 20 juni organiseerde horecanetwerk Tour Culinair haar 41-ste editie in Groningen en Drenthe. Het evenement stond in het teken van be...

Janiek van den Broeck (25) en Bart Leussink (25) ontwikkelen binnen drie maanden The Church
1 juni 2023Nieuws

Janiek van den Broeck (25) en Bart Leussink (25) ontwikkelen binnen drie maanden The Church

Het was misschien niet helemaal de bedoeling dat de eerste onderneming direct zo een groot project zou zijn. Maar vanaf het eerste moment dat Bart Leu...

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal van 2023
31 mei 2023Nieuws

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal van 2023

De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2023 met 2,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Het volume, de...

Hotel Restaurant De Wolfsberg in Groesbeek overgenomen door het Horecalegioen
17 mei 2023Nieuws

Hotel Restaurant De Wolfsberg in Groesbeek overgenomen door het Horecalegioen

Het Horecalegioen is verheugd om de overname aan te kondigen van het befaamde Hotel Restaurant De Wolfsberg, gelegen in het pittoreske Groesbeek. Deze...

Top 3 tips om uw strategie voor extra inkomsten in 2023 te optimaliseren
16 mei 2023Nieuws

Top 3 tips om uw strategie voor extra inkomsten in 2023 te optimaliseren

Voor hotels en andere horecaorganisaties begint het handhaven van groei en winstgevendheid vaak met een effectieve prijsstrategie. Maar om in het hele...

Van stagiair tot mede-eigenaar van Hotel Savarin
3 mei 2023Nieuws

Van stagiair tot mede-eigenaar van Hotel Savarin

Horecaondernemer Patrick van Zuiden heeft 50 procent van zijn aandelen verkocht aan hotelmanager Stephanie Nunes Querido. Daarmee heeft Restaurant Hot...

Nieuwe klokkenluiderswetgeving: wat is er veranderd?
5 april 2023Nieuws

Nieuwe klokkenluiderswetgeving: wat is er veranderd?

Werkgevers opgelet: op 18 februari 2023 is de Wet bescherming klokkenluiders (“Wbk”) in werking getreden. Deze nieuwe wet is een implement...

Hotel  De Wolfsberg na 23 jaar in nieuwe handen
24 maart 2023Nieuws

Hotel De Wolfsberg na 23 jaar in nieuwe handen

Het Horecalegioen van Selmar en Ilfa de Roo neemt per 15 mei 2023 Hotel de Wolfsberg in Groesbeek over van Ben Wijnhoven. Ben Wijnhoven is eigenaar si...

Exclusief interview Marijke Vuik, nieuwe voorzitter KHN: "Zichtbaar zijn en verbinding maken"
17 maart 2023Nieuws

Exclusief interview Marijke Vuik, nieuwe voorzitter KHN: "Zichtbaar zijn en verbinding maken"

De Delfste horecaondernemer Marijke Vuik volgde afgelopen 7 maart Robèr Willemsen officieel op als voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland....

Afscheidsinterview Robèr Willemsen: "Ik ben altijd dicht bij mezelf gebleven"
16 maart 2023Nieuws

Afscheidsinterview Robèr Willemsen: "Ik ben altijd dicht bij mezelf gebleven"

Robèr Willemsen is KHN-voorzitter af. Op 7 maart trad hij officieel af en droeg hij de voorzittershamer over aan Marijke Vuik. Maar liefst zeve...

Moxy Amsterdam Schiphol Airport gaat voor standaard vierdaagse werkweek
14 februari 2023Nieuws

Moxy Amsterdam Schiphol Airport gaat voor standaard vierdaagse werkweek

Moxy Amsterdam Schiphol Airport start per 1 januari van dit jaar een pilot waarin fulltime medewerkers standaard vier dagen per week werken. Het doel...

11.000 horecaondernemers moeten nog definitieve berekening NOW aanvragen
24 januari 2023Nieuws

11.000 horecaondernemers moeten nog definitieve berekening NOW aanvragen

Werkgevers in de horeca- en cateringbranche, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling...

Overnachten in Van der Valk Hotel Schiphol A4 voelt als thuiskomen
17 januari 2023Nieuws

Overnachten in Van der Valk Hotel Schiphol A4 voelt als thuiskomen

Van der Valk is een Nederlandse horecaonderneming met meer dan honderd hotels binnen Europa. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 150 jaar. In al di...

KHN op Horecava: vertrouwen in de toekomst
9 januari 2023Nieuws

KHN op Horecava: vertrouwen in de toekomst

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde vandaag, op de eerste dag van Horecava, de economische terugblik op het horecajaar 2022 en een vooruit...

Download de Hotel Kansen&Omzet Kalender
20 december 2022Nieuws

Download de Hotel Kansen&Omzet Kalender

Het einde van 2022 is aanstaande. Voor de horeca sowieso een beter jaar dan 2021. Dat jaar stond namelijk nog veel meer in het teken van corona en moe...

Welke loonsverhogingen gelden er per 1 januari 2023 in de horeca?
15 december 2022Nieuws

Welke loonsverhogingen gelden er per 1 januari 2023 in de horeca?

Per 1 januari 2023 gelden er twee loonsverhogingen in de horeca. Een periodieke verhoging van 2% (4.11 cao) en een algemene cao verhoging van 2% (4.7...

Overzicht belangrijkste wetswijzigingen voor het midden- en kleinbedrijf
15 december 2022Nieuws

Overzicht belangrijkste wetswijzigingen voor het midden- en kleinbedrijf

Vanaf 1 januari 2023 krijgt ondernemend Nederland te maken met nieuwe wetten en regels. Zo wordt meer vennootschapsbelasting betaald en gaat het...

Hotellerie heeft behoefte aan cross-over functies zoals medewerker gastenservice
2 december 2022Nieuws

Hotellerie heeft behoefte aan cross-over functies zoals medewerker gastenservice

Uit het nieuwste arbeidsmarktonderzoek van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) komt naar voren dat in de hotellerie steeds meer cross-over functies...

Heineken verhoogt bierprijs met bijna elf procent
30 november 2022Nieuws

Heineken verhoogt bierprijs met bijna elf procent

Heineken heeft horecaondernemers via een brief laten weten dat het bedrijf de prijzen van bier en cider per 1 januari opnieuw gaat verhogen, met gemid...

Horecava: de grootste horecavakbeurs van Nederland keert in januari terug 
15 november 2022Nieuws

Horecava: de grootste horecavakbeurs van Nederland keert in januari terug 

Na twee zware jaren voor de horecabranche, waarin de grootste horecabeurs van Nederland niet in fysieke vorm kon doorgaan, zal begin 2023 Horecava als...

ING: Sterkere prijsstijgingen bij hotels dan bij restaurants
10 november 2022Nieuws

ING: Sterkere prijsstijgingen bij hotels dan bij restaurants

De vooruitzichten voor de horecasector voor 2023 zijn gematigd positief. Na de grote inhaalslag in 2022 groeit het volume in 2023 naar verwachting met...

Vacature van de Week: Van der Valk Hotel A4 in Delft zoekt Front Office Manager
2 november 2022Nieuws

Vacature van de Week: Van der Valk Hotel A4 in Delft zoekt Front Office Manager

Misschien wel je leukste baankans ooit. Word jij onze Front Office Manager Pre-Opening in het nieuwste Van der Valk Hotel? Ga mee op avontuur! Voor...

Zó bespaar je tijd en geld in de mise-en-place
18 oktober 2022Nieuws

Zó bespaar je tijd en geld in de mise-en-place

Kamp jij met personeelstekort? Stijgende kosten? Marges die onder druk staan? In veel horecazaken schuilt de oplossing vooral in het anders inrichten...

KHN: TEK-regeling overheid laat veel ondernemers in de kou staan
14 oktober 2022Nieuws

KHN: TEK-regeling overheid laat veel ondernemers in de kou staan

Vandaag maakte het kabinet de hoofdlijnen bekend van de tegemoetkomingsregeling voor energie-intensieve sectoren, de zogenaamde TEK-regeling. Een zeer...

KHN wil volledige nadeelcompensatie voor door coronamaatregelen getroffen horecaondernemers
28 september 2022Nieuws

KHN wil volledige nadeelcompensatie voor door coronamaatregelen getroffen horecaondernemers

op 28 september diende de zitting in de bodemprocedure die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) namens acht individuele horecaondernemers tegen deS...