Na een toegewijde periode van ruim negen jaar, waarin Dirk Beljaarts zich met hart en ziel heeft ingezet voor de belangen van de horeca, vertrekt hij...
In februari is Claudia Termaten gestart als de nieuwe hotelmanager bij het onderwijshotel van De Rooi Pannen Tilburg Horeca. Met ruim dertig jaar aan...
Verspreid over de Randstad liggen zes hotels die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Neem een Renaissance bij Schiphol-Oost. Een Moxy in...
Per januari 2024 verhoogt Postillion Hotels de stagevergoeding naar 850 euro per maand. Dit bedrag geldt, bij een fulltime stage, voor zowel mbo- als...
De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijge...
KHN is samen met FNV Horeca en CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Maandag werd bekend dat de achterbannen akkoord zijn met he...
Wil jij deel uitmaken van een dynamisch team en ben je gedreven om commerciële doelstellingen te behalen? Uitgeverij PS: zoekt een enthousiaste a...
Heb jij een passie voor hospitality? Heb je een goede kijk op eigentijdse en innovatieve restaurantconcepten? Zou je het meer dan leuk vinden om stude...
12 procent meer salaris voor het horecapersoneel per 1 januari en stagiairs krijgen een stagevergoeding. Klinkt goed zou u denken maar Marco ten Hoor,...
In een recent artikel hebben Ashokkumar Manoharan (Flinders University), Christina Scott-Young (RMIT University) en Anthony McDonnell (Cork University...
2024 is aanstaande. We kunnen 2023 feestelijk afsluiten. Corona ligt ver achter ons, toch zijn de naweeën van de pandemie nog sterk voelbaar in d...
TECE levert betrouwbare oplossingen die stilstaand water en legionella in drinkwaterinstallaties voorkomen. Zo is iedereen in de horeca veilig. Via de...
Hun horecabedrijf bestond al ruim tien jaar, maar een fine dining restaurant en een hotel hadden Sharon en Lennart van Gastel nog niet. Toch startten...
Dit is het tweede artikel uit een reeks van vijf artikelen over ESG en CSRD. In deze tweede bijdrage gaan we in op wat bedrijven wettelijk moeten en w...
De omzet in de horeca groeide, voor seizoen gecorrigeerd, in het tweede kwartaal van 2023 met 4,5 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, me...
Van 17 tot en met 20 juni organiseerde horecanetwerk Tour Culinair haar 41-ste editie in Groningen en Drenthe. Het evenement stond in het teken van be...
Het was misschien niet helemaal de bedoeling dat de eerste onderneming direct zo een groot project zou zijn. Maar vanaf het eerste moment dat Bart Leu...
De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2023 met 2,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Het volume, de...
Het Horecalegioen is verheugd om de overname aan te kondigen van het befaamde Hotel Restaurant De Wolfsberg, gelegen in het pittoreske Groesbeek. Deze...
Voor hotels en andere horecaorganisaties begint het handhaven van groei en winstgevendheid vaak met een effectieve prijsstrategie. Maar om in het hele...
Horecaondernemer Patrick van Zuiden heeft 50 procent van zijn aandelen verkocht aan hotelmanager Stephanie Nunes Querido. Daarmee heeft Restaurant Hot...
Werkgevers opgelet: op 18 februari 2023 is de Wet bescherming klokkenluiders (“Wbk”) in werking getreden. Deze nieuwe wet is een implement...
Het Horecalegioen van Selmar en Ilfa de Roo neemt per 15 mei 2023 Hotel de Wolfsberg in Groesbeek over van Ben Wijnhoven. Ben Wijnhoven is eigenaar si...
De Delfste horecaondernemer Marijke Vuik volgde afgelopen 7 maart Robèr Willemsen officieel op als voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland....
Robèr Willemsen is KHN-voorzitter af. Op 7 maart trad hij officieel af en droeg hij de voorzittershamer over aan Marijke Vuik. Maar liefst zeve...
Moxy Amsterdam Schiphol Airport start per 1 januari van dit jaar een pilot waarin fulltime medewerkers standaard vier dagen per week werken. Het doel...
Werkgevers in de horeca- en cateringbranche, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling...
Van der Valk is een Nederlandse horecaonderneming met meer dan honderd hotels binnen Europa. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 150 jaar. In al di...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde vandaag, op de eerste dag van Horecava, de economische terugblik op het horecajaar 2022 en een vooruit...
Het einde van 2022 is aanstaande. Voor de horeca sowieso een beter jaar dan 2021. Dat jaar stond namelijk nog veel meer in het teken van corona en moe...
Per 1 januari 2023 gelden er twee loonsverhogingen in de horeca. Een periodieke verhoging van 2% (4.11 cao) en een algemene cao verhoging van 2% (4.7...
Vanaf 1 januari 2023 krijgt ondernemend Nederland te maken met nieuwe wetten en regels. Zo wordt meer vennootschapsbelasting betaald en gaat het...
Uit het nieuwste arbeidsmarktonderzoek van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) komt naar voren dat in de hotellerie steeds meer cross-over functies...
Heineken heeft horecaondernemers via een brief laten weten dat het bedrijf de prijzen van bier en cider per 1 januari opnieuw gaat verhogen, met gemid...
Na twee zware jaren voor de horecabranche, waarin de grootste horecabeurs van Nederland niet in fysieke vorm kon doorgaan, zal begin 2023 Horecava als...
De vooruitzichten voor de horecasector voor 2023 zijn gematigd positief. Na de grote inhaalslag in 2022 groeit het volume in 2023 naar verwachting met...
Misschien wel je leukste baankans ooit. Word jij onze Front Office Manager Pre-Opening in het nieuwste Van der Valk Hotel? Ga mee op avontuur! Voor...
Kamp jij met personeelstekort? Stijgende kosten? Marges die onder druk staan? In veel horecazaken schuilt de oplossing vooral in het anders inrichten...
Vandaag maakte het kabinet de hoofdlijnen bekend van de tegemoetkomingsregeling voor energie-intensieve sectoren, de zogenaamde TEK-regeling. Een zeer...
op 28 september diende de zitting in de bodemprocedure die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) namens acht individuele horecaondernemers tegen deS...