Je hebt gezocht op: HACCP

Vacature van de week: Hotel Restaurant in België zoekt manager(s)/partner(s)
24 januari 2024Nieuws

Vacature van de week: Hotel Restaurant in België zoekt manager(s)/partner(s)

1. WERKGEVER a) Plaats van tewerkstelling Hotel restaurant 38 kamers Franstalig Ardennen (Wallonië) circa 300 kilometer vanaf Eindhoven. b) Om...

Grip op de zaak van Tim Vissers: "Hotellerie kent meer expertises dan tien jaar geleden"
20 juli 2023Nieuws

Grip op de zaak van Tim Vissers: "Hotellerie kent meer expertises dan tien jaar geleden"

Tim Vissers, Managing Director van Hospecs, heeft de hotellerie de afgelopen tien jaar behoorlijk zien veranderen. De verschillende expertises binnen...

Akkermans Kitwerken Groep: “We willen steeds worden teruggevraagd”
25 april 2023Nieuws

Akkermans Kitwerken Groep: “We willen steeds worden teruggevraagd”

Hoewel kitwerk nog steeds een expertise is van het bedrijf, is de dienstverlening van Akkermans Kitwerken Groep uit Zwijndrecht in ruim vijfentwintig...

"Dankzij digitalisering lossen we het personeelsprobleem deels op"
16 juli 2021Nieuws

"Dankzij digitalisering lossen we het personeelsprobleem deels op"

De horeca klimt uit het dal, de blik is gericht op de horizon. Natuurlijk zijn er zaken, al dan niet blijvend, veranderd. Hoe kijkt Marnix Grift, eige...

Bjorn Massop; culinair architect van de Achterhoek
1 juni 2021Nieuws

Bjorn Massop; culinair architect van de Achterhoek

Het is een missie waar hij steeds radicaler in wordt. Chef-kok Bjorn Massop van Hotel Villa Ruimzicht streek in 2017 neer in de ongekroonde hoofd...

De beroepen van morgen: a&o creëert de nieuwe functie Central Hygiëne Officer
28 januari 2021Nieuws

De beroepen van morgen: a&o creëert de nieuwe functie Central Hygiëne Officer

De huidige pandemie verwacht veel aanpassingsvermogen van iedereen. Ook veel bedrijven hebben te maken gekregen met nieuwe uitdagingen dankzij de uitb...

Inauguratie Sanadome Hotel & Spa in Nijmegen
8 oktober 2019Nieuws

Inauguratie Sanadome Hotel & Spa in Nijmegen

Op 8 oktober is het 150e lid van de grootste restaurantvereniging van Nederland Euro-toques Nederland officieel geïnaugureerd: Resort Sanadome in...

Zo gaat de NVWA te werk
9 juli 2019Nieuws

Zo gaat de NVWA te werk

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit houdt toezicht op de voedselveiligheid bij horecabedrijven, brouwerijen en andere horecaleveranciers. Als on...

Interview: Hans van Welzen is hotelmanager op een cruiseschip
4 juli 2019Nieuws

Interview: Hans van Welzen is hotelmanager op een cruiseschip

De hotellerie beperkt zich niet tot het vaste land. Verstopt achter het reusachtige Mövenpick Hotel aan het Amsterdamse IJ doemt een gigantisch c...

Accor maakt winnaars eerste Planet21 Awards bekend
19 juni 2019Nieuws

Accor maakt winnaars eerste Planet21 Awards bekend

Planet21 is het programma van Accor dat duurzaamheid moet bevorderen. Het heeft onder andere als doelstelling om de voedselverspilling met dertig proc...

De oplossingen voor lastige medewerkers
19 oktober 2018Nieuws

De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat ka...

Blog Gijs Hendrikx, Theaterhotel Venlo: vertrouwen in anderen!
5 december 2016Nieuws

Blog Gijs Hendrikx, Theaterhotel Venlo: vertrouwen in anderen!

Voor die opportunistische enkeling die nog denkt dat je 'even' een hotel begint, heb ik slecht nieuws. Het enthousiaste idee is er sneller dan...

KHN lanceert hygiënecode voor de horeca
12 januari 2016Nieuws

KHN lanceert hygiënecode voor de horeca

De nieuwe Hygiënecode voor de horeca geldt vanaf 1 april. De Hygiënecode is vanaf deze week al verkrijgbaar via de webshop van KHN. Met deze nieuwe...

Eerste diploma's HCEM Landstede
1 oktober 2015Nieuws

Eerste diploma's HCEM Landstede

Afgelopen dinsdagavond 29 september mochten de eerste studenten van de opleiding Hotel-, Congres- & Evenementen Management (HCEM) hun welverdiende d...

Minder wespen op het terras (VIDEO)
13 juli 2015Nieuws

Minder wespen op het terras (VIDEO)

Tot twee weken geleden zagen we door de slechte start van de zomer aanzienlijk minder wespen op het terras dan vorig jaar. Ongediertebestrijder "Rento...

Horeca en hospitality manager gezocht
7 april 2014Nieuws

Horeca en hospitality manager gezocht

Schouwburg Kunstmin, gevestigd in het historische centrum van Dordrecht is met 160 voorstellingen per seizoen één van de belangrijkste podia van de Dr...

Personeel horeca holt achteruit
30 juli 2013Nieuws

Personeel horeca holt achteruit

Door de economische crisis is er een toename van goedkopere, minder ervaren en laagopgeleide flexwerkers in de horeca. Ook wordt er steeds minder vaak...

Hotelstudenten runnen Stayokay Sneek
12 december 2012Nieuws

Hotelstudenten runnen Stayokay Sneek

Begin december namen studenten van Hogeschool Tio Amsterdam en Utrecht het Stayokay in Sneek over. Tijdens een projectweek leerden zij hoe het is om e...

Het neerzetten van de hotelkeuken
22 december 2008Nieuws

Het neerzetten van de hotelkeuken

Messen, ovens, koffiezetapparaten, koelkasten, soeplepels, pannen, fornuizen, vriezers ... De benodigdheden of 'ingrediënten' zijn geen g...

Handdoek over het rek
15 februari 2007Nieuws

Handdoek over het rek

Ik beschreef het u eerder in 2000. Hoe ik een jaar of vijftien geleden voor het eerst een klein kaartje in de badkamer van mijn hotel aantrof waarop d...

Column Sander Allegro: Handdoek over het rek
4 januari 2007Nieuws

Column Sander Allegro: Handdoek over het rek

Ik beschreef het u eerder in 2000. Hoe ik een jaar of vijftien geleden voor het eerst een klein kaartje in de badkamer van mijn hotel aantrof waarop d...

Sterk omzetherstel bij hotels
2 april 2005Nieuws

Sterk omzetherstel bij hotels

De hotellerie is een conjunctuurgevoelige sector. De omzet zakte tegen het einde van 2002 als eerste bij de hotels, pas later bij de restaurants, fast...

Een spiegel voor de hotelier
23 september 2003Nieuws

Een spiegel voor de hotelier

‘Dit onderzoek naar het gebruik van internet in de hotellerie is het eerste in een reeks van onderzoeken die in 2001 zullen worden uitgevoerd: h...

Veiligheid in de hotelbranche; Totdat er een keer iets misgaat.
28 april 2003Nieuws

Veiligheid in de hotelbranche; Totdat er een keer iets misgaat.

De veiligheid in de Nederlandse hotels laat nog wel wat te wensen over. Hoewel een grote meerderheid van de hôteliers zich keurig netjes houdt a...

Hotel Continu Onderzoek:  De kwestie kwaliteit
5 november 2001Nieuws

Hotel Continu Onderzoek: De kwestie kwaliteit

Dankzij het vijfde Hotel Continu Onderzoek kunnen we goed nieuws brengen: hôteliers hebben voldoende aandacht voor kwaliteitscontrole. De gastge...

Hygiënecode: geen poster, maar cultuur
2 juni 2001Nieuws

Hygiënecode: geen poster, maar cultuur

Sinds enige jaren zijn bedrijven verplicht een voedselveiligheidsplan te gebruiken. Volgens de warenwetregeling Hygiëne van Levensmiddelen moet e...

Column Sander Allegro: Groen
22 december 2000Nieuws

Column Sander Allegro: Groen

Zes jaar geleden zag ik het voor het eerst: een klein kaartje in de badkamer van het hotel (in het buitenland) waarop de vriendelijke oproep stond om...

Ontbijttrend 1999: broodje Omzet
11 april 1999Nieuws

Ontbijttrend 1999: broodje Omzet

De meeste Nederlandse gasten boeken bijna uit gewoonte een kamer met ontbijt. Voor hôteliers is dat een aangename gewoonte, want het ontbijt i...

Het gemak dient de flexibele kok
11 november 1998Nieuws

Het gemak dient de flexibele kok

Hôteliers denken te veel met hun hart en te weinig met hun hoofd. Als zij hun ratio vrij spel zouden geven, zouden zij meer geld verdienen in...

Het bedrijfschap als spreekbuis en aanspreekpunt
13 december 1997Nieuws

Het bedrijfschap als spreekbuis en aanspreekpunt

Op volle kracht vooruit. Dat is de opdracht die Jan Hendrik Peters, sinds maart directeur van het Bedrijfschap Horeca & Catering, bij zijn aantred...

Het hotel is een prima locatie
13 april 1997Nieuws

Het hotel is een prima locatie

Nederland zit in de lift als congres- en vergaderland. In 1995 werden er 509 internationale congressen gehouden. Dat is een stijging van 27,6% ten o...

Manager of kok?
13 februari 1997Nieuws

Manager of kok?

Management in de keuken is meer dan alleen maar zorgen dat het personeel gemotiveerd aan de slag gaat. Door de HACCP-eisen; door de technische mogelij...

Hygiënecode nieuwe stijl komt er aan
11 april 1996Nieuws

Hygiënecode nieuwe stijl komt er aan

De ontwikkeling van de vernieuwde Hygiënecode voor de horeca bevindt zich in de afrondende fase. Naar verwachting zal de code in juni 1996 beschi...

Routing in de restaurantkeuken
11 april 1996Nieuws

Routing in de restaurantkeuken

Het ontwerpen en inrichten van een professionele keuken is een vak apart. Hospitality Management ging op zoek naar de belangrijkste aandachtspunten vo...