U heeft gezocht op : HACCP

9 juli 2019 Achtergronden Longread
Zo gaat de NVWA te werk

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit houdt toezicht op de voedselveiligheid bij horecabedrijven, brouwerijen en andere horecaleveranciers. Als ondernemer heb je veel invloed op een goede beoordeling en daarmee een lichtere vorm van toezicht door de NVWA. Zorg dus dat je weet wat de NVWA belangr ...

4 juli 2019 Interview Longread
Interview: Hans van Welzen is hotelmanager op een cruiseschip

De hotellerie beperkt zich niet tot het vaste land. Verstopt achter het reusachtige Mövenpick Hotel aan het Amsterdamse IJ doemt een gigantisch cruiseschip op. Na twee securitychecks en het inleveren van het paspoort wordt er een gastvrije hand uitgestoken: “Welkom op de Boudicca.” ...

19 juni 2019 Duurzaamheid
Accor maakt winnaars eerste Planet21 Awards bekend

Planet21 is het programma van Accor dat duurzaamheid moet bevorderen. Het heeft onder andere als doelstelling om de voedselverspilling met dertig procent terug te dringen en moestuinen te introduceren bij de stedelijke hotels van de groep. Tot dusver zijn er 59 moestuinen aangelegd en 42 bijenkorven ...

19 oktober 2018 Wet- en regelgeving
De oplossingen voor lastige medewerkers

Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat kan van alles zijn: de werknemer gaat zijn eigen gang, trekt zich weinig van werkafspraken of collega’s aan, maakt fouten, meldt zich te pas en te ...

1 oktober 2015
Eerste diploma's HCEM Landstede

Afgelopen dinsdagavond 29 september mochten de eerste studenten van de opleiding Hotel-, Congres- & Evenementen Management (HCEM) hun welverdiende diploma in ontvangst nemen na een vierjarig traject van hard werken. Dit was een bijzonder moment voor zowel de studenten zelf, als voor de docenten va ...

30 juli 2013
Personeel horeca holt achteruit

Door de economische crisis is er een toename van goedkopere, minder ervaren en laagopgeleide flexwerkers in de horeca. Ook wordt er steeds minder vaak geïnvesteerd in het opleiden van het personeel wat leidt tot verminderde hygiëne, gastvrijheid en veiligheid. Dit blijkt uit onderzoek vanuit ...

12 december 2012
Hotelstudenten runnen Stayokay Sneek

Begin december namen studenten van Hogeschool Tio Amsterdam en Utrecht het Stayokay in Sneek over. Tijdens een projectweek leerden zij hoe het is om een hotel te runnen en evenementen te organiseren. Diverse studies De groep bestond uit ruim 70 eerstejaarsstudenten van zowel hbo- als mbo-niveau. ...

15 februari 2007 Columns Sander Allegro
Handdoek over het rek

Ik beschreef het u eerder in 2000. Hoe ik een jaar of vijftien geleden voor het eerst een klein kaartje in de badkamer van mijn hotel aantrof waarop de vriendelijke oproep stond om de handdoek een tweede keer te gebruiken. Het hotelmanagement zette dit verzoek kracht bij met een hartverscheurend ver ...

4 januari 2007 Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: Handdoek over het rek

Ik beschreef het u eerder in 2000. Hoe ik een jaar of vijftien geleden voor het eerst een klein kaartje in de badkamer van mijn hotel aantrof waarop de vriendelijke oproep stond om de handdoek een tweede keer te gebruiken. Het hotelmanagement zette dit verzoek kracht bij met een hartverscheurend ver ...

23 september 2003 Achtergronden
Een spiegel voor de hotelier

‘Dit onderzoek naar het gebruik van internet in de hotellerie is het eerste in een reeks van onderzoeken die in 2001 zullen worden uitgevoerd: het Hotel Continu Onderzoek.’ Zo stond het in een kader bij het eerste artikel (februari 2001). Zes onderzoeken waren gepland, in samenwerking me ...

28 april 2003 Wet- en regelgeving Achtergronden
Veiligheid in de hotelbranche; Totdat er een keer iets misgaat.

De veiligheid in de Nederlandse hotels laat nog wel wat te wensen over. Hoewel een grote meerderheid van de hôteliers zich keurig netjes houdt aan de (verscherpte) wet- en regelgeving op de uiteenlopende terreinen, zijn er toch nogal wat die een loopje nemen met de veiligheid van hun gasten. B ...

22 december 2000 Columns Sander Allegro 30 jaar Hospitality Management
Column Sander Allegro: Groen

Zes jaar geleden zag ik het voor het eerst: een klein kaartje in de badkamer van het hotel (in het buitenland) waarop de vriendelijke oproep stond om de handdoek een tweede keer te gebruiken. Het hotelmanagement zette dit verzoek kracht bij met een hartverscheurend verhaal over verspilde tonnen wasm ...

11 november 1998 Ondernemen
Het gemak dient de flexibele kok

Hôteliers denken te veel met hun hart en te weinig met hun hoofd. Als zij hun ratio vrij spel zouden geven, zouden zij meer geld verdienen in hun hotel. Kijk maar eens naar de keuken. 'Convenience' is daar inmiddels geen vies woord meer, maar hoeveel koks en ondernemers weten er goed ...

13 december 1997 Longread
Het bedrijfschap als spreekbuis en aanspreekpunt

Op volle kracht vooruit. Dat is de opdracht die Jan Hendrik Peters, sinds maart directeur van het Bedrijfschap Horeca & Catering, bij zijn aantreden heeft meegekregen. Hij moet het 'Bedrijfschap Nieuwe Stijl' een vorm en een gezicht geven. Over die uitdaging weet Peters met veel enthousi ...

13 april 1997 Longread
Het hotel is een prima locatie

Nederland zit in de lift als congres- en vergaderland. In 1995 werden er 509 internationale congressen gehouden. Dat is een stijging van 27,6% ten opzichte van 1994. Bovendien kwamen er per congres ook meer bezoekers. Ons land neemt de derde plaats in - na Amerika en Engeland - op de wereldranglij ...

11 april 1996 Wet- en regelgeving
Hygiënecode nieuwe stijl komt er aan

De ontwikkeling van de vernieuwde Hygiënecode voor de horeca bevindt zich in de afrondende fase. Naar verwachting zal de code in juni 1996 beschikbaar zijn. Aanleiding voor de vernieuwde Hygiënecode is de nieuwe Warenwetregeling Hygiëne van Levensmiddelen, die in december 1995 van kra ...

11 april 1996 Gastronomie Longread
Routing in de restaurantkeuken

Het ontwerpen en inrichten van een professionele keuken is een vak apart. Hospitality Management ging op zoek naar de belangrijkste aandachtspunten voor de routing in de restaurantkeu­ken. Een rondvraag bij leveranciers van keukeninrichting leert dat betrokkenheid van het keuken- en restauran ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: