Zoku opent eerste hotel in Parijs en blijft groeien tijdens de pandemie

Auteur: Redactie
Internationaal 22 februari 2023
Zoku opent eerste hotel in Parijs en blijft groeien tijdens de pandemie

Zoku en de Franse investerings- en ontwikkelingsmaatschappij Covivio, hebben bekendgemaakt samen een hotelmanagementcontract te hebben getekend voor Zoku Parijs. De opening van Zoku Parijs staat gepland voor begin april 2023.

Voor de special Hotel&Innovatie interviewde Hospitality Management in november 2022 Hans Meyer, co-founder van Zoku. Een uitgebreid portret van een innoverende hotelier.

Zoku opent haar eerste locatie in Frankrijk met 5,500m2 vloeroppervlak. Het hotel wordt onderdeel van het mixed-use gebouw Stream Building in het 17e arrondissement in Parijs. Oplevering van het pand staat gepland voor zomer 2022 en de opening van Zoku Parijs wordt verwacht in de herfst van 2022.

Stream Building wordt ontwikkeld door Covivio in samenwerking met Hines France en is een gezamenlijke investering van Covivio met Assurances du Crédit Mutuel. Het project won de Réinventer Paris wedstrijd, waarmee het Stream Building het hart vormt van een snel groeiend district, Clichy-Batignolles ZAC, pal tegenover het nieuwe Paleis van Justitie, een van Parijs’ meest iconische moderne gebouwen en dichtbij een 10 hectare groot stadspark en een lijn 14 metrohalte direct aan de voet van het gebouw.

Het gebouw kenmerkt zich door een ruime diversiteit aan functies, waarbij er een ecosysteem ontstaat waar mensen en activiteiten bij elkaar gebracht worden. Naast de unieke lokatie is Stream Building een voorbeeld van innovatie en CO2 reductie door de toepassing van innovatieve en duurzame bouwtechnieken waarbij hout en beton gecombineerd worden, alsmede een grote tuin op het dak.

Pandemie kan groeiplannen Zoku niet stoppen

Met de opening van het eerste hotel in Frankrijk betreedt het merk als nieuwe speler de Parijse markt vanaf najaar 2022. Er zullen 109 Zoku Lofts met haar bekende prijswinnende ontwerp worden gerealiseerd en alle 1 publieke ruimtes zijn vrij toegankelijk. Het van origine Nederlandse merk opende in 2016 voor het eerst haar deuren in Amsterdam, met internationale uitbreiding in Kopenhagen en Wenen in 2021.

 “Vanaf het begin van de Réinventer Paris wedstrijd was Zoku enthousiast over het Stream Building project: het gemengde karakter, de 24/7-visie en de duurzame houten gebouwstructuur sluiten allemaal perfect aan bij de kernwaarden van Zoku. We zijn verheugd om samen te werken met Covivio, een sterke vastgoedinvesteerder die de eindgebruiker centraal stelt. Zoku werkt nauw samen met haar doelgroep en stelt de mens centraal in haar ontwerp. Zeker in de wereld van vandaag, waar fysiek menselijke contact al enige tijd beperkt is, is dit van het grootste belang om maximale waarde en relevantie te leveren aan onze gasten,” aldus Marc Jongerius, Co-Founder en Managing Director bij Zoku.

Kullmann

“Deze samenwerking maakt de weg vrij voor een nieuw partnerschap voor Covivio met een bijzonder innovatief merk als Zoku, die het Parijse hotelaanbod zal diversifiëren. Zoku onderscheidt zich door zijn hybride positionering tussen een hotel en een kantoor, een concept dat volledig in overeenstemming is met de ambities van Stream Building om gebruiksvormen en ruimtes te mengen. Via dit partnerschap blijven we de meest dynamische hotelmerken ondersteunen bij hun ontwikkeling in nieuwe gebieden, terwijl we bijdragen aan een unieke gastenervaring in Europa,” zegt Christophe Kullmann, CEO bij Covivio.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws