Accor blaast Oriënt Express nieuw leven in

Auteur: Redactie
Internationaal 10 december 2021
Accor blaast Oriënt Express nieuw leven in

Meer dan 150 jaar geleden maakte Georges Nagelmackers een droom waar toen hij de eerste luxueuze Orient Express-trein lanceerde. Binnenkort gaat de Orient Express weer op pad om reizigers een onvergetelijke reis te bieden door een van 's werelds meest geliefde landen: Italië.

Uit het luxueuze spoorwegtoerismeproject van Arsenale S.p.A., nu in samenwerking met Orient Express van de Accor Group, komt de Orient Express La Dolce Vita voort, die zijn eerste passagiers in 2023 zal verwelkomen. Zes treinen zullen een aantal iconische routes afleggen in 14 regio's en daarbuiten, waaronder drie internationale bestemmingen van Rome naar Parijs, Istanbul en Split. Een magische tussenstop in Rome zal worden gekenmerkt door het allereerste Orient Express Hotel, Minerva, dat in 2024 zal openen.

Partner

Het concept voor de nieuwe Orient Express La Dolce Vita-treinen is een eerbetoon aan 'La Dolce Vita', een historische periode van glamour, levensvreugde en artistiek elan in Italië tijdens de jaren zestig. Met de steun van Accor, de officiële hospitality partner van La Dolce Vita trein, en dankzij het partnerschap met Trenitalia en Fondazione FS Italiane, nodigt de reis passagiers uit om te reizen via meer dan 16.000 km werkbare spoorlijnen - waarvan 7.000 km niet geëlektrificeerd zijn en overblijfselen zijn van Italië's legendarische geschiedenis. De Orient Express La Dolce Vita biedt een nieuwe manier om het land te ervaren: een milieuvriendelijk avontuur waar vergeten wegen worden verkend, verborgen schatten worden ontdekt en waar architecturale triomfen centraal staan. 

De Orient Express La Dolce Vita trein is ontworpen door Dimorestudio, de wereldwijde architectuur- en designstudio die in 2003 werd opgericht door Emiliano Salci en Britt Moran. De trein belichaamt de Italiaanse levenskunst en al zijn prachtige tradities met een meer eigentijdse reisgeest. Het luxueuze decor van de trein zal 12 Deluxe cabines, 18 Suites, en een Honour Suite en restaurant sieren, allemaal een gedurfde viering van het vakmanschap, design en creativiteit van de jaren 1960 en 1970.

Chefs en sommeliers

In samenwerking met gerenommeerde lokale en internationale chef-koks en sommeliers, zullen reizigers 5-sterren service aan boord ervaren, genieten van de schoonheid en uitmuntendheid van "Made in Italy" door middel van bekroonde Italiaanse wijnen en exclusieve haute cuisine. Voor vertrek op het station Roma Termini, zal de Orient Express executive lounge passagiers verwelkomen met een selectie van verfrissingen in een gezellige en elegante ruimte, compleet met toegewijde diensten en personeel om hen te helpen. 

De reisroutes zijn gekozen om unieke reiservaringen te creëren, allemaal in staat om onze vijf zintuigen te prikkelen. De meeste routes beginnen in Italië, waar u de wonderen van de Alpen, het bucolische platteland of de paradijselijke stranden van Zuid-Italië kunt bewonderen. Daarnaast zijn er drie speciale routes die u door acht landen voeren, waarbij Rome met Parijs, Istanbul en Split wordt verbonden.  

Paolo Barletta, CEO van Arsenale S.p.A legt uit: "Het is een grote eer en een voorrecht om samen te werken met Orient Express, een van de meest prestigieuze luxemerken ter wereld. Deze overeenkomst markeert een nieuwe fase voor onze La Dolce Vita treinen - een teken van vertrouwen en achting dat het Italiaanse toeristische aanbod verrijkt. We zullen reizigers nieuwe routes laten ontdekken, naar unieke plaatsen waar ze een 'Made In Italy'-ervaring kunnen beleven met een warmte die geheel de onze is. De reis zelf wordt de bestemming en Italië is nog nooit zo dichtbij en sensationeel geweest." 

Bazin en Alden

Sébastien Bazin, voorzitter en CEO Accor, gaat verder: "Bij Accor beschouwen we het als een immens voorrecht om het historische merk Orient Express opnieuw te lanceren voor gepassioneerde en veeleisende reizigers. Deze treinen bieden een nieuwe visie op luxereizen die ons voorstellingsvermogen te boven gaat. Onze samenwerking met Arsenale Group heeft nieuwe horizonten geopend in perfecte harmonie met het erfgoed en de filosofie van Orient Express, en markeert onze constante wens om vooruit te blijven gaan."

Stephen Alden, CEO Raffles en Orient Express, Accor zegt: "Het is spannend om de geraffineerde nomadische geest van Orient Express weer tot leven te brengen voor een nieuwe generatie reizigers. De oorspronkelijke treinroute was vernieuwend door de manier waarop het op paradoxale wijze culturen samenbracht - het Avondland met het Oosten, geschiedenis met moderniteit. Als reiskunstenaars willen wij deze ouderwetse, ontzagwekkende 'reis naar elders' nieuw leven inblazen en bepaalde paradoxen met elkaar verzoenen: een reis en een bestemming, verwondering en inspiratie, beweging en contemplatie. Tegen de achtergrond van adembenemende panorama's en een unieke mix van culturen, zijn wij ervan overtuigd dat reizigers onvergetelijke ervaringen zullen beleven in Italië met Orient Express La Dolce Vita."

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws