Raspberry Group neemt twee BWH Hotels over

Auteur: Redactie
Hotelketens Overname 2 juni 2023
Raspberry Group neemt twee BWH Hotels over

Raspberry Group heeft Best Western Hotel Den Haag en Best Western City Hotel Woerden overgenomen. Akin Alan, Managing Director bij Raspberry Group, is een bekende binnen BWH Hotels. ‘We werken al jaren op een prettige manier samen en wat goed voelt, moet je koesteren,’ aldus Alan.

Raspberry Group, een snel groeiende organisatie, is al eigenaar van Hotel Spaander in Volendam (Best Western Signature Collection), Best Western Amsterdam, Best Western Amstelveen en Best Western Zaan Inn te Zaandam. ‘In onze zoektocht naar uitbreiding was de keuze snel gemaakt. We kenden de hotels in Den Haag en Woerden en zijn bekend met het merk Best Western. Dat maakt een overname qua organisatie eenvoudiger. Raspberry Group is één familie. ‘Elk hotel heeft een eigen identiteit en tegelijkertijd maken de locaties onderdeel uit van het groter geheel. Van een hechte bedrijfscultuur. Dat biedt de nodige kansen. Zo streven we ernaar mensen zo breed mogelijk op te leiden en maken we crosslinks. Het is leuk en interessant om een breder takenpakket te hebben én ook eens in een andere vestiging te werken?’ 

Den Haag en Woerden

Dat elk hotel een eigen dynamiek heeft, bewijzen de twee kersverse Raspberry Group-aanwinsten. Best Western Hotel Den Haag staat op een bijzondere locatie: in twee uit 1895 stammende herenhuizen, met een fraai uitzicht op een luisterrijke vijver. Bij het driesterrenhotel staan persoonlijkheid, gastvrijheid en hartelijkheid centraal. Best Western Hotel Den Haag beschikt over 45 kamers die van alle gemakken zijn voorzien.

Best Western City Hotel Woerden ligt centraal in de ‘hoofdstad van het Groene Hart’. Het driesterrenhotel beschikt over 64 kamers. ‘Gasten van beide hotels merken niets van de overname. We kennen de hotels en ze doen het daar al hartstikke goed. De hotels hebben een bijzondere locatie, uitstekende faciliteiten en service. Er gaat bij beide hotels dus niets veranderen.’

Flonk Hotels in Groningen

De Best Western Hotels Groningen Plaza Hotel en Groningen Centre Hotel zijn overgegaan naar een eigen merk: Flonk.  Flonk Hotel Groningen Zuid en Flonk Hotel Groningen Centre zijn toegevoegd aan de Best Western Signature Collection en blijven opereren onder de vertrouwde BWH-paraplu. Binnen de Signature Collection mag een hotel een eigen naam voeren en behoudt het de bekende services van BWH Hotels.

Hospitality Management had in oktober een exclusief interview met Wytze van den Berg. Hij is sinds 2022 Vice President van de BWH Hotel Group en verantwoordelijk voor de hotels in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

 

Overig nieuws