Artist impressions: Renovatie Leonardo Hotel Breda City Center gestart

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen 2 november 2023
Artist impressions: Renovatie Leonardo Hotel Breda City Center gestart

Leonardo Hotel Breda City Center wordt gerenoveerd. De komende maanden zal het hotel, gelegen aan het Stationsplein, gefaseerd een transformatie ondergaan. De verbouwing betreft niet alleen de algemene ruimtes in het hotel, maar ook veertig hotelkamers zullen grondig worden aangepakt. Tijdens de verbouwing, die deze week van start is gegaan, zal het hotel openblijven voor gasten. De volledige renovatie van het hotel zal naar verwachting vóór de zomer van 2024 voltooid zijn. 

Sinds de opening van het hotel in 2005, destijds als Apollo Hotel, heeft het een blijvende indruk achtergelaten op de gasten. Gedurende de daaropvolgende jaren heeft het hotel geen grootschalige renovaties meer ondergaan. De renovatie van het hotel markeert een belangrijke stap in lijn met de groeiambitie van de hotelketen, waarbij zowel op marktuitbreiding als voortdurende productverbetering wordt gericht. “Hoog tijd voor vernieuwing die de kenmerkende allure en uitstraling van Leonardo Hotels zal garanderen”, aldus Priscilla Seoram-Jackson, general manager Leonardo Hotel Breda City Center.

De renovatie omvat onder andere veertig hotelkamers, zes vergaderzalen, de receptie, de lobby, de bar, het restaurant en het souterrain. In 2009 ondergingen de veertig kamers, gelegen in het voormalige postkantoor van Breda, al wel een ‘soft refurbishment’. In februari van dit jaar kregen de 48 kamers in het in 2009 opgeleverde en aangrenzende nieuwbouwgedeelte al een vergelijkbare ‘refurbishment’.

Nieuwe faciliteiten

Daarnaast zal Leonardo Hotel Breda City Center na de verbouwing ook beschikken over een fitnessruimte en een nieuw restaurantconcept: ‘Chef’s Food & Drinks’. Dit concept, voor ontbijt, lunch en diner, werd eerder al geïntroduceerd bij Leonardo Hotels in Papendrecht, IJmuiden en Groningen. Het nieuwe restaurant zal onder andere een open keuken hebben om de culinaire ervaring van de gasten te verbeteren.

Priscilla Seoram-Jackson: “De verbouwing van het hotel weerspiegelt onze toewijding aan het bieden van de best mogelijke ervaring voor onze gasten. We willen onze gasten verwelkomen in een vernieuwde ruimte die zowel comfort als stijl belichaamt, en die perfect past bij de dynamiek van een stedelijk hotel. Een plek waar zowel zakelijke als leisure gasten zich thuisvoelen.”

Met het oog op het minimaliseren van eventuele hinder voor de huidige gasten zullen de renovatiewerkzaamheden in verschillende fasen worden uitgevoerd. “We starten met de renovatie van de hotelkamers, waarbij elke etage afzonderlijk zal worden aangepakt. Vervolgens richten we ons op de vergaderzalen en de fitnessruimte, en als laatste zal de begane grond, inclusief het restaurant en de bar, onder handen worden genomen”, vervolgt Seoram-Jackson.

Groen, grenzeloos en gastvrij

Voor het ontwerp van het hotel is Leonardo Hotel een samenwerking aangegaan met Ennik Interieur, een ervaren ontwerpbureau in hospitality- en zakelijke interieurs. In het ontwerpproces hebben zij niet alleen gekeken naar het hotel en het merk Leonardo Hotel, maar ook naar de stad Breda en haar omgeving. Het ontwerpteam liet zich inspireren door de essentie van Leonardo Hotels en de warme en gastvrije sfeer van de prachtige stad Breda, die bekendstaat om haar bourgondische inwoners, rijke historie, monumentale panden, parken en natuurlijke schoonheid. Seoram-Jackson: “Deze karakteristieke elementen zijn nauwgezet geïntegreerd in het interieurontwerp, waardoor dit de allure van een nieuw aangelegd park combineert met het karakter van een oud deel van de stad.”

De mix van oud en nieuw moet ervoor zorgen dat Leonardo Hotel Breda City Center een uitstekende plek wordt om te vertoeven.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws