Binnenkijken in hét nieuwste hotel van Göteborg

Auteur: Redactie
Internationaal 18 juni 2021
Binnenkijken in hét nieuwste hotel van Göteborg

Scandic Göteborg Central zal in het tweede kwartaal van 2022 worden geopend op slechts een paar honderd meter van het centraal station van Göteborg, midden in het snelgroeiende gebied Älvstaden, het grootste stadsontwikkelingsproject in de Scandinavische regio. Het hotel telt 451 kamers.

Gasten worden in eerste instantie verwelkomd door grote opstellingen van sofa's, coworking tafels en levendige bar- en restaurantgedeeltes die culinaire ervaringen uit verschillende continenten bieden. Net als aan de buitenkant van het gebouw zal het op containers geïnspireerde ontwerp ook aan de binnenkant worden voortgezet en zullen er aan het plafond planten groeien langs de grote, holle, zwarte aluminium dozen die lijken op zeecontainers. (zie foto's onderaan.

In het hotel kunnen tot 1.000 gasten evenementen bijwonen en deelnemen aan vergaderingen. Dankzij een flexibel ontwerp zullen de wanden gemakkelijk kunnen worden verplaatst om verschillende soorten evenementen mogelijk te maken. Voor kleinere bijeenkomsten zijn er op de volgende verdieping ook 16 multifunctionele zalen voor effectieve hybride vergaderingen of workshops.

"Scandic Göteborg Central wordt de nieuwe ontmoetingsplaats in de stad, of het nu is om de nieuwste elektrische auto te lanceren of om gewoon van een cocktail te nippen en te genieten van het panoramische uitzicht vanaf het dakterras. De levendige hotelomgeving zal Göteborg verjongen en de stad naar nieuwe hoogten tillen, en het is met grote opwinding dat we nu in een hogere versnelling schakelen nu we dichter bij de opening komen van het evenementen- en vergaderhotel van de toekomst," zegt Malin Odéhn, General Manager van Scandic Göteborg Central. 

Overig nieuws