Blog Gijs Hendrikx, Theaterhotel Venlo: Lat en voetjes...

30 mei 2017 | Thijs Jacobs

En ze hebben het gezien, gevoeld, geroken, geproefd, beleefd en ze hebben genoten. Erg genoten. Mijn gasten bij de opening van Theaterhotel Venlo… En ze hebben verteld, gemaild, getwitterd, geliket, geappt en ze hebben geschreven... Veel geschreven over de opening van Theaterhotel Venlo...

De gasten zijn namelijk zeer in hun nopjes met dit prachtige hotel midden in het bruisende hart van hun eeuwenoude stad. In hun nopjes is eigenlijk een understatement. Ze zijn simpelweg trots op het feit dat Venlo zo’n mooi theaterhotel heeft gekregen op zo’n unieke locatie. En dat maakt mij uiteraard trots.

Hongerig naar meer

De geslaakte Hosanna-kreten zijn uiteraard niet afkomstig uit mijn mond. Nee, daar is deze Limburger toch een beetje te bescheiden voor. Ik hoor en lees de lovende teksten echter graag en het bevestigt al de uitgewerkte plannen en ideeën waarmee ik afgelopen maanden heb rondgelopen. Het maakt me ook hongerig naar meer en alhoewel honger en trots zelden samen gaan, ben ik toch van plan om de lat steeds hoger te leggen. Nu begint het traject namelijk om het de gast naast de faciliteiten te verrassen met gastvrijheid, kleine details en verrassende samenwerking met ondernemers in de regio.

Innovatief Partnerschap

Maar stiekem heb ik natuurlijk ook al met een bijna ongeremd plezier mijn oren te luisteren gelegd bij bezoekers en gasten in het hotel en Hotelbar de Miste. Tjonge, wat hoopte ik dat ze zouden opmerken dat mijn samenwerking met Theater de Maaspoort niet zo maar ‘wat’ is. Nee, het is Innovatief Partnerschap met hoofdletter I en P want, om maar eens een voorbeeld te noemen, de ontbijt-, lunch en dinermogelijkheden zijn indrukwekkend en veelzijdig. Het bourgondische Luif Aete & Drinke, het klasse Cabillaud en het elegante Scheuten terras staan klaar voor mijn gasten met spijs, drank en veel gastvrijheid en dat geldt vanzelfsprekend ook voor gastheer Sef van Hotelbar De Miste. Een ware traktatie voor de clientèle van het hotel.

De receptiewerkzaamheden van het hotel worden uitgevoerd door de ontvangstbalie van De Maaspoort en ook dit loopt soepel. Vaak is de eerste indruk van mijn hotel de kennismaking met de receptionistes en gastdames- en heren van het theater. Een werkelijk prima visitekaartje, zo heb ik al uit tientallen tevreden reacties vernomen.

Prachtig gebaar

Maar ik ben ook dankbaar. Zeer dankbaar aan iedereen die mij heeft bijgestaan in dit pittige, afgelopen jaar. De slagroom én de kersen op de taart werden toch wel verzorgd door alle partijen die in, aan, boven, onder en rondom mijn hotel hebben meegewerkt aan het eindresultaat. Al deze mannen en vrouwen samen hebben aan het einde van de rit de koppen bij elkaar gestoken en mij een mooi cadeau gegeven, een schitterende nieuwe vloer op de begane grond, daar waar dus ook De Miste is gesitueerd. Wat een magistrale geste van deze lieve, eerlijke en hardwerkende mensen. Wat een topcadeau en wat een feest dat ik met ze heb mogen samenwerken.

Dankbaarheid dus bij mij en bescheidenheid. Dat moge duidelijk zijn. De nieuwe vloer houdt mij met twee voetjes stevig op de grond. Ik begrijp de uitdrukking “het geluk ligt aan je voeten” nu in ieder geval stukken beter. De lat hoog en de voetjes laag! Een onovertroffen combinatie voor succes? We zullen het zien!  

Gijs Hendrikx
Directeur Theaterhotel Venlo 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Hotelketens
Egeria neemt meerderheidsbelang in Fletcher Hotels, vizier op internationale groei

Vandaag hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met in ...

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoewel het uitdagende tijden zijn binnen onze branche, is ze optimistisch gestemd. “Zaterdag beleefden we onze eerste drukke dag, met 27 van de 45 ...

Interview Longread
Interview: moeders en dochters in familiehotels

Familiehotels. Je zou ze bijna vergeten tussen al het geweld van de aankondigingen die de grote hotelketens doen. De ene keten introduceert een nieuw merk, terwijl een andere keten zich gaat richten op ‘long stay’ of het aanbieden van werkplekken. Tegelijkertijd zijn familiehotels de dri ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Columns
Leiderschap in onmogelijke tijden

Het is 05.30 uur. Ik zit te werken in een stil huis. Ik kan niet slapen, in mijn brein borrelt iets en dat moet eruit. Buiten is het nog donker, al zie ik de dag wel al voorzichtig duwen. Het zwart van de nacht wordt langzaam maar zeker donkerblauw en dat blauw wordt steeds lichter. Een merel fluit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: