Blog Gijs Hendrikx, Theaterhotel Venlo: Lat en voetjes...

30 mei 2017 | Thijs Jacobs

En ze hebben het gezien, gevoeld, geroken, geproefd, beleefd en ze hebben genoten. Erg genoten. Mijn gasten bij de opening van Theaterhotel Venlo… En ze hebben verteld, gemaild, getwitterd, geliket, geappt en ze hebben geschreven... Veel geschreven over de opening van Theaterhotel Venlo...

De gasten zijn namelijk zeer in hun nopjes met dit prachtige hotel midden in het bruisende hart van hun eeuwenoude stad. In hun nopjes is eigenlijk een understatement. Ze zijn simpelweg trots op het feit dat Venlo zo’n mooi theaterhotel heeft gekregen op zo’n unieke locatie. En dat maakt mij uiteraard trots.

Hongerig naar meer

De geslaakte Hosanna-kreten zijn uiteraard niet afkomstig uit mijn mond. Nee, daar is deze Limburger toch een beetje te bescheiden voor. Ik hoor en lees de lovende teksten echter graag en het bevestigt al de uitgewerkte plannen en ideeën waarmee ik afgelopen maanden heb rondgelopen. Het maakt me ook hongerig naar meer en alhoewel honger en trots zelden samen gaan, ben ik toch van plan om de lat steeds hoger te leggen. Nu begint het traject namelijk om het de gast naast de faciliteiten te verrassen met gastvrijheid, kleine details en verrassende samenwerking met ondernemers in de regio.

Innovatief Partnerschap

Maar stiekem heb ik natuurlijk ook al met een bijna ongeremd plezier mijn oren te luisteren gelegd bij bezoekers en gasten in het hotel en Hotelbar de Miste. Tjonge, wat hoopte ik dat ze zouden opmerken dat mijn samenwerking met Theater de Maaspoort niet zo maar ‘wat’ is. Nee, het is Innovatief Partnerschap met hoofdletter I en P want, om maar eens een voorbeeld te noemen, de ontbijt-, lunch en dinermogelijkheden zijn indrukwekkend en veelzijdig. Het bourgondische Luif Aete & Drinke, het klasse Cabillaud en het elegante Scheuten terras staan klaar voor mijn gasten met spijs, drank en veel gastvrijheid en dat geldt vanzelfsprekend ook voor gastheer Sef van Hotelbar De Miste. Een ware traktatie voor de clientèle van het hotel.

De receptiewerkzaamheden van het hotel worden uitgevoerd door de ontvangstbalie van De Maaspoort en ook dit loopt soepel. Vaak is de eerste indruk van mijn hotel de kennismaking met de receptionistes en gastdames- en heren van het theater. Een werkelijk prima visitekaartje, zo heb ik al uit tientallen tevreden reacties vernomen.

Prachtig gebaar

Maar ik ben ook dankbaar. Zeer dankbaar aan iedereen die mij heeft bijgestaan in dit pittige, afgelopen jaar. De slagroom én de kersen op de taart werden toch wel verzorgd door alle partijen die in, aan, boven, onder en rondom mijn hotel hebben meegewerkt aan het eindresultaat. Al deze mannen en vrouwen samen hebben aan het einde van de rit de koppen bij elkaar gestoken en mij een mooi cadeau gegeven, een schitterende nieuwe vloer op de begane grond, daar waar dus ook De Miste is gesitueerd. Wat een magistrale geste van deze lieve, eerlijke en hardwerkende mensen. Wat een topcadeau en wat een feest dat ik met ze heb mogen samenwerken.

Dankbaarheid dus bij mij en bescheidenheid. Dat moge duidelijk zijn. De nieuwe vloer houdt mij met twee voetjes stevig op de grond. Ik begrijp de uitdrukking “het geluk ligt aan je voeten” nu in ieder geval stukken beter. De lat hoog en de voetjes laag! Een onovertroffen combinatie voor succes? We zullen het zien!  

Gijs Hendrikx
Directeur Theaterhotel Venlo 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Het programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik, is definitief. De namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en &#...

Fletcher Opening Hotelketens
Honderdste hotel voor Fletcher

Met de bouw van een volledig nieuw hotel in het Zeeuwse Burgh Haamstede, zet Fletcher Hotels de teller op 100 hotels in Nederland. Dit is in Nederland uitzonderlijk, nog niet eerder is er een hotelketen geweest met zoveel ‘unieke’ hotels onder dezelfde vlag en volledig in eigendom. Voor ...

Hotelketens
Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine. Dit is het eerste hotel van Eden Hotels wa...

Awards Mensen
Leonardo Royal Hotel Amsterdam ontvangt  700e Green Key certificaat van Nederland

Het onlangs geopende Leonardo Royal Hotel in Amsterdam heeft vandaag het 700e Green Key certificaat uitgereikt gekregen. Het hotel in Amsterdam heeft met hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen het hoogst haalbare niveau weten te behalen, namelijk ni...

Awards Internationaal
Het Schgaguler Hotelwint de Hotel Property Award 2019

De 'Hotel Property Award 2019' ging dit jaar naar het Schgaguler Hotel in Castelrotto/Kastelruth, Zuid-Tirol. De prijs werd uitgereikt op de hotelforum-gala-avond op 9 oktober. Andreas Martin, directeur van hotelforum management GmbH, zei: "Aan de ene kant onderscheidt de prijswinnaar v...

Onderwijs Van der Valk
Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding

Hybride leren: een opleiding op de werkplek. Dat is wat MBO College Hilversum, Van der Valk Hotel Breukelen en House of Hospitality mbo-studenten bieden met de nieuwe opleiding Hotelmanagement on the job die start eind januari 2020. "MBO College Hilversum gelooft in onderwijs dat zo ‘l...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: