Booking terug van weggeweest

Auteur: Redactie
Economie Toerisme 8 augustus 2022
Booking terug van weggeweest

Booking Holdings, het Amerikaanse moederbedrijf van Booking.com, heeft nieuwe cijfers uitgebracht waaruit blijkt dat de onderneming uit het coronadal is geklommen. De omzet is in het tweede kwartaal van 2022 met 99 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet in afgelopen kwartaal kwam uit op 4,3 miljard dollar. De winst was daardoor 857 miljoen dollar, terwijl een jaar eerder er 167 miljoen dollar verlies werd geleden.

Drukke zomerperiode

Volgens het bedrijf zitten we in een extreem drukke zomerperiode. Als gevolg hiervan verwacht de multinational in het huidige kwartaal een recordomzet. Hierbij laten zij wel weten dat de sterke dollar hier een behoorlijke invloed op heeft, tot 10 procentpunt verschil in de waarde van het totaal aantal boekingen op het platform.

Meer boekingen

De positieve cijfers zijn te verklaren door veel meer boekingen. Dat aantal steeg met 56 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar naar 246 miljoen dollar. In het persbericht laat de ceo Glenn Fogel weten dat het voor het eerst om meer geboekte nachten gaat dan in 2019, pre-covid. Dit komt voornamelijk door de VS en Europa. Omdat Azië nog te maken hadden met lockdowns, liep het aantal boekingen daar juist terug.

Afzwakking

Het FD meldt dat Fogel tegen analisten meldde dat er in juli wel een afzwakking te zien is in het groeipercentage in het aantal geboekte nachten. “Het kan te maken hebben met het feit dat er nog steeds landen zijn die reizen niet makkelijk maken. Het kan te maken hebben met de chaos op allerlei vliegvelden wereldwijd, of met de recente hittegolven in Europa en de VS, want mensen reizen minder als het heet is. Maar uiteindelijk weten we dat het herstel niet in een lineaire lijn omhooggaat. Er zullen door de onzekerheid op de korte termijn pieken en dalen zijn. Op de lange termijn echter zien we de vraag naar reizen positief tegemoet”, aldus de ceo.

Overig nieuws