City ID zet Europese expansie voort met acquisitie in Dublin

Auteur: Redactie
Internationaal 27 juli 2022
City ID zet Europese expansie voort met acquisitie in Dublin

City ID, de snelgroeiende appartement hotelgroep uit Amsterdam, kondigt de acquisitie aan van een pand in Capel Street, Dublin. Deze aankoop is de nieuwste toevoeging aan het portfolio en maakt onderdeel uit van de wijdere groeistrategie in Europa.

De acquisitie in het hart van Dublin volgt op de drie locaties in het centrum van Amsterdam en de nieuwste locatie in Victoria, Centraal Londen. Gezamenlijk met pensioenfonds APG en Aware Super, voert City ID de strategie van internationale groei uit. Het doel is om de komende vijf jaar meer dan €1 miljard te investeren om de internationale groei in grote Europese steden te versnellen.

City ID staat bekend om moderne full-service gastvrijheid en authentieke design appartementen waar zowel de internationale als lokale gasten in verbinding staan met het lokale leven. De aanwinst sluit perfect aan bij de visie: gebouwen creëren met een bijzondere en rijke geschiedenis, een hommage aan de omgeving en één worden met de buurt.

Het appartement hotel is gelegen op de hoek van Capel Street en Little Strand Street en zal over 104 ruime appartementen beschikken met volledig uitgeruste keukens en woonruimtes, ideaal voor korte en lange verblijven. Het pand zal voortbouwen op het architecturale erfgoed van Dublin en moet een eigentijds, impactvol gebouw worden met een frisse identiteit. De bovenste verdieping biedt een prachtig uitzicht over de rivier Liffey en Zuid-Dublin. De openbare ruimtes op de begane grond omvatten een open en levendige lobby, een buurt deli, een bar en een uitgebreide wellnessruimte die toegankelijk is voor hotelgasten, omwonenden en werkenden in de buurt.

Dublin

Het bruisende Dublin met zijn rijke historie en cultuur is een geweldige kans voor City ID. Het is een aantrekkelijke bestemming voor vakantiegangers met een voortdurende instroom van nieuwe bedrijven. Capel Street is op loopafstand van het bruisende nachtleven van Temple Bar, de winkelstraten Henry en Grafton Street en bezienswaardigheden zoals Dublin Castle en St. Stephen’s Green.

“We houden van Dublin. Het biedt een geweldige kans voor onze hotelgroep om onze visie neer te zetten. Met deze fantastische nieuwe City ID locatie, aan de historisch rijke Capel Street, willen we onze gasten inspireren om het lokale leven zowel binnen als buiten het hotel te ervaren. We zijn verheugd dat we met deze vijfde mijlpaal in het portfolio onze reis voortzetten om ons platform in grote Europese steden te bouwen.” zegt Alexander Goad, CEO van City ID.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws