Column Mehrsa Ghadiri: Op een dag...

Auteur: Mehrsa Ghadiri
Columns Mehrsa Ghadiri 8 maart 2022
Column Mehrsa Ghadiri: Op een dag...

Halverwege januari liep ik weer eens door de lege straten van Amsterdam, waar het normaal gesproken wemelt van wandelende mensen en fietsers. Ik wilde even een rondje lopen en nadenken over hoe ik mezelf ga presenteren als de nieuwe columniste van Hospitality Management, want het is lastiger dan ik had gedacht.

Ik weet het nog als de dag van gisteren dat ik als klein meisje met mijn ouders langs de Zuidas reed, en dat ik dacht: ‘op een dag zal ik in een van deze torenhoge gebouwen werken…’. En zo zie je maar, achttien jaar later heb ik de kans gekregen om een hotel te openen aan de Zuidas met een prachtige skybar op 65 meter hoogte, waar ik nu heerlijk van het uitzicht geniet terwijl ik deze column aan het schrijven ben.

Bij mij is de liefde voor het vak vroeg begonnen. Na schooltijd en in het weekend werkte ik in een Bed & Breakfast op Terschelling. Ik vond het heerlijk om met de gasten gesprekken te voeren en te helpen waar ik kon. Daarnaast heb ik een Iraanse afkomst en je kan veel zeggen over ons, maar we staan bekend om onze gastvrijheid. De keuze voor mij was al snel gemaakt: ik ga Hospitality Management studeren. Voor mijn stage bij hotel The Jefferson in Washington DC, ben ik naar de Verenigde Staten verhuisd om in het front office team aan de slag te gaan, maar op de tweede dag kwam de F&B-directeur naar mij toe en zei: “Jij hoort in de F&B-afdeling thuis, daar ga ik voor zorgen.”

Nu, jaren later, heb ik een aantal projecten mogen oppakken als F&B-manager en probeer ik op dezelfde manier mijn passie over te brengen aan het team en de verbinding te zoeken met mijn gasten. In deze moeilijke tijden is dit belangrijker dan ooit tevoren. We zijn zoveel meer dan alleen een plek om even wat te eten en te drinken. Al het harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen afgelopen jaar, want zo heb ik de titel ‘F&B professional 2021’ gewonnen en mag ik vanaf nu mijn ervaringen met jullie delen. Daar heb ik erg veel zin in!

Mehrsa Ghadiri is F&B-Manager bij het in 2021 geopende INNSiDE by Meliá in Amsterdam. Lees hier haar andere columns.

Overig nieuws