"De beste hotelschoolstudenten komen uit Leeuwarden"

3 november 2017 | Roy Spijker

Gisteren, donderdag 2 november, ontving Stenden Hotel Management School 44 nationale en internationale horecabedrijven op de Industry Fair. Tijdens de fair presenteerden bedrijven als Hilton Worldwide, Marriott Starwood, Intercontinental USA, Holland America Line, maar ook Hampshire en Apollo Hotels zich aan ruim 800 studenten van de hotelschool. Zij zijn op zoek naar de meest geschikte student voor de 10 maanden eindstages die zij aanbieden.

Omdat de stage het laatste jaar van de Hotel Management studie is, willen veel bedrijven deze aanpakkers daarna graag behouden voor hun organisatie. De inmiddels ruim 12.000 alumni van de Hogere Hotelschool in Leeuwarden zijn dan ook in alle uithoeken van de wereld te vinden. 

David Edwards, vice president operations van Starr Catering Group met meerdere vestigingen in Amerika, is overgekomen uit New York en vertelt enthousiast: "De hotelschoolstudenten van Stenden zijn veruit de beste studenten waar ik mee samenwerk. Ze worden hier in Leeuwarden uitstekend klaargestoomd om meteen goed van start te gaan. Zijn beleefd, nuchter en harde werkers met een groot verantwoordelijkheidsgevoel". 

Deze 6e editie van de Industry Fair wordt dit schooljaar vanwege de grote aanvraag vanuit het bedrijfsleven maar liefst twee keer georganiseerd. Ook in maart ontvangt Stenden Hotel Management School weer 40 bedrijven. Door deze interactie verbindt de hotelschool haar studenten met het bedrijfsleven en wordt inspiratie gegeven voor hun toekomstige carrière. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor Interview Longread
Caro van Eekelen van AccorHotels: ''Zeg eens 'ja' op uitdagingen''

Met haar aanstelling in 2009 werd Caro van Eekelen de eerste vrouwelijke country director van AccorHotels. Dat was baanbrekend voor de organisatie en maakte haar tot rolmodel voor veel vrouwen in de hospitalitybranche. “Hoe ik het zo ver heb geschopt? Door altijd ja te zeggen op uitdagingen!&r...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Advertorial Sanitair
Meer bling bling in badkamer

Midnight is de nieuwe zwarte kleur met glinsterende pigmenten. Het zorgt voor glamour en een glansrijke beleving. Verwen uw gasten met de extra luxe van Bette badarchitectuur. Exclusieve ligbaden, douchevloeren en wastafels. Fonkelende edelstenen, glanzende mineralen, goud, zilver en reflectie in...

Achtergronden F&B
Colliers International zet afdeling Food & Beverage op

Op 1 juni start vastgoedadviseur Colliers International met een nieuwe afdeling Food & Beverage onder leiding van Etienne van Unen. Deze afdeling is een uitbreiding van de afdeling Retail. Food & Beverage (F&B) speelt een steeds belangrijkere rol in het retaillandschap. Het aandeel s...

Achtergronden
Download nu de Hotel & Food & Beverage special

Hij is er! De langverwachte, jaarlijkse F&B-special van Hospitality Management is deze week op de spreekwoordelijke mat van menig hotel en hotelier gevallen. Hospitality Management wordt immers verzonden naar alle hotels in Nederland. In deze uitgave besteden we aandacht aan 'concepting'...

Hilton Achtergronden
Hilton stopt met plastic rietjes

Hilton zal tegen eind 2018 de plastic rietjes hebben verwijderd uit 650 gebouwen. Vandaag onthult Hilton ook zijn nieuwe wetenschappelijk onderbouwde 2030 doelstellingen, gericht op het halveren van de wereldwijde impact op het milieu en het verdubbelen van de investeringen met een sociaal effect. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: