Digitaal hotelconcept limehome breidt uit naar België

Auteur: Redactie
Internationaal 22 februari 2023
Digitaal hotelconcept limehome breidt uit naar België

limehome, de op technologie gebaseerde aanbieder en exploitant van volledig gedigitaliseerde designappartementen in Europa, opent zijn eerste locatie in Kortrijk, gelegen in de regio West-Vlaanderen in België.

Het bedrijf biedt volledig uitgeruste suites die online kunnen worden geboekt, waardoor volledige flexibiliteit mogelijk is tegen het tarief van een standaard hotelkamer. Vorig jaar ontving de snelgroeiende scale-up 45 miljoen euro aan financiering.

limehome begint nu haar marktexpansie in België met een geplande opening in de stad Kortrijk. De Benelux is van groot belang voor de expansiestrategie. Eindhoven, Den Haag en Amsterdam zitten al in het portfolio van limehome. Het historische herenhuis ligt op loopafstand van Kortrijks Begijnhof, onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed. De restauratie en renovatie van het pand start in de zomer van 2023. 

Opening eind 2024

Het project omvat 20 eenheden op vier verdiepingen, met appartementen van 30 tot 90 vierkante meter. De opening is gepland voor Q3/Q4 2024. De appartementen zullen beschikbaar zijn voor korte of lange termijn. Perfect voor korte stedentrips, langere vakantie of werk. Het ontwerp van de suites in Scandinavische stijl past bij het beschermde interieur van het herenhuis. De appartementen bieden hoogwaardige boxspringbedden en volledig uitgeruste keukens. 

De partner van limehomes bij dit project is Alphastone, een innovatieve Brusselse investerings- en ontwikkelingsmaatschappij met een specifieke focus op duurzame en nieuwe vastgoedmodellen. Alphastone heeft onlangs een vergunning gekregen van de stad Kortrijk om het hele pand om te bouwen tot hotel.

Over limehome

limehome is de toonaangevende op technologie gebaseerde aanbieder en exploitant van volledig gedigitaliseerde design appartementen in Europa. Door de volledig digitale guest journey van boeking tot check-out en facturatie ervaren gasten maximaal gemak, geen wachttijden en flexibiliteit in reisarrangementen. limehome is "designed to stay": De volledig uitgeruste suites voldoen op alle locaties aan de hoogste normen op het gebied van functionaliteit, comfort en design en zijn ontworpen voor zowel korte als langdurige verblijven. Dankzij het op technologie gebaseerde exploitatiemodel kunnen de hoogwaardige designappartementen worden aangeboden voor de prijs van een standaard hotelkamer. Het bedrijf heeft bijna 190 mensen in dienst en heeft momenteel meer dan 3400 suites onder contract op bijna 120 locaties in Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België, Spanje, Portugal en Hongarije.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws