edyn gaat prestigieus project Landmark Pinnacle in Londen exploiteren

Auteur: Redactie
Internationaal 16 juli 2021
edyn gaat prestigieus project Landmark Pinnacle in Londen exploiteren

De horeca-exploitant edyn, eigendom van Brookfield, heeft aangekondigd dat het een deel van het Landmark Pinnacle project in Canary Wharf in Londen heeft verworven voor £62,5 miljoen. Het 162 appartementen tellende pand zal worden geëxploiteerd onder het nieuwe merk serviced apartment Cove van edyn, dat eind juni is gelanceerd.
 
Cove Landmark Pinnacle' is verdeeld over de eerste tien verdiepingen van het nieuw ontwikkelde woongebouw van 75 verdiepingen en zal 162 appartementen omvatten, waaronder 72 studio's en 90 appartementen met één slaapkamer, waarvan 54 met een winterterras. Bovendien zullen gasten profiteren van onbeperkte toegang tot de fitnessruimte van het gebouw, de lounge voor leden, de golfsimulator en de wintertuin. 
 
Gelegen in South Dock, Canary Wharf, zal Cove Landmark Pinnacle ideaal gepositioneerd zijn om de vraag van internationale banken en bedrijven in het gebied aan te trekken en te profiteren van de nabijheid van de luchthaven City, het centrum van Londen en de Elizabeth Line, die volgend jaar zal worden geopend.

Cove

Cove Landmark Pinnacle is het tweede contract dat edyn heeft aangekondigd onder de merknaam Cove, waarmee de sterke aanwezigheid in centraal Londen, die al locaties in The City en Covent Garden omvat, verder wordt versterkt. De overeenkomst volgt op een recente overeenkomst met ontwikkelaar Grosvenor voor een 60.000 m² grote locatie in het Liverpool ONE-ontwikkelingsproject.
 
Steven Haag, Managing Director van Cove, verklaarde: "Landmark Pinnacle wordt een vlaggenschip voor Cove, waarmee onze visie om een serviced apartment-merk van de volgende generatie te creëren, wordt gerealiseerd. Dit pand wordt een van de meest vooraanstaande aanbiedingen in Londen, met onovertroffen voorzieningen. Dit ambitieuze project demonstreert ons vermogen om ons te richten op verschillende soorten vastgoed op eersteklas stadslocaties, waaronder het samenwerken met toonaangevende ontwikkelaars aan Forward Purchase turnkey projecten zoals Landmark Pinnacle."
 
In juni kondigde edyn aan dat negen Cove-locaties zouden worden opgenomen in de initiële uitrol van het merk; acht daarvan zijn renovaties van edyn's traditionele serviced apartment-merk, Saco. 

Expansie

De lancering van Cove is een teken van de aanhoudende veerkracht van edyn in de sector van uitgebreide gastvrijheid, nadat het de eerste helft van het jaar had afgesloten met een gemiddelde bezettingsgraad van meer dan 70%. edyn is van mening dat het aanpasbare gastvrijheidsconcept van Cove de komende jaren een belangrijke kans zal bieden voor nieuwe vastgoedacquisities in het Verenigd Koninkrijk en Europa. De portefeuille van edyn omvat ook het lifestyle aparthotelconcept Locke, dat in 2021 zeven nieuwe locaties in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland zal openen, met nog meer geplande openingen in Europa tot in 2022.

 

Overig nieuws