Fusie tussen Accor en IHG in de maak?

Auteur: Redactie
Economie Internationaal 20 augustus 2020
Fusie tussen Accor en IHG in de maak?

InterContinental Hotels en de Franse hotelketen Accor gaan mogelijk fuseren. Dat lezen we op de website van de Franse krant Le Figaro. 

De reuzen van de sector zijn op zoek naar de beste oplossing om sterker uit de crisis te komen. Volgens informatie van Le Figaro heeft Accor een fusieproject bestudeerd met zijn rivaal IHG. Sébastien Bazin, CEO van Accor, heeft begin juni een team opgericht dat zich toelegt op dit project. Samen met zijn financieel directeur, Jean-Jacques Morin en de investeringsbanken Centerview en Rothschild.

Blijf je graag op de hoogte?
Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

IHG is eigenaar van de merken Intercontinental, Crowne Plaza en Holiday Inn en exploiteert 5.918 hotels (883.364 kamers) over de hele wereld, voornamelijk in de Verenigde Staten. De omzet bedroeg $ 4,6 miljard (3,87 miljard euro) in 2019 en wordt op de London Stock Exchange gewaardeerd op 7,3 miljard pond (7,8 miljard euro). Als leider buiten China en de Verenigde Staten, met een waarde van 6 miljard euro, exploiteert Accor (Raffles, Sofitel, Novotel, Mercure, Ibis, enz.) 5.099 hotels (747.805 kamers), maar zeer weinig in de Verenigde Staten. De omzet bedroeg in 2019 4 miljard euro.

Overig nieuws