Genomineerden F&B Professional of the Year 2020 bekend

10 december 2019 | Thijs Jacobs

Ieder jaar gaat de AF&BM, hét netwerk voor F&B professionals, op zoek naar de F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer of -vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij of zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor zijn/haar team. De afgelopen maanden heeft de AF&BM via diverse media opgeroepen tot het nomineren van vakgenoten. Gisteren zijn in Artis door AF&BM voorzitter René Giel de genomineerden bekend gemaakt die de komende weken met elkaar de strijd aan gaan om de felbegeerde titel.

De negen genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

Agnes Raggers | F&B Manager | Mooirivier Hotel & Congres | Dalfsen
Dirk Peters | Restaurant Manager | The Roast Room | Amsterdam
Wouter Schoemaker | F&B Manager | Hutten voor Microsoft en Spaces  | Schiphol
Otto van Dam | Director of F&B | W Amsterdam
Bart Vanderstukken | F&B Manager/gastheer | Kruisherenhotel | Maastricht
Niels Leijssenaar | Bedrijfsleider | Ron Gastrobar Indonesia Downtown | Amsterdam
Cyril Stouten | F&B Director | Park Plaza Victoria Amsterdam
Nina Vogels | Horeca Manager | Kasteel Heeswijk | Heeswijk – Dinther
Brecht Veenman | F&B Manager | Carlton President Hotel Utrecht

 

Het niveau van de verkiezing is dit jaar weer bijzonder hoog: van het noordelijke Dalfsen tot het zuidelijke Maastricht zijn professionals uit gerenommeerde hospitalityorganisaties genomineerd, met een opvallend groot aantal uit Amsterdam. En uit de breedte van de branche zijn F&B professionals vertegenwoordigd: hotellerie, restaurants op hoog niveau, bedrijfscatering en zelfs een kasteellocatie.

Het verloop van de verkiezing:

Vanaf 16 december kan via www.afbm.nl gestemd worden op jouw favoriet;

Op woensdag 15 januari wordt de top drie met de meeste stemmen bekend gemaakt op de Horecava. Deze drie gaan door naar de finale;

Op maandag 20 januari bezoekt de vakjury de finalisten in de organisaties waar zij werkzaam zijn. Tijdens dit bezoek presenteren de finalisten zich, waarna de vakjury de winnaar bepaalt;

Op 25 januari wordt, tijdens het AF&BM jaargala in Hotel Okura Amsterdam, de award uitgereikt aan de F&B Professional of the Year 2020.

Tijdens de verkiezing zal de jury dit jaar goed letten op hoe de professionals omgaan met uitdagingen op de arbeidsmarkt. Hoe vinden, binden en boeien zij hun medewerkers en hoe gaan zij om met het spanningsveld tussen vaste en flexibele arbeid. En natuurlijk zal er ook weer aandacht zijn voor de sociaal maatschappelijke thema’s zoals minder en verantwoord alcoholgebruik en de gasten enthousiasmeren voor duurzame en gezonde voeding.

De vakjury bestaat dit jaar uit:

Maarten Wessels – Wessels Trainingen
Iris Kranenburg – Entree Magazine
Paul Sprakel – Hospitality Management
Demian van der Reijden – Misset Horeca
Maaike de Reuver – Food Inspiration
Lieke van Weerdenburg – Van der Valk Uden Veghel – F&B Professional of the Year ‘19

Check Facebook, Twitter én de website van de AF&BM voor meer updates!

Foto: Cynthia van Dijke.
Zeven van de negen genomineerden waren aanwezig bij de bekendmaking: v.l.n.r: Brecht Veenman, Otto van Dam, Agnes Raggers, Dirk Peters, Nina Vogels, Bart Vanderstukken en Wouter Schoemaker.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: