Genomineerden F&B Professional of the Year 2020 bekend

10 december 2019 | Thijs Jacobs

Ieder jaar gaat de AF&BM, hét netwerk voor F&B professionals, op zoek naar de F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer of -vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij of zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor zijn/haar team. De afgelopen maanden heeft de AF&BM via diverse media opgeroepen tot het nomineren van vakgenoten. Gisteren zijn in Artis door AF&BM voorzitter René Giel de genomineerden bekend gemaakt die de komende weken met elkaar de strijd aan gaan om de felbegeerde titel.

De negen genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

Agnes Raggers | F&B Manager | Mooirivier Hotel & Congres | Dalfsen
Dirk Peters | Restaurant Manager | The Roast Room | Amsterdam
Wouter Schoemaker | F&B Manager | Hutten voor Microsoft en Spaces  | Schiphol
Otto van Dam | Director of F&B | W Amsterdam
Bart Vanderstukken | F&B Manager/gastheer | Kruisherenhotel | Maastricht
Niels Leijssenaar | Bedrijfsleider | Ron Gastrobar Indonesia Downtown | Amsterdam
Cyril Stouten | F&B Director | Park Plaza Victoria Amsterdam
Nina Vogels | Horeca Manager | Kasteel Heeswijk | Heeswijk – Dinther
Brecht Veenman | F&B Manager | Carlton President Hotel Utrecht

 

Het niveau van de verkiezing is dit jaar weer bijzonder hoog: van het noordelijke Dalfsen tot het zuidelijke Maastricht zijn professionals uit gerenommeerde hospitalityorganisaties genomineerd, met een opvallend groot aantal uit Amsterdam. En uit de breedte van de branche zijn F&B professionals vertegenwoordigd: hotellerie, restaurants op hoog niveau, bedrijfscatering en zelfs een kasteellocatie.

Het verloop van de verkiezing:

Vanaf 16 december kan via www.afbm.nl gestemd worden op jouw favoriet;

Op woensdag 15 januari wordt de top drie met de meeste stemmen bekend gemaakt op de Horecava. Deze drie gaan door naar de finale;

Op maandag 20 januari bezoekt de vakjury de finalisten in de organisaties waar zij werkzaam zijn. Tijdens dit bezoek presenteren de finalisten zich, waarna de vakjury de winnaar bepaalt;

Op 25 januari wordt, tijdens het AF&BM jaargala in Hotel Okura Amsterdam, de award uitgereikt aan de F&B Professional of the Year 2020.

Tijdens de verkiezing zal de jury dit jaar goed letten op hoe de professionals omgaan met uitdagingen op de arbeidsmarkt. Hoe vinden, binden en boeien zij hun medewerkers en hoe gaan zij om met het spanningsveld tussen vaste en flexibele arbeid. En natuurlijk zal er ook weer aandacht zijn voor de sociaal maatschappelijke thema’s zoals minder en verantwoord alcoholgebruik en de gasten enthousiasmeren voor duurzame en gezonde voeding.

De vakjury bestaat dit jaar uit:

Maarten Wessels – Wessels Trainingen
Iris Kranenburg – Entree Magazine
Paul Sprakel – Hospitality Management
Demian van der Reijden – Misset Horeca
Maaike de Reuver – Food Inspiration
Lieke van Weerdenburg – Van der Valk Uden Veghel – F&B Professional of the Year ‘19

Check Facebook, Twitter én de website van de AF&BM voor meer updates!

Foto: Cynthia van Dijke.
Zeven van de negen genomineerden waren aanwezig bij de bekendmaking: v.l.n.r: Brecht Veenman, Otto van Dam, Agnes Raggers, Dirk Peters, Nina Vogels, Bart Vanderstukken en Wouter Schoemaker.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Hotelketens Coronacrisis
citizenM lanceert nieuwe subscriptions als antwoord op veranderd consumentengedrag

citizenM zet twee subscriptions in de markt die zich richten op de digital nomads, de thuiswerkers en de bedrijven die op zoek zijn naar invulling van het nieuwe hybride werken. Dit aanbod wordt wereldwijd beschikbaar. Vanaf vandaag kunnen remote workers en digital nomads werken én ontspannen ...

Toerisme
46 procent meer herfstboekingen in Nederlandse vakantieparken 

Vakantieparken in Nederland zien deze herfstvakantie een boekingenstijging van 46 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van BungalowSpecials, waar grote parken van onder andere Landal, Roompot en Center Parcs bij zijn aangesloten. Het aantal boekingen voor de herfstvakantie ...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Nieuwbouw Van der Valk Hotel Venlo bereikt hoogste punt

Het is alweer ruim een jaar geleden dat er werd gestart met de sloop, maar nu heeft de nieuwbouw van het Van der Valk Hotel in Venlo het hoogste punt bereikt. De bestaande toren bleef staan en heeft zestig kamers, maar daarnaast wordt een compleet nieuwe hotelvleugel gebouwd. In de nieuwe vleugel ...

Awards Duurzaamheid
Bucuti haalt als eerste resort wereldwijd een perfecte score bij Green Globe

Bucuti & Tara Beach Resort heeft ’s werelds eerste perfecte score van 100 punten gehaald bij Green Globe, het wereldwijd erkende duurzaamheidslabel. Daarnaast heeft Bucuti & Tara wederom de certificering verkregen als CO2-neutraal resort en blijft het het eerste en enige energie-neutra ...

Hotelbouwplannen Internationaal
Louvre Hotels Group blijft uitbreiden: 10 nieuwe hotels

Ondanks de impact van COVID-19 op de internationale hotelindustrie, blijft Louvre Hotels Group (LHG) - de op één na grootste hotelgroep van Europa en een dochteronderneming van Jin Jiang International - haar netwerk in Europa ontwikkelen door tien '7 Days Premium’ hotels over ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: