Genomineerden F&B Professional of the Year 2020 bekend

10 december 2019 | Thijs Jacobs

Ieder jaar gaat de AF&BM, hét netwerk voor F&B professionals, op zoek naar de F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer of -vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij of zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor zijn/haar team. De afgelopen maanden heeft de AF&BM via diverse media opgeroepen tot het nomineren van vakgenoten. Gisteren zijn in Artis door AF&BM voorzitter René Giel de genomineerden bekend gemaakt die de komende weken met elkaar de strijd aan gaan om de felbegeerde titel.

De negen genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

Agnes Raggers | F&B Manager | Mooirivier Hotel & Congres | Dalfsen
Dirk Peters | Restaurant Manager | The Roast Room | Amsterdam
Wouter Schoemaker | F&B Manager | Hutten voor Microsoft en Spaces  | Schiphol
Otto van Dam | Director of F&B | W Amsterdam
Bart Vanderstukken | F&B Manager/gastheer | Kruisherenhotel | Maastricht
Niels Leijssenaar | Bedrijfsleider | Ron Gastrobar Indonesia Downtown | Amsterdam
Cyril Stouten | F&B Director | Park Plaza Victoria Amsterdam
Nina Vogels | Horeca Manager | Kasteel Heeswijk | Heeswijk – Dinther
Brecht Veenman | F&B Manager | Carlton President Hotel Utrecht

 

Het niveau van de verkiezing is dit jaar weer bijzonder hoog: van het noordelijke Dalfsen tot het zuidelijke Maastricht zijn professionals uit gerenommeerde hospitalityorganisaties genomineerd, met een opvallend groot aantal uit Amsterdam. En uit de breedte van de branche zijn F&B professionals vertegenwoordigd: hotellerie, restaurants op hoog niveau, bedrijfscatering en zelfs een kasteellocatie.

Het verloop van de verkiezing:

Vanaf 16 december kan via www.afbm.nl gestemd worden op jouw favoriet;

Op woensdag 15 januari wordt de top drie met de meeste stemmen bekend gemaakt op de Horecava. Deze drie gaan door naar de finale;

Op maandag 20 januari bezoekt de vakjury de finalisten in de organisaties waar zij werkzaam zijn. Tijdens dit bezoek presenteren de finalisten zich, waarna de vakjury de winnaar bepaalt;

Op 25 januari wordt, tijdens het AF&BM jaargala in Hotel Okura Amsterdam, de award uitgereikt aan de F&B Professional of the Year 2020.

Tijdens de verkiezing zal de jury dit jaar goed letten op hoe de professionals omgaan met uitdagingen op de arbeidsmarkt. Hoe vinden, binden en boeien zij hun medewerkers en hoe gaan zij om met het spanningsveld tussen vaste en flexibele arbeid. En natuurlijk zal er ook weer aandacht zijn voor de sociaal maatschappelijke thema’s zoals minder en verantwoord alcoholgebruik en de gasten enthousiasmeren voor duurzame en gezonde voeding.

De vakjury bestaat dit jaar uit:

Maarten Wessels – Wessels Trainingen
Iris Kranenburg – Entree Magazine
Paul Sprakel – Hospitality Management
Demian van der Reijden – Misset Horeca
Maaike de Reuver – Food Inspiration
Lieke van Weerdenburg – Van der Valk Uden Veghel – F&B Professional of the Year ‘19

Check Facebook, Twitter én de website van de AF&BM voor meer updates!

Foto: Cynthia van Dijke.
Zeven van de negen genomineerden waren aanwezig bij de bekendmaking: v.l.n.r: Brecht Veenman, Otto van Dam, Agnes Raggers, Dirk Peters, Nina Vogels, Bart Vanderstukken en Wouter Schoemaker.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom eigenlijk?

Booking-topman Glenn Fogel reageert gepikeerd op de vraag of hij vanwege de crisis de commissies gaat verlagen. Hij heeft een ander idee: hotels moeten de kamerprijzen verlagen. Wees daar heel voorzichtig mee. Het verlagen van kamerprijzen is echt onwenselijk, ook al kan het helaas wel eens onvermij...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Interview Coronacrisis
Overlevingskansen voor je hotel: "Het glipt nu tussen je vingers door"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit elfde hoofdstuk bes...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Branded Content Coronacrisis
Gratis scan voor onafhankelijke hotels en B&B's

Het nieuwe platform Scanjehotel.nl is een initiatief om hoteleigenaren van onafhankelijke hotels en B&B’s te helpen met het mogelijk - tijdelijk - verlagen van de maandelijkse kosten. Van energieleveranciers tot TV - en internetaanbieders en afvalkosten: alle maandelijkse vaste lasten ...

Interview Coronacrisis
"De onduidelijkheid vanuit de overheid is vermoeiend"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit tiende hoofdstuk be...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: