Groupon Culi Weken van start gegaan

22 mei 2017 | Thijs Jacobs

Nederland heeft op culinair gebied veel te bieden. Wie uit eten wil, kan kiezen uit talloze restaurants, bistro’s en andere eetgelegenheden. Uit onderzoek van Groupon blijkt dat 21% van de Nederlanders ook graag iets nieuws uitprobeert.* Vaak denken we hierbij niet meteen aan een luxe diner of een last-minute reservering bij een Michelinster-restaurant. Om dit soort culinaire hoogstandjes eens extra onder de aandacht te brengen, introduceert Groupon de Culi Weken.

 

Culi Weken 2017

Eten bij een toprestaurant is een heerlijke ervaring. Groupon deelt dit graag met haar klanten, en organiseert daarom van 21 mei tot 18 juni de Groupon Culi weken. Hiermee zet Groupon de kwalitatieve toprestaurants waarmee zij samenwerkt extra in de spotlights. Hieronder vallen zowel Michelinster-restaurants, restaurants met Gaultmillau-punten of Bib Gourmand-onderscheidingen als lokale toppers en restaurants met een hoge klantwaardering. 

Selectie van restaurants

Uit onderzoek is gebleken dat Groupon-klanten vaker uit eten gaan dan niet-klanten. Luxe restaurants zijn daarbij erg populair. Ook is gebleken dat 47% van deze klanten minimaal 1x per maand uit eten gaat.* Reden te meer voor Groupon om hen te voorzien van een bijzondere selectie culinaire hotspots! 
 
In de volgende steden vind je deelnemende Michelinster-restaurants: Loenen aan de Vecht (Tante Koosje), Amsterdam (Bridges), Amsterdam (Ron Gatrobar), Bennekom (het Koetshuis), Rijswijk (Niven), Zwolle (Kaatje bij de Sluis), Eindhoven (De Karpendonkse Hoeve), Zeeland (De Kromme Watergang), Weert (Bretelli), Hoorn (Lucas Rive), Amersfoort (De Saffraan), Harlingen (’t Havenmantsje).

Eetliefhebbers

Dat Nederlanders eetliefhebbers zijn had Groupon al begrepen. Vorig jaar alleen al zijn er meer dan duizenden vouchers in de categorie ‘eten en drinken’ verkocht.*  Om elke klant een deal naar wens te bieden, analyseert Groupon jaarlijks welke vouchers het populairst zijn. Hieruit blijkt dat 21% van de  Nederlanders nog steeds fan is van de klassieke keuken en geregeld een brasserie of bistro in de buurt bezoekt.** De Italiaanse en Griekse keuken maken de top drie compleet. Overigens is niet alleen dineren populair, want zo’n 10% van de Groupon-klanten kiest voor een ontbijt, high-tea, high-wine of tapas.* Ook trends zoals moleculair koken, dineren op een boot of show cooking zijn helemaal hot bij Groupon. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: