Hoteldief leefde in een rovershol

2 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Brusselse agenten betrapten donderdag een hoteldief. Toen ze even later zijn huis controleerden, konden ze hun ogen niet geloven. De dief had zijn huis ingericht als rovershol, waarin werkelijk een enorme hoeveelheid aan badjassen, schoonmaakproducten, flesjes alcoholische dranken uit minibars en beddengoed lag. Op nieuwsblad.be lazen we dat de politie het onderkomen van de crimineel vergeleek met de 'grot van Ali Baba', alhoewel de veertig rovers er niet werden aangetroffen...

De manager van vijfsterrenhotel Stanhope in Brussel deed donderdagavond zijn traditionele laatste inspectieronde. Hij stootte tegen een oudere man aan die hem onbekend voorkwam. Die man was zojuist bezig een pot met koffiecapsules te legen. Hij had bovendien een gevulde zak met gestolen hotelproducten bij zich.

Enorme buit

Het lukte de manager niet om de dief staande te houden, aangezien de oudere heer vluchtte via de nooduitgang. Toen de politie eenmaal arriveerde, bleek de vogel gevlogen. Gelukkig boden de beelden van de bewakingscamera's uitkomst; via deze beelden kon de 61-jarige alleenstaande man worden geïdentificeerd, waarna hij thuis werd ingerekend. In zijn drie verdiepingen tellende appartement troffen de dienders de enorme buit aan. Zelfs de zak met koffiecapsules werd teruggevonden.

Opvallend genoeg werden er ook veel mannen- en vrouwenkleren gevonden in het appartement. Waar de man deze vandaan heeft, is nog niet bekend. Het lijkt er wel op dat de insluiper ook daadwerkelijk hotelkamers heeft geplunderd, aangezien er talloze juwelen werden gevonden in zijn volgestouwde stulpje. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: hotel in voormalig klooster Utrecht

Utrecht kent een behoorlijke hotelontwikkeling en dat is niet verwonderlijk, gezien het aantal kamers in de Domstad. Dat aantal blijft immers behoorlijk achter bij de (verwachte) vraag. In de bruisende wijk Lombok opende onlangs het parochiehuis van het nieuwe hotel The Anthony. In het kloostergedee...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Personalia
Niels Hoek nieuwe sales manager U Parkhotel

Niels Hoek is per 1 december 2018 begonnen als Sales Manager bij het nieuw te openen U Parkhotel in Enschede. Na bijna twee jaar keert Niels weer terug naar de hotel- en congresbranche. Met meer dan acht jaar ervaring brengt Niels veel kennis mee naar het nieuwe U Parkhotel op de campus van de Unive...

NH Hotels Interview Longread
Interview: vierde nhow geopend in Marseille

nhow, het nieuwste merk van de Spaanse hotelketen NH, begint serieuze vormen aan te nemen. Na Rotterdam, Berlijn en Milaan, opende afgelopen september nhow Marseille. Hospitality Management was erbij en aanschouwde de ambitieuze toekomstplannen van een merk dat zich liever niet laat bundelen. &ldquo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: