Hotelforum-jury nomineert hotels voor de Hotel Property Award 2020

Auteur: Thijs Jacobs
Hotelbouwplannen 16 september 2020
Hotelforum-jury nomineert hotels voor de Hotel Property Award 2020

De interdisciplinaire jury van hotelexperts heeft tien hotels genomineerd uit 40 inzendingen uit 12 Europese landen voor de 'Hotel Property Award 2020', die op woensdag 7 oktober wordt uitgereikt in het kader van de hotelforum-conferentie.

Tot de genomineerden behoren vier hotels uit Duitsland, drie uit Nederland, twee uit Kroatië en één uit Denemarken. Vier van de hotels zijn puur nieuwbouw; drie hotels vervangen voormalige hotel- of kuurfaciliteiten, en drie zijn het resultaat van de verbouwing van respectievelijk een voormalige brouwerij, een uitgeverij en een oude dorpskern.

Andreas Martin, directeur van hotelforum Management GmbH en voorzitter van de jury: "Of het nu gaat om nieuw ontwikkelde hotels, herpositionering na sloop en de bouw van nieuwe hotels, of de verbouwing van bestaande panden, de ontwikkeling van de wijk en de integratie van het nieuwe hotel in een bestaande of nieuw ontwikkelde omgeving spelen in alle genomineerde hotels een centrale rol. Het samenspel tussen de individuele hotelarchitectuur en de respectievelijke projectomgeving werd door de vakjury nog intensiever besproken en op het vlak van duurzaamheid tegen elkaar afgewogen".

De vakjury met in totaal 19 leden bestaat uit mensen uit de vakgebieden architectuur, ontwikkeling, financiën, exploitatie, technische gebouwinstallaties en ontwerp van hotelcomplexen, alsmede uit vertegenwoordigers van de media en de academische wereld.

Meer aandacht voor duurzaamheid

"De discussie onder de jury over de nominatie voor de 'Hotel Property Award' was tot op het laatst controversieel, maar het was opvallend en tegelijkertijd absoluut positief dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan het thema duurzaamheid - en niet alleen in termen van energie", aldus jurywoordvoerder Jan-Oliver Meding, algemeen directeur van MPP. "Duurzaamheid wordt ook steeds meer gezien als een samenhangend totaalconcept waarin sociale, economische en ecologische factoren worden gecombineerd en het wordt steeds centraler dat een hotel in zijn directe omgeving wordt ingebed".

Hotelforum beschouwt de interactie tussen de volgende categorieën als doorslaggevend bij de selectie van de genomineerden:

architectonische ontwerpkwaliteit (innovatie)
integratie in de omgeving van het project (bestemming)
duurzaamheid en technische innovatie (de toekomst)
de originaliteit van het concept (creativiteit) 
economische efficiëntie (investering)

De tien genomineerden in alfabetische volgorde:

Andaz München Schwabinger Tor (München, Duitsland)
Grand Park Hotel Rovinj (Rovinj, Kroatië)
Hotel Bergamo (Ludwigsburg, Duitsland)
Hotel Ottilia (Kopenhagen, Denemarken)
Lighthouse Hotel & Spa (Büsum, Duitsland)
nhow Amsterdam RAI (Amsterdam, Nederland)
Pierdrei Hotel HafenCity Hamburg (Hamburg, Duitsland)
San Canzian Village & Hotel (Buje, Kroatië)
The Slaak Rotterdam, a Tribute Portfolio Hotel (Rotterdam, Nederland)
Yotel Amsterdam (Amsterdam, Nederland)

 

Eerdere winnaars van de 'Hotel Property Award':

Schgaguler Hotel Castelrotto/Kastelruth (2019), QO Amsterdam (2018), Bretterbude Heiligenhafen (2017), Reichshof Hamburg CURIO Collection by Hilton (2016), Hotel Zoo Berlin (2015), Holzhotel Forsthofalm Leogang, Salzburger Land (2014), Radisson Blu Hotel Nantes (2013), Hotel TOPAZZ Wenen (2012), 25 uur HafenCity Hamburg (2011), Roomers Frankfurt (2010), Lindner Park-Hotel Hagenbeck (2009), 25 uur Frankfurt (2008), Schloss Elmau Luxury Spa & Cultural Hideaway (2007), Hotel Daniel Graz (2006), Colosseo Erlebnishotel Rust (2004), Rocco Forte Hotel Amigo Brussels und Accor Suite Hotel Hamburg (2003), Hilton Cologne (2002).

Overig nieuws