Hotelschool The Hague en Tio scoren goed bij Nationale Studenten Enquête

18 mei 2017 | Thijs Jacobs

Vandaag heeft Studiekeuze 123 de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) van alle hogescholen en universiteiten in Nederland gepubliceerd. Hotelschool The Hague studenten zijn erg tevreden over hun studie, net als studenten van Tio, dat zelfs plek één tot en met drie inneemt op de ranglijst. 

Hotelschool The Hague

Op 12 van de totaal 17 gemeten thema’s scoorde Hotelschool The Hague het hoogst van alle publieke hotelscholen. De thema’s geven een inzicht in de algehele tevredenheid van de huidige studenten van de opleiding. De thema’s bestaan o.a. uit; inhoud van de opleiding (score 3,96 op schaal van 5), verworven vaardigheden (score 4,31 op schaal van 5), de voorbereiding op een carrière (score 4,30 op schaal van 5). Dit jaar zijn er twee nieuwe thema’s toegevoegd waarop Hotelschool The Hague ook direct het hoogste scoorde; de uitdaging die de opleiding biedt (score 3,81 op schaal van 5) en internationalisering (score 4,42 op schaal van 5).

Tevreden studenten

Susanne Stolte, Voorzitter van het College van Bestuur: “Wij zijn er erg trots op dat we dankzij het continue harde werk van onze docenten, instructeurs en medewerkers voor het vierde jaar op een rij dit resultaat hebben behaald. Niet alleen onze studenten zijn tevreden met onze school. Ons recente onderzoek onder 1155 afgestudeerden van Hotelschool The Hague bevestigt ook dat maar liefst 99% van de oud-studenten de opleiding zou aanraden.”

In totaal heeft 38,5% (959 respondenten) van alle studenten van Hotelschool The Hague de enquête ingevuld. De NSE waardering geldt als basis voor een aantal academische rankings in Nederland.

Tio

Studenten Hotel- en Eventmanagement (HEM) aan Hogeschool Tio worden uitstekend voorbereid op een beroepsloopbaan, krijgen uitdagend onderwijs en zitten met precies genoeg studenten in een les. De kennis van docenten over de beroepspraktijk is goed en de opleiding sluit aan bij actuele ontwikkelingen. Veel studenten van de praktijkgerichte en persoonlijke opleiding van Tio raden hun opleiding aan anderen aan. Dat blijkt uit de Nationale Studenten Enquête (NSE). Hbo-studenten beoordelen in 2017 hun ‘studie in het algemeen’ met een 3,88/5. HEM-studenten beoordelen hun studie in het algemeen gemiddeld met een 4,26/5. HEM aan Tio behaalt voor het zevende jaar op rij gemiddeld de hoogste scores van de Nederlandse hotelscholen.

Op onder meer de thema’s voorbereiding op de beroepsloopbaan, praktijkgerichtheid van de opleiding, groepsgrootte, kwaliteitszorg en sfeer scoort Hotel- en Eventmanagement uitstekend ten opzichte van de andere hotelscholen. Veel Tio-studenten zouden hun studie aanraden aan anderen.

“Studeren aan Tio staat goed op je cv”, zegt HEM-student Flip Vermeeren. “Ik merk het nu al; ik hield laatst een presentatie en werd naderhand aangesproken door een bedrijf dat interesse in me had. Je hebt toch een voordeel als Tio-student.”

De top 10:

  1. Tio Hotel- en Eventmanagement, Hengelo
  2. Tio Hotel- en Eventmanagement, Utrecht
  3. Tio Hotel- en Eventmanagement, Rotterdam
  4. Hotelschool The Hague, Den Haag
  5. Tio Hotel- en Eventmanagement, Eindhoven
  6. Tio Hotel- en Eventmanagement, Amsterdam
  7. Hotelschool The Hague, Amsterdam
  8. Zuyd Hogeschool, Maastricht
  9. NHTV, Breda
  10. Stenden Hogeschool, Leeuwarden

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: