Ian van Vessem nieuwe chef-kok van Landgoed Huize Bergen

9 november 2018 | Thijs Jacobs

Een authentieke basis met uitstapjes naar het onbekende, dat is waar Ian van Vessem (30) heen wil met het nieuwe foodconcept van Landgoed Huize Bergen te Vught. Vertrouwde lokale ingrediënten met een verhaal in de hoofdrol die worden aangevuld met smaken van over de grens.

Passie voor koken is bij Van Vessem ontstaan vanuit de uitdaging om van iedere maaltijd een genietmoment te maken. Hij wil gasten overtuigen van de potentie van variatie, uitdagen om een keer het onbekende te proeven en ze vooral laten genieten van de vertrouwde smaken van het seizoen.

Stappen doorlopen

Van Vessem heeft alle traditionele stappen binnen de keuken wel doorlopen. Begonnen als leerling bij Landgoed de Rosep en vervolgens in dienst als zelfstandig werkend kok. Na deze ervaring in de hotellerie en banqueting ontstond de belangstelling voor fine dining. Als souschef bij de Voorkamer in Udenhout kreeg hij alle ruimte om een eigen stijl te ontwikkelen.

Met deze frisse blik en uitbreiding van de keukenbrigade vervolgt Landgoed Huize Bergen haar weg in de groei die vorig jaar met de realisatie van 39 nieuwe hotelkamers al is ingezet. Kennismaken met de keuken van Ian kan al middels het nieuwe seizoensmenu dat momenteel wordt geserveerd in het restaurant van Landgoed Huize Bergen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview Boutique Hotel Straelman: "Ik doe alles zelf"

Goh, als dat ook bij de hotelgasten zo gaat, dan kom je hier als gast werkelijk in een gespreid bedje terecht. De allereerste ervaring bij Boutique Hotel Straelman in Nijmegen is er namelijk direct één om niet gauw te vergeten. De deur wordt er eigenhandig geopend door Tanja Seegers, d...

Hotel Achtergronden
Hotel Karsten in Norg heeft nieuwe exploitant

Hotel Karsten in Norg maakt een doorstart. Het is allemaal heel snel gegaan volgens curator Paulien Antons tegenover RTN Noord. Vorige week meldden we nog dat het hotel failliet ging, maar nu is bekend dat er overeenstemming is bereikt met de nieuwe exploitant, Daan Veen. Nieuwe exploitant Vee...

Achtergronden Den Haag
De Pier in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie

De Pier in Scheveningen was in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie. Ten opzichte van 2017 is het aantal evenementen dat op De Pier werd georganiseerd verdrievoudigd. Zo organiseerde het internationale bedrijf Directions EMEA een feest met Pier Proeverij voor 2500 Microsoft partners ...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Events
Het Global Restaurant Investment Forum in februari in Amsterdam

Het Global Restaurant Investment Forum 2019 (GRIF), de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor internationale restaurantinvesteerders - georganiseerd door Bench Events - werkt voor de zesde editie samen met NH Hotel Group. GRIF vindt voor het eerst plaats in Amsterdam. Waar gaat het over? GRIF, dat ...

Awards Achtergronden
Pullman Eindhoven Cocagne Beste Vergaderlocatie 2018

Pullman Eindhoven Cocagne heeft op 21 januari 2019 tijdens de twaalfde editie van de Meetings Awards de titel Beste Vergaderlocatie 2018 en Beste Vergaderlocatie Regio Zuid 2018 gewonnen. Vakgenoten en gasten konden stemmen om de winnaar van de regionale en nationale rankings te bepalen. Om mee te m...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: