Joost Deurloo is Nederlands Kampioen Oestersteken

18 september 2018 | Thijs Jacobs

Gisteren (maandag 17 september) heeft in Brasserie 'De Vluchthaven' te Bruinisse voor de zesde keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de negen aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes Joost Deurloo van restaurant BRU 17 uit Bruinisse Nederlands Kampioen van het Premier Kampioenschap Oestersteken. Deze wedstrijd is de Nederlandse voorronde voor het wereldkampioenschap oestersteken dat op zaterdag 29 september tijdens het Ierse Galway International Oyster Festival zal gaan plaatsvinden. Donderdag 20 september wordt het Belgisch- Nederlands oesterseizoen officieel in Yerseke geopend.

Vakkundige jury

Onderleiding van een vakkundige jury, bestaande uit de voorzitter van de jury, notaris te Zierikzee de heer Robert Zonnevylle, Jonkheer Rob Boddaert (bekend van het TV-programma “Hoe heurt het eigenlijk?” van Jort Kelder) en Bram Verwijs van Krijn Verwijs Yerseke B.V., kwam Joost Deurloo van restaurant BRU17 uiteindelijk als winnaar uit de bus. De jury heeft de deelnemers beoordeeld op het openen van de oesters. Zo waren er pluspunten te verdienen wanneer de oester volledig geopend en consumptie gereed was. Wanneer het oestervlees beschadigd was of er gruis/schilfers achtergebleven waren, ontving de deelnemer minpunten. Bij een gelijk aantal punten was de snelste tijd doorslaggevend.

De negen Nederlandse kandidaten moesten in de eerste ronde in zo’n een kort mogelijke tijd 30 stuks Platte Grevelingen Oesters op correcte wijze weten te openen. De tweede en derde plaats werden ingenomen door Jeroen Hoep van Petit Kitchen & Bar en Corné van Dijke De Vluchthaven. Maikel Claassens, adjunct directeur van de middelbare hotelschool “De Rooi Pannen” te Tilburg, fungeerde deze zonnige middag als spreekstalmeester.

Op zaterdag 29 september zal Joost Deurloo Nederland gaan vertegenwoordigen in Galway tijdens het wereldkampioenschap oestersteken, dat dit jaar voor de 64ste keer in het Ierse Galway zal worden georganiseerd. De reis wordt verzorgd door Krijn Verwijs Yerseke B.V. Na het oestersteken werden alle aanwezigen voorzien van overheerlijke oesterhapjes van ondermeer restaurant BRU17 uit Bruinisse, Michael van der Kroft van een nog geheim te openen restaurant in Rotterdam en gastheer DP Arkenbout van restaurant De Vluchthaven ook uit Bruinisse. De avond werd muzikaal omlijst door de Frans Schnawel.

Meerdere kampioenschappen

Wereldwijd zijn er twee organisaties die zich bezig houden met het wereldkampioenschap oestersteken. Dat zijn Oyster Opening World Cup in Malmö (Zweden) en die van Galway International Oyster Festival (Ierland). In Zweden wordt dit evenement pas in de laatste acht jaar georganiseerd. Daarentegen bestaat Galway dit jaar voor de 64ste keer en heeft daarmee de grootste prestige. Krijn Verwijs Yerseke B.V. (leverancier van Premier schaal- en schelpdieren) en Brasserie de Vluchthaven organiseren gezamenlijk het Nederlands kampioen oestersteken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Economie Corona
Hotelovernachtingen volgend jaar weer terug op niveau 2019

Na de grootste dip uit de historie van de hotelsector is herstel in zicht. In 2022 komt het aantal hotelovernachtingen in Nederland weer uit op het niveau van piekjaar 2019 met bijna 55 miljoen. In Amsterdam duurt het een jaar langer voordat de schade is ingelopen, omdat de stad erg afhankelijk is v ...

Achtergronden Ondernemen
Max Brown Hotels winnaar ‘Hotel Website of the Year 2021’

Zojuist is tijdens een digitale ceremonie bekend gemaakt dat Max Brown Hotels winnaar is geworden van de Hotel Website of the Year verkiezing 2021. De hotelketen mag deze titel een jaar lang voeren en heeft een bokaal en een cheque ter waarde van € 1.000 ontvangen. Communicatieboodschap door ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Hans van Spronsen
Column Hans van Spronsen: 2020; Het jaar van personeelstekort tot gastentekort

Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Corona sneed ons de pas af. Dit met ongelofelijke gevolgen voor onze sector. Al snel moesten we leven met de verplichte sluiting en vervolgens met d ...

Hotelketens Internationaal
Rosewood Hotels & Resorts opent in 2023 hotel in Rome

Rosewood Hotels & Resorts, een wereldleider op het gebied van luxe reis- en lifestyle-ervaringen, is door vastgoedbedrijf Antirion SGR aangesteld om Rosewood Rome, dat in 2023 in het hart van de hoofdstad zal worden geopend, te beheren. Het nieuwe hotel is gevestigd in het voormalige hoofdkantoo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: