Kleine nettowinst Accor

Auteur: Redactie
Internationaal 30 juli 2021
Kleine nettowinst Accor

De Franse hotelketen Accor heeft over het eerste halfjaar van 2021 een omzet gedraaid van 824 miljoen euro. Daarmee daalt de omzet met zes procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2020 en met ruim de helft ten opzichte van het eerste halfjaar van 2019.

Dankzij het flink snijden in de kosten wist het Franse bedrijf - met tientallen hotels in Nederland - het nettoverlies van 1,5 miljard euro in het eerste halfjaar van 2020, om te buigen naar een winst van 67 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2021. De schuld liep echter wel verder op van 1 miljard naar 1,7 miljard euro. 

De CEO van Accor, de Fransman Sébastien Bazin, kijkt ondanks de cijfers positief naar de toekomst: "Sinds mei hebben we een duidelijk herstel gezien. De positieve signalen, zoals de versnelde uitrol van vaccins en de geleidelijke heropening van de grenzen zullen de hele zomer doorgaan. In de eerste helft van het jaar heeft Accor zijn operationele prestaties aanzienlijk verbeterd. Bovendien zijn we doorgegaan met het efficiënt en voorzichtig beheren van onze liquiditeit en investeringen. Wij zijn dus voorbereid op de opleving met een solide balans en een steeds wendbaardere en efficiëntere organisatiestructuur. Het is nog te vroeg om de vooruitzichten voor het einde van het jaar te bepalen, maar wij hebben vertrouwen in ons vermogen om herstel in alle regio's te benutten en een vernieuwde visie op reizen in te voeren."

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws