Nog een paar dagen de tijd: meld je aan voor de Food Waste Challenge

18 september 2019 | Redactie

Wist je dat 14% van alle voedselverspilling plaatsvindt in de horeca? Dat is voor de Nederlandse horeca maar liefst ruim 51 miljoen kilo voedsel. Voedsel dat de wereld hard nodig heeft en wat een verliespost is voor de horeca. De Rabobank biedt nu samen met de coalitie Samen tegen Voedselverspilling de kans om met verspilling binnen jouw bedrijf aan de slag te gaan.

Naast dat het verspillen van voedsel natuurlijk hartstikke zonde is, levert het je ook al snel twee voordelen op. Als je voedselverspilling terugdringt levert je dit ten eerste een financieel voordeel op, omdat je kosten zullen dalen. Daarnaast draagt het aanpakken van verspilling ook bij aan het verminderen van de CO2-impact op het klimaat. En deze cijfers kun jij ook voor jouw horeca onderneming inzichtelijk maken.

Hoe werkt de Food Waste Challenge? Samen met jouw werknemers of collega’s ga je aan de slag om voedselverspilling binnen jouw horecaonderneming inzichtelijk te maken en terug te dringen. Maar dit hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Wastewatchers en Hotelschool The Hague komen eenmalig bij je langs voor een korte intake en begeleiden jullie met deze challenge door middel van tips en (meet)tools. Hierdoor krijg je al snel inzicht in het besparingspotentieel; zowel in kilo’s, euro’s als in CO2-impact. Zo verdien je meer door minder te verspillen.

Estee Strooker van restaurant ’t Amusement in Arnhem gaat hier ook mee aan de slag. En heeft als doel om maar liefst 300 kg te verminderen binnen een jaar. Zij roept haar collega’s op om haar voorbeeld te volgen. Gaan jullie de challenge ook aan? Aanmelden kan t/m 27 september via: Rabobank.nl/foodwastechallenge

Laatste paar dagen om aan te melden

Een groot aantal horecaondernemers is al gestart met de Food Waste Challenge om voedselverspilling binnen hun bedrijf aan te pakken. Een initiatief van de Rabobank en coalitie samen tegen voedselverspilling. Ben jij ook benieuwd wat je kunt besparen in kilo’s, in CO2 én in euro’s?

Meld je horecaonderneming t/m 27 september aan via: Rabobank.nl/foodwastechallenge

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening
Bar 1672 is de nieuwe aanwinst van Martini Hotel Group

Op 12/12 is om 16.72 uur (oftewel 17.12 uur) in Groningen een nieuw restaurant, wine- en cocktailbar geopend: Bar 1672. De bijzondere horecagelegenheid in het karakteristieke pand aan het Gedempte Zuiderdiep op nummer 15 is de recente aanwinst van Martini Hotel Group. Over Bar 1672 Bar 1672 is...

Awards F&B
Stem op jouw F&B Professional of the Year 2020

De stembus is open! De AF&BM zoekt dé F&B Professional of the Year! Bekijk via deze link de profielen van de genomineerden door op de foto's te klikken en stem op de professional die volgens jou binnen zijn/haar vakgebied met kop en schouders boven de rest uit steekt. De winnaa...

Interview Longread
Interview: Martin Hendricks, Black Label Hotels

Martin Hendricks, een ‘Sittardenaar’ in hart en nieren, ging in 2018 zijn eigen weg, nadat hij brak met zijn zakenpartner Danny Keppels, met wie hij onder de vlag van Estate Management Group een aantal zeer aantrekkelijke hotel- en evenementenlocaties in de portefeuille had. Het gaat goe...

Tech Advertorial
''Doe je gast een aanbieding tijdens het openen van de hoteldeur''

Dolf Mulder, de onbetwiste slotenkoning van Nederland, steekt zijn nek uit. Waar zijn bedrijf Hotek Hospitality Group bij vrijwel iedere hotelier bekend is vanwege de kwalitatief hoogstaande hotelsloten, doet hij tegenwoordig meer. Veel meer... De vriendelijke innovator vertelt over de nieuwe mogeli...

Economie
QL Hotels & Restaurants overgenomen door EHM Group

Met ingang van het nieuwe jaar zal QL Hotels & Restaurants worden voortgezet als onafhankelijk onderdeel van EHM Group. Het samenwerkingsverband van exclusieve hotels en restaurants, actief in 9 Europese landen en met bijna 140 leden, komt per 1 januari 2020 onder leiding van Sander Allegro. ...

Personalia
Sander Allegro nieuwe algemeen directeur van QL Hotels

Sander Allegro, vaste columnist voor Hospitality Management, maakte zojuist via social media bekend dat hij per 1 januari 2020 aan de slag gaat als algemeen directeur van QL Hotels. Hieronder lees je de bekendmaking van Sander, die hij op Facebook plaatste: 'Per 1 januari 2020 ga ik aan de sl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: