Nederlanders willen weer buiten Europa reizen

Auteur: Redactie
Internationaal 28 oktober 2021
Nederlanders willen weer buiten Europa reizen

Nederlandse reizigers hebben verre reizen buiten Europa gemist. Dat blijkt uit rondvraag van Vliegtickets.nl bij ongeveer 1000 respondenten. Ruim 80% geeft aan de verre reizen buiten Europa gemist te hebben.

Bijna zes op de tien van de ondervraagden (57%) zegt dit jaar nog een verre reis buiten Europa te willen maken, op voorwaarde dat de regels dit toelaten. 26% van deze respondenten verwacht daadwerkelijk in 2021 een verre reis te kunnen maken.

Toch verwacht het grootste deel van de ondervraagden (34%) pas weer in het voorjaar van 2022 buiten Europa op reis te kunnen gaan.

Verenigde Staten

Op 8 november openen de Verenigde Staten de grenzen voor gevaccineerde Europeanen met een negatief testbewijs. Van alle ondervraagden zegt 16% dit jaar nog een reis naar de Verenigde Staten te maken en 21% geeft aan  dit jaar nog een reis naar de Verenigde Staten te boeken.

Sander van Veen, Head of  Marketing & Yield van Vliegtickets.nl en moederbedrijf Otravo: “Hoewel reizen binnen Europa al een tijdje weer tot de mogelijkheden behoort, is buiten Europa reizen nog iets moeilijker. Hoe en wanneer alles precies weer mogelijk is kunnen we na meer dan anderhalf jaar pandemie natuurlijk niet precies zeggen. We weten in ieder geval dat zodra het kan, mensen weer vliegtickets zullen boeken.” 

Overig nieuws